Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Па нису ни они имуни на то. Имају и они своје националисте који видиш колико зла направише и себи и другима... Мени се гади свако идолопоклонство. Мада на путу до посла на видим ни једну, јер путујем од спаваће собе до дневне... Volim_Sina_Bozjeg, Аурор, Juanito and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Па нису ни они имуни на то. Имају и они своје националисте који видиш колико зла направише и себи и другима... Мени се гади свако идолопоклонство. Vidiš? Sva sreća da smo i USA uveli u tu igru idolotarije, možemo slažeš se da dobijemo jedinstveno rešenje, oko kolektivizma kao droge a to je izgleda i tebi i meni cilj. Istina je sve što si rekao. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Па нормално да се слажемо, никада нисам ни рекао другачије. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 http://vukajlija.com/jugoslavija/621736 Juanito, Grizzly Adams, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 http://vukajlija.com/jugoslavija/621736 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Слична ствар је и са нашим "југоносталгичарима". Срце заигра кад се сете тих "дивних дана" када су сви живели у некој измишљеној, квази-религиозној фантазији. За хришћане је можда најважније да разумеју тај квази-религиозни део, јер то је оно на шта Јеванђеље упозорава - анти-христ, "уместо Христа". Јок, него се само сећају времена пре ратова, санкција и беде и упоређују квалитет живота пре распада са оним што је дошло после. А већину људи савршено заболе уво* за историјско-социолошко-теолошко-културолошке оквире система у коме су живели, него упоређују свој стандард тада са оним што је дошло после и како живе данас. * пре него што се почне са прозивкама: само констатујем како људи размишљају, нисам написао да ја лично подржавам такав став Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 пре него што се почне са прозивкама: само констатујем како људи размишљају, нисам написао да ја лично подржавам такав став Касно ти је сад да се вадиш. Juanito, GeniusAtWork, Avocado and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Касно ти је сад да се вадиш. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Однос људи према тоталитарним системима је веома занимљив. Има ту нека психологија коју треба испитати... Гледао сам скоро неки документарац где су људи који су живели у нацистичкој Немачкој причали о свом животу у то време, углавном као деца у Хитлер Југенду и слично. Емоције су сасвим очигледне - и поред тога што данас свесно виде какво је зло у питању, може се видети да и дан данас у неком смислу "жале" за тим данима. Колективизам има на људе некакво опојно дејство, као дрога. Даје некакав осећај сигурности ил` шта већ. Припадност групи, сва та кореографија, симболи, песме итд. Слична ствар је и са нашим "југоносталгичарима". Срце заигра кад се сете тих "дивних дана" када су сви живели у некој измишљеној, квази-религиозној фантазији. За хришћане је можда најважније да разумеју тај квази-религиозни део, јер то је оно на шта Јеванђеље упозорава - анти-христ, "уместо Христа". Јесте то сфера психологије, ал' ми се чини да нема много везе са колективизмом већ више са прошлошћу као таквом. Та нека жал за прошлим временима која се увек перципирају као добра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Јок, него се само сећају времена пре ратова, санкција и беде и упоређују квалитет живота пре распада са оним што је дошло после. А већину људи савршено заболе уво* за историјско-социолошко-теолошко-културолошке оквире система у коме су живели, него упоређују свој стандард тада са оним што је дошло после и како живе данас. Тачно је и то, али мислим да је проблем мало дубљи. Знајући људе какви су били за време СФРЈ и пре ратова, санкција, мислим да је тај синдром веома јак код нас. Можда и грешим... Мада та генерација полако одлази са сцене енивеј. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Јесте то сфера психологије, ал' ми се чини да нема много везе са колективизмом већ више са прошлошћу као таквом. Та нека жал за прошлим временима која се увек перципирају као добра. Није само то. Има тај милитантни колективизам нешто што удара у мозак... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Није само то. Има тај милитантни колективизам нешто што удара у мозак... А како би на српском звучао овај термин "милитантни атеизам"? Има л' то у нас какав синоним? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Септембар 22, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2017 ...e da...bila su to sretna vremena dok nisu došli ovi satanisti sa zapadne strane i uništili sve ...živela jednom jedna zemlja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 2, 2018 Пријави Подели Написано Август 2, 2018 On 14.2.2016. at 1:00, GeniusAtWork рече Да би се видело да ли се живело боље тада или сада, треба видети шта си могао себи да приуштиш за просечну плату тада, а шта можеш данас. Мени је то једини показатељ квалитета живота... То ако се рачуна да човек живи само ''о хлебу''. А ако се узме у обзир сваки аспект живота, живело се буђаво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 2, 2018 Пријави Подели Написано Август 2, 2018 On 14.2.2016. at 1:07, Плутон рече Не кривим много старије људе који мисле да се тад добро живело (пропагандна машинерија је радила 50 година, све до осамдесетих је свака сфера друштва била у многоме цензурисана). Ал' ову млађу, еси гледо Тежину ланаца екипу, не могу да смислим. Нови Броз би се и данас примио на један кад би се појавио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука