Иван ♪♫ Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Српски је рећи сестра( сем за родбину која није сестра). А дама је била во времја грађанске Србије. Нема више ни грађанске ни оне "другарске" комунистичке Србије. Сад би био ред да се врати сестра, место ових савремених термина: риба, цава, пи*ка, итд нисам више у току углавном и дама је куд и камо лепши термин од савремених жаргонских идиотизама. Ето ти сад, зар су и даме изашле из моде? Такво схватање сугерише да је се епитет дама давао чисто учтивости или улизивања ради. Али итекако може бити искрен и итекако има жена које су даме! Adelaida, Рапсоди and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ali termin od koga mi se blago rečeno povraća - dama. Kakvo je to češanje žena po ušima, i odakle ženama uopšte pokret ka tom "prefinjenom" snobizmu. Svaka ženska osoba koja teži tom terminu, duboko sam uveren, ima ovaj ili onaj problem u sebi. To je kada svet lišen Istine pokušava istu da nadoknadi kojekakvim ovosvetskim vrednostima, pa se svako malo blamira. Dama. Strašno. WTF?! ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 ... дај дефиницију, или си сагласан са оном коју је Докси учила од бабе... Шта каже једна, коју су звали челичном: Бити моћан је исто као и бити дама, ако мораш да наглашаваш да јеси, онда ниси. Баба, Кратос, Adelaida and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 А шта ће ти слике поред живе жене? Тотално сам нетолерантна на овакве ствари... А зашто би мене требало да занима на шта си ти нетолерантна? Suncokret54, Ronald and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ето ти сад, зар су и даме изашле из моде? Такво схватање сугерише да је се епитет дама давао чисто учтивости или улизивања ради. Али итекако може бити искрен и итекако има жена које су даме! Šta za tebe znači da je žena "dama" i kakve kriterijume ona mora da ispuni da bi zaslužila takvu titulu? Данче*, Suncokret54 and Баба је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 дај дефиницију Suncokret54 and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 E, takva je bila moja nana! Снежана, Данче* and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 ...а опет, за Одри Хепберн, која је појам за даму, кажу, да је после рата била толико сиромашна, имала је само једну стару хаљину и 14 ешарпи. Рапсоди, Данче*, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 имала је само једну стару хаљину и 14 ешарпи. Znaci pun ormar garderobe.... Снежана and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Znači, "dama" označava relativno uzak krug stvarnih žena sa umnogome klasno definisanim osobinama, ukusima i ponašanjima (čak i kad ima samo jednu haljinu i 14 ešarpi, dama izgleda bajno i nema ipak samo par opanaka, grubu suknju i maramu); ne može svaka žena da bude dama, ali svaka nekako treba da se trudi da to postane, iako je to ipak nešto neuhvatljivo što se ne može tek tako postići. Neka Баба and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 помозите ми да заокружим слику даме.. Dama... Ljubazna, sarmantna sa crvenim karminom, ocaravajucim parfemom koji se oseca taman toliko da ne znas jeli parfem ili prirodan miris njene koze. inteligentna dovoljno da zna kada treba da bude " naivna" , gracioznih pokreta, nasmejama, odmerena, elegantna a jednostavna. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 18, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 E pa ovako, sto se mene tice, smatram veoma prijatnim kada muskarac pripremi hranu za svoju zenu, ne stalno, naravno, sta cu onda ja da radim? ( ja volim da kuvam) Naravno da je dobro kada je muskarac lepo obucen, odnosno kada se njegov stil oblacenja dopada zeni sa kojom je. I potpuno je prirodno da vodi racuna o sebi, svom izgledu i svom telu. Pa treba da bude privlacan na oko. Stavka 3 oko masine i pospremanja je obavezna, tu sam slaba... Stavka 4 takodje pod obavezno. Bez toga bolje na oci da mi ne izlazi. Da cita knjige, pozeljno, ali ne i obavezno...ali bitno je da ima nesto cime ce da se zanima, neki hobi ili slicno. 6 se podrazumeva, nikome ne treba neki lezilebovic. 7 apsolutno, svi smo mi ljudi, pre svega, pa tek onda musko ili zensko. 8 je apsolutno, meni ,najbitnije. 9 takodje...ako ne moze da me zasmeje...sta da radim sa njim kada vise ne budemo ni za sta drugo? 10 se podrazumeva. Ako radi sve gore nabrojano, potpuno je prirodno da to radi iz ljubavi. Za mene znaci :8, 4, 3, 6, 9, 2, 7, 5, 1.... Tebi je potrebno jos stavki, mozda do 20:-), Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Tebi je potrebno jos stavki, mozda do 20:-), Ne, ovih 9 je sasvim dovoljno Vise od toga ni ja ne bih mogla da pruzim....budimo realni. Suncokret54, Иван ♪♫ and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 то је страховити пораз лепоте и величине Србкиње... Ne može ni svaka da bude "Srbkinja", i to je uzak krug žena sa precizno definisanim karakteristikama kojima imaju da teže sve žene, ali ne mogu sve da postignu Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 18, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ne, ovih 9 je sasvim dovoljno Vise od toga ni ja ne bih mogla da pruzim....budimo realni. Ja sam ocekivao da ti lagano ispunjavajas svih 10:-) http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука