bane64 Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Моје изненађење да многи коментари овде су истоветни коментарима на Б92,Блиц-у,Ало итд. Тамо су облатили о. Арсенија без милости. Да ли је и популација која коментарише овде иста? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Моје изненађење да многи коментари овде су истоветни коментарима на Б92,Блиц-у,Ало итд. Тамо су облатили о. Арсенија без милости. Да ли је и популација која коментарише овде иста?нисам још свраћао тамо, али могу да предпоставим да на тим порталима има више оних који не верују да је сотона нешто више од метафоре.а мислим да је и овде већина таквих, међу правим верницима. по мом лаичком схватању, вера у Христа није повезана са шаманизмом "о коме не воле да причају" ни извођачи, ни админ Риле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 кажем да је манипулатор јер пропагира егзорцизам - манипулацију стањем психијатријских пацијената да би пропагирао тобожње излечење од тобожњег сотоне. Сотона је, како се бар ја надам да модерни православци схватају, м е т а ф о р а зла а не неки дух који уђе у нечије тело па га сеанса истера из тела. Многе ствари о којима причају свештеници имају смисла као МЕТАФОРЕ које би требало да нас учине бољима, ако их добро схватимо и применимо. Видела сам твој дијалог са RYLAH на оној другој теми (изгледа да је закључана). Ниси у праву што исправљаш криве дрине. Њихов Ђаво, њихов проблем! Видиш да се држе Ђавола као и Бога. Ако падне први, нема смисла други. Шоу ! Прочитала сам и одговор Арх. Саве Јањића на питање о екзорцизму: ублажено, па развођено, па мистично, па овако, па онако - довољно мутно да читалац остане при дотадашњем мишљењу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 Где си Цецо! Нема те сто година... Или те ја не приметих... Sent from my iPad using Tapatalk Аурор and CecaV је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 нисам још свраћао тамо, али могу да предпоставим да на тим порталима има више оних који не верују да је сотона нешто више од метафоре. а мислим да је и овде већина таквих, међу правим верницима. по мом лаичком схватању, вера у Христа није повезана са шаманизмом "о коме не воле да причају" ни извођачи, ни админ Риле. Jesi li ti ikad držao u rukama knjigu koja se zove Novi Zavjet, Jevandjelje ili Sveto Pismo Novog Zavjeta? Jesi li ikad pročitao išta od tog svega što je tamo napisano, na primjer ovo o opsjednutom, djavoimanom iz Gerase? https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=41&chap=5 http://www.hacbg.org/biblija/biblija.php?K=41&G=5 Dakle taj "šaman" se prema tebi zove Isus a Isus potom "šamanskim tehnikama" isjeruje djavle iz ljudi ili šta? Šta si ti razumio od tog što tamo piše? Ili si misliš da smo ja i Rile taj dio izmislili i podmetnulli u Jevandjelje? Da na stranputicu zavedemo i zbunimo poštene i čestite pravoslavce? Izmislili smo čitav niz takvih situacija gdje Isus istjeruje djavle iz ljudi i iz životinja u NZ? Ustvari provodi nad opsjednutim ljudima pa čak i životinjama to čemu danas kažemo "egzorcizmi". Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 Ustvari provodi nad opsjednutim ljudima pa čak i životinjama to čemu danas kažemo "egzorcizmi". Ima moć istjerati djavla iz ljudi i otjerati ih u krdo svinja koje se potom utope i podave u vodi. Tako izbavi čovjeka od djavla a svinje se od djavla riješe tako što ih to na kraju košta života. https://goo.gl/23UJgz Zanimljivo: https://goo.gl/aKPJnz Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 Видела сам твој дијалог са RYLAH на оној другој теми (изгледа да је закључана). Ниси у праву што исправљаш криве дрине. Њихов Ђаво, њихов проблем! Видиш да се држе Ђавола као и Бога. Ако падне први, нема смисла други. Шоу ! Прочитала сам и одговор Арх. Саве Јањића на питање о екзорцизму: ублажено, па развођено, па мистично, па овако, па онако - довољно мутно да читалац остане при дотадашњем мишљењу. Ostani mirna Ceco i ne uzbudjuj se, "moderni pravoslavci" smatraju da su i Bog i djavo isključivo i samo literarne metafore, naravno. Samo bukvalisti i fanatici to vjeruju drugačije. