Дејан Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 @@Дејан, Za mnoge je i o.Serafim Rouz zivio i umro kao neofit, pa se opet moze i od njega nesto korisno izvuci. Ne potcjenjujte neofite. Kažem, obzirom da je narod dva veka okasnio u svojoj glavi, o. Rafailo je ok, ali, ako hoćemo da idemo napred, moramo imati sveštenike koji stvaraju sablazan, krizu, koji izazivaju akciju, a ne ove što češkaju uši i umesto brze reke prave baru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Malo je pogubno da igumana toliko dugo drze neofitske boljke, ako si u pravu za dijagnozu. Kad ne prelezis prehladu na vreme ona se razvije u upalu pluca. feeble, Ronald and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 О. Рафаило је монах. Његове беседе су дубоке, или барем претендују да то буду. Због тога га људи из света у глобалу теже варе. Више одговара монасима него мирјанима. Лично волим да га слушам. Верујем да ће временом постати још бољи духовник и старац. Игор Шеваљевић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Pa ne znam, ovo sto sam ga upoznao preko interneta uglavnom je nesto narogusen i kritizerski nastrojen. Par puta sam primetio da se nasalio tokom predavanja. o.Rafailo je mnogo meksi kad se upozna licno...kao na neki jastuk od perja da se naslonis... Internet zamlate po ytb, facebook, twitter i ostalim deponijama ne treba uzimati u obzir, bilo kakva osuda ostaje na njihovoj savjesti. ova reportaza posvjecena manastirima CG u kojoj se pojavljuje o.Rafailo, pokazuje kako je njegova misao usmjerna na vaseljenski karakter Crkve. -Владимир-, Ronald, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Шеваљевић Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Имао сам ту радост пре пар година да ноћим у Манастиру Подмаина. Мало братство ал љубазно отац Рафаило је на мене оставио утисак веома позитиван. Од Бога му желим сваког добра да истраје на путу монашког завета и пастирства. Ignjatije, МилошБГ, -Владимир- and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ja sam npr. voleo slusati oca Luku Anica, totalna suprotnost od ovog mracnjaka izvor Ko nije, par mjeseci pred smrt prica sa takvim mirom kao da ce da poleti, sprema se za put ka Gospodu, kako on rece kao strijela. feeble, Јефимија Крунић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 o.Rafailo je mnogo meksi kad se upozna licno...kao na neki jastuk od perja da se naslonis... Internet zamlate po ytb, facebook, twitter i ostalim deponijama ne treba uzimati u obzir, bilo kakva osuda ostaje na njihovoj savjesti. ova reportaza posvjecena manastirima CG u kojoj se pojavljuje o.Rafailo, pokazuje kako je njegova misao usmjerna na vaseljenski karakter Crkve. https://www.youtube.com/watch?v=sTiuUJRvGDk Meksi je i Otac Joil, mnogo meksi, ali bi javno trebali da budu odgovorniji. feeble је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Otac Joil, e njega ne znam...daleko je, tamo na neku planinu Cirilovac...on je vec posebna "kvrcnulo mu u ledja" prica. Mada ga zna moj malo stariji brat od tetke, predavao mu Joil hemiju u skolu. slazem se, trezvenost na prvom mjestu...mada po pitanju o.Rafaila i onoga sto sam odlusao, sto predavanja, besjeda i nekog uzivo cavrljanja, on je vidno fokusiran na liturigiju, molitvu, jevandjelje.Najcesce pitanje koje postavi nekome ko dodje je, sta se prosle nedelje citalo u svetom jevandjelju...ako tu zamucas, njemu je jasno dje si tako da kritika njemu upucena, moze, ali problem je sto najcesce ne dolazi iz povjerljivih izvora , jer po obicaju ne dolazi iz uzih i sirih crkvenih krugova, nego od tamo gdje se Crkva dozivljava kao sekta a ne kao Tijelo apostolskog naslijedja. Pa su i komentari neukusni i povrsni. Bokisha and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 e njega ne znam...daleko je, tamo na neku planinu Cirilovac...on je vec posebna "kvrcnulo mu u ledja" prica. Mada ga zna moj malo stariji brat od tetke, predavao mu Joil hemiju u skolu. slazem se, trezvenost na prvom mjestu...mada po pitanju o.Rafaila i onoga sto sam odlusao, sto predavanja, besjeda i nekog uzivo cavrljanja, on je vidno fokusiran na liturigiju, molitvu, jevandjelje.Najcesce pitanje koje postavi nekome ko dodje je, sta se prosle nedelje citalo u svetom jevandjelju...ako tu zamucas, njemu je jasno dje si tako da kritika njemu upucena, moze, ali problem je sto najcesce ne dolazi iz povjerljivih izvora , jer po obicaju ne dolazi iz uzih i sirih crkvenih krugova, nego od tamo gdje se Crkva dozivljava kao sekta a ne kao Tijelo apostolskog naslijedja. Pa su i komentari neukusni i povrsni. Problem u njegovom javnim besjedama je sto mirjanski nacin zivota poistovjecujr sa monaskim a to nije dobro je iz toga proizilze one izjave protiv kupanja na moru, tetoviranja itd. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Problem u njegovom javnim besjedama je sto mirjanski nacin zivota poistovjecujr sa monaskim Pa mozda i jeste problematicno, jer dosta mirjanskog svijeta je kod njega, ono - iguman, manastir, starac - jos zna da prozbori, a kod nas Crnogoraca se dobra, glasna i jasna rijec cijeni vise nego sam zivot. - odlican skup za stvaranje kulta Nacuo sam da od kad je on iguman manastira, vise mladih ljudi se u CG zainteresovalo za monaski zivot nego u poslednih 3 decenije, od kad je zivnuo crkveni zivot na ovim prostorima. Znam za par djevojaka koje su postale iskusenice, a bila njegova duhovna ceda, cak su i dva malo starija iskusenika iz man.studenice, posla za njim u man.Podmaine, jer je bio na poklonicka putovanja u Srbiji...i tamo su sad postali monasi. o.Rafailo je magnet, nema sa njim sale. Tumaralo. and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Игуман очигледно има потребе за правдањем хероина, иначе се не би правдао уопште. Суштина проблема су предугачке, бесмислене и самозадовољне беседе, док беседник размишља о ко зна чему, па му излети мисао о хероину која се нигде не уклапа. Народ као народ, наравно у том тренутку више ни не слуша беседника па се ником ни једна црта лица не помјери. И онда он као нешто послие објашњава... А не објасни ништа. И онда се још ишчуђава о чему пишу медији. Спрдња. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Уз дужно поштовање, асполутно се не слажем ни са једном ставком што marko_13 изрече. Мислим да је отац Рафаило један од јачих ликова у нашој цркви, да се тако књижевно и теолошки исправно изразим. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 време је мајсторско решето, а за игумана Рафаила ће одлично показати. Јер све што почива на фолирању врло брзо исплива и покаже се у свој својој празнини. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Вријеме можда и не покаже, али вјечност сигурно хоће. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 У случају игумана Рафаила нећемо морати дуго да чекамо. Свакако не на вечност. То да ли ће се он спасити не зависи од његових неаутентичних и намерно скандалозних беседа, али служба коју врши у Цркви свакако трпи због његове жеље за пажњом. Ronald and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука