Jump to content

O ovakvom muškarcu maštaju sve žene: Pored njega ona nikad ne bi pogledala drugog

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Kad se svi vi dogovorite šta je dama i kako nastaje, možemo dalje da razgovaramo :D

Za sada mi deluje da se oko jedne definicije slažu svi koji vole "dame" - "'Dama' je ona slika žene koju ja lično imam u glavi kao uzornu". 

Pa ja dame baš i ne volim u nekom tom smislu koji se podrazumeva neka uštogljenost,držanje više volim prirodne,spontane žene.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ja dosadih sa Pigmalionom        :))) 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Da   :D .

Npr. Paradoksologija ima tu predispoziciju. 

Baš suprotno tebra ona ima ovo drugo ali ima taj feministički ideološki vizir.Malo je to ,,blokira,, al je sasvim prirodna i spontana barem po pisanju.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Pa ja dame baš i ne volim u nekom tom smislu koji se podrazumeva neka uštogljenost,držanje više volim prirodne,spontane žene.

Aha, izvini, nisam razumela.

Addendum definiciji: oni koji baš i nisu u fazonu "dama" vide ih kao uštogljene i neprirodne. Takav sam i ja utisak stekla dok su u to pokušavali da me ukalupe - a pošto su to, je l' te, činile dame, svakako su smatrale da se damom postaje, a ne rađa. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Od mog sveta svašta, za tuđe ne znam.

Je l' u tvom svetu nečemu služi koncept vrste žene koja se rađa, odnosno dobija vaspitanjem, a definiciju joj čini ponašanje i maniri, odnosno crveni ruž i elegancija?

Не разумеш, ја уопште не умем да размишљам у том твом фазону, потпуно ми је стран. Има толико појмова са нејасним значењем, а које разни људи користе на разне начине. Кад бих о сваком пд тих појмова размишљао толико детаљно, потпуно бих одлепио. Срећом, до вечерас ми нико никада није поставио питање значења појма дама или господин, небитно. Те ствари се контају у ходу, из контекста, не анализирају се. Тако је у животима већине нас.
Подели на овим сајтовима

Da li tumačiš Pigmaliona kao narativ o rođenoj ili stvorenoj "dami"? I koja ti se varijanta Lajze više sviđa? 

Nadam se da sam bila jasna

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

@@Kratos

Ako ne veruješ meni, pitaj Snežu.   :)

:D

Подели на овим сајтовима

Ja se uopšte ne pitam. Ja tačno znam šta hoće od nas. Kada bih sastavio listu, sve do jedne bi se složile.

Pazi, neko rece....Muskarci su napokon otkrili sta zene hoce ali su se one predomislile :D

Подели на овим сајтовима

Sastavi listu, da vidimo.

Baš bih voleo da vidim tvoj spisak karakteristika tog nekog  muškarca.

Подели на овим сајтовима

Ne bi bio spisak. Samo jedna riječ.

Pevaj. :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...