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 Где си Цецо! Нема те сто година... Или те ја не приметих... Свратим понекад, прочитам понешто. Углавном немам времена да пишем. Видим овде весело, поготово са Зајроном. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 Нисам погледао снимак али ћу ипак себи дозволити да нешто упитам - коме је намењен тај снимак ? Мислим, шта је циљ пуштања у јавност оваквих ствари ? Онај ко верује, верује и без овог, а људи који не верују тешко да ће због овог "доказа" поверовати. Сигурно је отац Арсеније имао неки разлог и стварно ме занима који. П.С. Да нгласим, с обзиром на претходне постове, да верујем у постојање демона и могућност стварне опседнутости. RYLAH and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 Ja sam opsednut komšikom... ne znam kako to da izlecim Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 Видела сам твој дијалог са RYLAH на оној другој теми (изгледа да је закључана). Ниси у праву што исправљаш криве дрине. Њихов Ђаво, њихов проблем! Видиш да се држе Ђавола као и Бога. Ако падне први, нема смисла други. Шоу ! Прочитала сам и одговор Арх. Саве Јањића на питање о екзорцизму: ублажено, па развођено, па мистично, па овако, па онако - довољно мутно да читалац остане при дотадашњем мишљењу. Јел могуће да немаш ништа паметније да радиш у пола три у петак? Данче*, Volim_Sina_Bozjeg, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 Ja sam opsednut komšikom... ne znam kako to da izlecim I ti? Izgleda da nas ateiste opseda specifična vrsta demona . dzo ni and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 U okolini Sopoćana živi jedna porodica, oni su bili muslimani a jedna od hćeri je bila opsednuta demonima. Išli su redom po pomoć, psihijatri,muslianski sveštenici, vračare i na kraju od svih nekako im je najviše pomogao smireni manastir Sopoćani. Pored očigledne smirenosti kou je devojka osećala tamo, porodica i ona odlče da se ona Krsti. Prilikom Krštenja, kažu monasi a ja između ostalog razgovarao sa njima 10 tak koji su bili tamo, da su iz devojke izlazili krici koji su bii toliko neartikulisani, da ih jednostavno nije bilo moguće povezati sa devojkom, čak prilikom miropomazanja, kažu a ja prenosim, da se devojka poprilično uzdignula od poda, da li je to bila neka iluzija praćena jakim intezitetom od same situacije prepune kricima i kočenjima devojke ne znaju ni oni ali očigledno da su imali na delu jednu situaciju gde ne samo da devojka ne vlada sobom, nego nema nikakve šanse da proizvodi svoj glas i svoje zvukove, takodje nema nikakve šanse da je ona sama od sebe uspela da se podigne od zemlje, to se prosto kosi prirodnim zakonima kojima je darovan čovek. Posle Krštenja devojka je bila poprilično smirena, kasnije se i pričestila. Porodica je dolazila na Bogosluženja, devojka nije propuštala nijednu Liturgiju. Psihijatri su konstatovali poboljšanje, kasnije više nije bilo potrebe ni za farmakološkim tretmanom u smislu terapije. Ta porodica je prešla kompletna u Pravoslavlje, Krstili su se i otac i majka i sestra te devojke. Znam da se otac zove Jovan, viđao sam ih tamo, bili su vrlo redovni na Liturgijama. Po njihovim rečima, ne postoje tamne sile koje mogu nadvladati svetlost ali mogu u jednom momentu zaista učiniti čoveku boravak u zemaljskom paklu. Monasi o ovome pričaju smireno i tiho, nemaju nikakvu egzibicionističku stranu u svedočenju ovog nesvakidašnjeg događaja a kasnije su mnogi dolazili u manastir Sopoćane da nađu utehu pred svetim Lekarima, čije se mošti čuvaju tamo. U ovakvim stvarima nema senzacije ali nema ni mesta nikakvom protivljenju svedočenja, jer 10 ljudi koji isto vide nisu dva naduvana lika koji ne vide mačku koja vrišti, no to pripisuju onostranim zmajevima. Sve to u razgovoru možete čuti od samih članova porodice. Рапсоди and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 U okolini Sopoćana živi jedna porodica, oni su bili muslimani a jedna od hćeri je bila opsednuta demonima. Išli su redom po pomoć, psihijatri,muslianski sveštenici, vračare i na kraju od svih nekako im je najviše pomogao smireni manastir Sopoćani. Pored očigledne smirenosti kou je devojka osećala tamo, porodica i ona odlče da se ona Krsti. Prilikom Krštenja, kažu monasi a ja između ostalog razgovarao sa njima 10 tak koji su bili tamo, da su iz devojke izlazili krici koji su bii toliko neartikulisani, da ih jednostavno nije bilo moguće povezati sa devojkom, čak prilikom miropomazanja, kažu a ja prenosim, da se devojka poprilično uzdignula od poda, da li je to bila neka iluzija praćena jakim intezitetom od same situacije prepune kricima i kočenjima devojke ne znaju ni oni ali očigledno da su imali na delu jednu situaciju gde ne samo da devojka ne vlada sobom, nego nema nikakve šanse da proizvodi svoj glas i svoje zvukove, takodje nema nikakve šanse da je ona sama od sebe uspela da se podigne od zemlje, to se prosto kosi prirodnim zakonima kojima je darovan čovek. Posle Krštenja devojka je bila poprilično smirena, kasnije se i pričestila. Porodica je dolazila na Bogosluženja, devojka nije propuštala nijednu Liturgiju. Psihijatri su konstatovali poboljšanje, kasnije više nije bilo potrebe ni za farmakološkim tretmanom u smislu terapije. Ta porodica je prešla kompletna u Pravoslavlje, Krstili su se i otac i majka i sestra te devojke. Znam da se otac zove Jovan, viđao sam ih tamo, bili su vrlo redovni na Liturgijama. Po njihovim rečima, ne postoje tamne sile koje mogu nadvladati svetlost ali mogu u jednom momentu zaista učiniti čoveku boravak u zemaljskom paklu. Monasi o ovome pričaju smireno i tiho, nemaju nikakvu egzibicionističku stranu u svedočenju ovog nesvakidašnjeg događaja a kasnije su mnogi dolazili u manastir Sopoćane da nađu utehu pred svetim Lekarima, čije se mošti čuvaju tamo. U ovakvim stvarima nema senzacije ali nema ni mesta nikakvom protivljenju svedočenja, jer 10 ljudi koji isto vide nisu dva naduvana lika koji ne vide mačku koja vrišti, no to pripisuju onostranim zmajevima. Sve to u razgovoru možete čuti od samih članova porodice. Kako objsnjavas to da muslimani imaju identicne price, gde su su se maldi ljudi isceljivali od demona cim su krocili kroz vrata dzmije? Mogu da ti nadjem ta svedocanstva, alii ne moram, znas i sam da ih ima u svakoj religiji... Ako idemo tom stranom da je pravoslavlje jedina "prava" religija, zasto se i u drugim religijama desavaju identicne situacije? Da li je to poruka od boga da nema prave religije vec da su sve jednake pred njim? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 19, 2016 Пријави Подели Написано Март 19, 2016 Ja sam opsednut komšikom... ne znam kako to da izlecim Исповеди се жени . Мислим да ће она знати како да те ослободи тога . RYLAH, verum est in beer, Никола Поповић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука