Кратос Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ако је веровати Јовану Рашковићу, рат је избио само и искључиво због лудака. не знам зашто, али нешто ми говори да је већа вероватноћа да је био у праву Рашковић него Милошевић... Ali taj ludak nije bio Milošević nego Tuđman koji je i sam izjavio da su oni napravili rat jer im je bio neophodan za stvaranje rvacke.Milošević je hteo da očuva Jugoslaviju. feeble је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ali taj ludak nije bio Milošević nego Tuđman koji je i sam izjavio da su oni napravili rat jer im je bio neophodan za stvaranje rvacke.Milošević je hteo da očuva Jugoslaviju. И један и други. Чак су и сарађивали (сурађивали). А Милошевић је хтео да очува себе и Јулу. Драшко, Милан Ракић, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Najveća greška Miloševića je što bi se reklo hteo da pređe u četnike 45.Nije shvatao ili nije želeo da shvati da je komunizam pukao na globalnom nivou.Stvorio je sebi neprijatelje na svim stranama.Čak je i u Rusiji podržao komunističkog protivkandidata Jeljcinu. Ma bre brate da se ne lažemo više i ne smišljamo bajke, zašto je Milošević žrtvovao Srpski narod. Zato što je u jednom momentu postigao dogovor sa svim relevantnim i ozbiljnim ljudima u Srbiji i srpskim zemljama i počeo da u toj grupi kontroliše svaki dinar u našoj zemlji. Sve je bilo popisano, sve je zavedeno knjigovodstveno, sve je govorilo i davalo snagu da će ta grupa ljudi kontrolisati sve finansije u Srbiji do kraja svog života a posle njih će to nastaviti njihova deca. Eto toliko od mene vanzemaljca. O nikakvoj Srbji se nije radilo, radilo se o dinastjama. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ste možda upoznati sa zakonom, koji govori o tome da svaka firma i svako preduzeće u zemlji ako postoji neposredna ratna opasnost ili rat, dužna je da svu svoju imovinu i proizvodnju stavi u ruke države???? Zamisli sada zloupotrebe, dafina, jezda... misliš da su glupi što se nisu plašili da kažu istinu? Porazmislite. Ja sam 1993 prodao celu voznu kompoziciju nafte za rs i nisam uzeo ni dinara, neki još govore o tome. Ja umem da cenim život vojnika. A drugi su se bogatili. -Владимир-, RYLAH, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Kako da izadjemo, sa Srbima iz Krajine i Bosne ili samo Srbija? Nije to bas tako jednostavno. Zato je i bio rat, posto Srbija nije htela da ostavi Srbe u Hrvatskoj. О чему ти то? Је`л онај лудак одбио све могуће планове што су му нудили, на крају су пола сата пред "Олују" издали наређење да се народ пакује са основним стварима и крене за Србију, која бдвв и није била у рату ... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 О чему ти то? Је`л онај лудак одбио све могуће планове што су му нудили, на крају су пола сата пред "Олују" издали наређење да се народ пакује са основним стварима и крене за Србију, која бдвв и није била у рату ... O 1990. godini kad nista nije nudjeno. Samo razlaz. A Srbi u Hrvatskoj nisu smeli to da prihvate. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Da je novac zaista zastrašujuća stvar za ljudsku dušu, svedoči i Miloševićevo gubljenje realnosti na koju sam u ranijem postu ukazivao a to je ona čuvena Ostrvska Srbija, koja prkosi strašnom zapadnom kapitalizmu i načinu života. Ispisao sam 7 redova pa sam ih izbrsao, jer bi u suštini sve ponovio ono što jesu činjenice koje sam ranije navodio. Ali poenta je u tome da je Milošević doista izgubio tlo pod nogama što se tiče realnosti i nadao se čudu u koje je samo on verovao. Ali pošto je većina novca iz Srbije bilo prebačeno van Srbije na odredjene račune ( mogu da izdvojim kipar) njegovi saradnici i nisu bili toliko zavisni od toga da li će Srbiju neko vojno pregaziti ili neće. Dovoljno im je bilo samo da dobro prikriju finansijske tragove i da vruće račune naprave ledeno legalnim i kulerskim. Ovo je veće zlo od SFRJ i Tita, sa više žrtava i sa više ludosti jednog čovečjeg mozga. A možda je to jedini nastavak SFRJ koji se desio na ovim prostorima. Svako ej želeo da bude tito pa čak i neki američki predsednici. Снежана and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Šta da prihvate? Srbija je rekla ne može razlaz, može samo da se Hrvatska nasilno odvoji. O 1990. godini kad nista nije nudjeno. Samo razlaz. A Srbi u Hrvatskoj nisu smeli to da prihvate. A šta je Hrvatska rekla? Nećemo komunizam i nećemo četnike? Milošević nije imao odgovor na to, jer Srbija je u to vreme imala zaista samo komuniste i četnike.!!! Nudjen je razlaz i razgovaralo se o tome i naravno da su Hrvati iskoristili trenutne političke okolnosti, jer se komunizam i fašizam izjednačio u svim oblicima postojanja. I pogledaj čuda upravo je Srbija prednjačila i komunizmom i "fašizmom". Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ma bre brate da se ne lažemo više i ne smišljamo bajke, zašto je Milošević žrtvovao Srpski narod. Zato što je u jednom momentu postigao dogovor sa svim relevantnim i ozbiljnim ljudima u Srbiji i srpskim zemljama i počeo da u toj grupi kontroliše svaki dinar u našoj zemlji. Sve je bilo popisano, sve je zavedeno knjigovodstveno, sve je govorilo i davalo snagu da će ta grupa ljudi kontrolisati sve finansije u Srbiji do kraja svog života a posle njih će to nastaviti njihova deca. Eto toliko od mene vanzemaljca. O nikakvoj Srbji se nije radilo, radilo se o dinastjama. Pa bankar čovek šta te čudi.Mnogi u to vreme otplatiše stanove za bagatelu.Pojela gospođa inflacija koju je sam veseli bankar kreirao. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Pa bankar čovek šta te čudi.Mnogi u to vreme otplatiše stanove za bagatelu.Pojela gospođa inflacija koju je sam veseli bankar kreirao. Ne, ne radi se o tome moj brate mili. I ne znam zašto danas pišem ozbiljno, verovatno neki roditeljski nagon šta ja znam.... Pogledaj moj mili brate od oslobodjenja ustankom protiv turaka, kad je Srbija postala slobodna zemlja... Primetićeš možda jednu te istu stvar koja se stalno iznova i iznova ponavlja. A to je da posle svih vladara, kraljeva,predsednika,tirana ili "demokratsko izabrane vlasti" svi govore kako su neke Srpske pare, Srpski novci, Srpska materijalna sredstva izneta iz zemlje i prebačena u druge banke u druge države u druge trezore????? Istina je to brate!! Ja lično znam za 1991 pa nadalje. Što je bilo i dokazano i nije samo moja subjektivna ili lažna tvrdnja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 У време распада сам био клинац, али се сећам како су моји коментарисали да је Туђман нудио Србима у CRO пред проглашење независности Хрватске да потпредседник Хрватске буде Србин. Ови су глатко одбили. Е сад, колико је и да ли је уопште ово тачно, то стварно не знам. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ово није била Радуша него други случај, пошто су усташе убацивале групе више пута, то се није давало у јавност. Као ни то шта ради ДБ у иностранству, нити како се наоружавају Шиптари на КиМ. Као што су се Словенци наоружали, па Хрвати, а сви се правили луди, забили главу у пијесак братства и јединства. Кад су нас провоцирали кад изађемо као војници у Љубљану, официри су нам говорили да их треба разумјети, јер никада нису имали своју војску, па све сматрају окупаторима. Онда је један војник добро рекао : "Ако за 44 године нису схватили да је ово њихова војска, онда никад неће.", па је после ишао на рибање. Што се тиче права Србима у Туђмановој Хрватској, одмах су почела отпуштања с посла, премлаћивања, избацивање из Устава... Нико није нудио Србима потпредсједничко мјесто, а и да јесте ништа не значи. Као и што су све вријеме рата у Предсједништву БиХ сједили Срби, а да нису мрднули прстом да заштите страдање сарајевских Срба. feeble, -Владимир-, Agaton Vuzman and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 а да нису мрднули прстом да заштите страдање сарајевских Срба. А како су то сарајевски Срби страдали? Претпостављам да мислите на период пре распада Југославије? Јер о том периоду (СФРЈ) и диванимо. Живео сам такође један део живота у том граду, у којем су Срби чинили око 30% популације, а уз 10% оних који су се изјашњавали као Југословени (од чега су добар део били Срби), свакако су чинили трећину народа. Можда сам ја био клинац, дете практично, па ме није интересовала политика нити ко је муслиман, католик, православан, јеврејин ил` атеиста. Нити из којег народа долази. Знам да сам мање-више редовно успевао да идем у цркву и да ми нико није бранио. И оно што ми је одувек "боло" очи, а свакако ми је било дргао. Ево то нек` потврде и Сарајлије ако ово читају, а има их на Форуму. Дакле, увек ми некако драго било што је усред Баш-чаршије, тамо поред Морића-хана кад се излази пред тзв. Стару православну цркву, улица носи име проте Стефана Баковића (а то име је и данас задржала). Док је једна од главних улица, практично веза истока и запада, којом сте морали проћи када из Мостара преко Сарајева идете за Београд нпр., улица у којој се налази неколико Владиних и јавних институција (Архив БиХ, зграда Главне поште, Народно позориште, Глумачка акдемија, Правни фкултет, Вијећница,...), поред саме Миљацке се простирала од Скендерије па до Шехер Ћехајине ћуприје ("Инат" кућа). Дана с се зове Обала Кулина бана, а некада, у времену о којем причамо, звала се Обала војводе Степе. И напослетку, оно што ми се никако није "уклапало", опет да се "врнем" на Баш-чаршију... Када одозго са Седреника кренете ка њој (Чаршији), има једна широка улица, "пролази" крај Исламског теолошког факултета и спушта се ка оном чаршијском Тргу крај Себиља, једном од симбола Сарајева. Просто се "улива" у Баш-чаршију. И та улица се сада друкче зове, а у време о којем причамо, звала се ни мање, ни више-улица Милоша Обилића. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Затекох се тада на Тјентишту кад је... Да, Тјентиште, the Battle of Sutjeska, сећам се са неке ескурзијеСеФеРеЈот... Кад сам био деца мен сва та њина монолитна архитектура деловала, Боже ме прости, к'о да су их отимали ванземљаци, а релативно скоро сам и на мрежи вид'о како неки тицеба Белгијанац дели сличне импресије, These Yugoslavian Monuments Look Like Relics From An Alien Civilization http://www.businessinsider.com/jan-kempenaers-photos-of-yugoslavian-monuments-2013-12 Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Мислио сма на вријеме рата. А што се тиче стања прије рата има у архиви Гласа Цркве чланака у којима налазе изјаве проте Драге Убипариповића о проблемима са којима се сусретао. Паде ми на ум и прича једног нашег кошаркаша, да ли је Пеђа Обрадовић или саша не знам, слабо пратим спорт. Као клинац се дружио с неким вршњаком муслиманом, ап кад су поли у неки дио града насељен Санџаклијама, овај му каже да се представи муслиманским иненом, да не би њега после прозивали. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука