Jump to content

ОДГОВОРИО ЗА „ХЕРОИН“: Игуман Рафаило величанствено одговорио медијима! (ВИДЕО)

Препоручена порука

• Гости

БУДВА – Игуман манастира Подмаине, отац Рафаило, био је у фокусу медија због своје беседе у којој је помињао „хероин“, што су скоро сви медији у Србији и Црној Гори, али и ширем региону, пропратили као неку врсту „сензације“.

rafailo-otac-iguman-podmaine-tjub-650x44

Отац Рафаило, игуман манастира Подмаине (Фото: ЈуТјуб)

Подсећамо, отац Рафаило је у једном делу своје беседе рекао: „И онда, браћо и сестре, вода је скупа и прескупа, а хероин лош и никакав“, што су медији пренели као да се „игуман жали на квалитет хероина у Црној Гори“. Ево шта је игуман Рафаило рекао у вези свега на једном од предавања које често држи у овом црногорском манастиру:

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

Подели на овим сајтовима

И када иоле дубље промислиш иза текста најчешће стоји неки уморни човек средњих година, боем ни због чега (осим свог егоизма од ког, истина, сви мање више болујемо), у полупрљавим фармеркама, са кожном светло браон торбом, фризуром као Веља Павловић, или нешто краћом... нервозни човек, незадовољни човек, који се спорадично проналази у радости коју му доноси генерисање којекаквих мање више сензационалних вести, а у ствари тешких плићака.

Подели на овим сајтовима

Камо среће да чешће буде овакијех испада, који ће кроз медијско препуцавање да навуку рају на овакве сјајне говоре.

Подели на овим сајтовима

Живио отац Рафаил из славне лавре Подострошке-маинске и славног рода Бољевића!

Подели на овим сајтовима

Величанствени отац Рафаило! Бог га благословио у све векове!

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Поред беседе у којој је игуман Рафаило набројао мноштво ствари које су опште место у Цркви, нисмо чули зашто је и у ком контексту спомињао хероин.

Поред тога игуманово ишчуђавање о томе како се свет не бави Радосном вешћу, већ злом је стварно страшно откровење. Не знам да ли игуман зна за онај одломак у којем се каже да овај свет у злу лежи, али и да ће нас убијати мислећи да тиме Богу службу чине.

Дакле, нисмо игуман по други пут није објаснио зашто је помињао то што је помињао, осим ако није желео да привуче пажњу. А боље би било да никако не привлачи, него да то на овај начин чини.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Nasao sam neke njegove besede na Liturgiji, čovek besedi po sat vremena, znači, samo bi laganezi otišao kući i više me tamo ne bi videli...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nasao sam neke njegove besede na Liturgiji, čovek besedi po sat vremena, znači, samo bi laganezi otišao kući i više me tamo ne bi videli...

Мени су његове беседе фантастичне. И св. Јован Златоусти је такође дуго беседио...

Подели на овим сајтовима

Дакле, нисмо игуман по други пут није објаснио зашто је помињао то што је помињао, осим ако није желео да привуче пажњу. А боље би било да никако не привлачи, него да то на овај начин чини.

mozda zato sto o.Rafailo ne pise besjede na ceduljice ili ih kucka na kompjuteru, nego ako si primjetio covjek besjedi, onako iz duska 40+ min., pa znas kako..u tom rasponu se svasta omakne i kaze...

heroin je samo bonus dodatak na cinjenicu sta se radi pod "zatvorenim nebom", i na los i nikakav heroin se pristaje, da bi se zadovoljile potrebe...zacarani krug i tako to...to je bar svima jasno.

mislim da ljudi nisu navikli na ovakve besjede, rjetkost je ovakva sloboda u Crkvi... Slazem se kritikom koju o.Rafailo upucuje svestenstvu koje cuti i ne propovjeda..

Подели на овим сајтовима

mozda zato sto o.Rafailo ne pise besjede na ceduljice ili ih kucka na kompjuteru, nego ako si primjetio covjek besjedi, onako iz duska 40+ min., pa znas kako..u tom rasponu se svasta omakne i kaze...

Od prica od suviska srca ...  

Mene cudi to da neko u 21.om veku mora da pise ceduljice , to je kao da cita sa dlana , a to je porazavajuce . Beseda je dijalog . 

S druge strane , nedavno sam citala knjigu jednog protestantskog svestenika ... Ne mogu da se setim detalja , ali odlicno se secam da dobar govornik , besdnik , ne sme da se sluzi pomocnim materijalima ... Postoje jos neke tehnike ... ali ja zaista ne mogu toga da se setim u ovom trenutku...

• Волим 1

:351780:

Подели на овим сајтовима

Једино што сам приметио је да игуман Рафаило јако лоше опонаша Преподобног Јустина Ћелијског и да веома неприродно гестикулира.

Не бих да осуђујем, али ми се чини да има благи облик самозаљубитиса.

Такође, мислим да је читава ова беседа јако, јако лоше вађење за хероин. Христос нити Свети оци нису ишли "низ длаку" свету када су проповедали, али нису се служили ни скандалозним изјавама само да би оставили утисак. Отац Рафаило има довољно слободе, колико и сваки хришћанин, само је опасно кад се то злоупотреби.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Једино што сам приметио је да игуман Рафаило јако лоше опонаша Преподобног Јустина Ћелијског и да веома неприродно гестикулира.

I meni se cini to.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Не знам шта бих рекао на ово... Ја апсолутно немам такав утисак, а ако му је узор Авва, то је и добро. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...