GeniusAtWork Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 „Још увијек једино у Америци има слободе, можеш да идеш гдје хоћеш, да радиш шта хоћеш, можеш да будеш добар и лош, Ово ваљда можеш у највећем делу света, осим у С. Кореји, шеријатима и још понеким забитима? Нисам сигуран шта је тачно мислио овим. а оно што је најважније – можеш да напредујеш ако си паметан“, рекао је владика Григорије. Ово већ сигурно не можеш свуда, али Америка није баш једино место где паметни могу да напредују. Justin Waters, feeble and Плутон је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 https://imgflip.com/memegenerator/3229262/Edward-Snowden Grizzly Adams, Manolis, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Јел има неко идеју зашто је Григорије владика изјавио то што је изјавио ако су листом сви провалили да изјава није на свом мјесту .. ? feeble, зеленизуб, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Тако смо му наложили ми из Велике Ложе. Да испитамо терен... Плутон and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Нормално кад су његови "закључци" потпуно погрешни. Само гомила подргрејане марксистичке демамагогије. Kakav užas od subjektivizma i to na visokom akademskom nivou. Amerika je po javnim analizama u poredjenju sa skandinavskim zemljama, pravi pravcati slobodarski patuljak. Mogao je tribinu i nazvati hercegovački subjektivizam, pošto mi je zeleni zub skrenuo pažnju da se malo regionalno obratio sa svojom netačnom i lažnom izjavom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Јел има неко идеју зашто је Григорије владика изјавио то што је изјавио ако су листом сви провалили да изјава није на свом мјесту .. ? Сад, не могу то баш да тврдим, ал' сам зато готово убеђен како то има неке везе с мимозама. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Али просто Владика Григорије није рекао ово што ти горе коментаришеш. Да је тако рекао ок.. али није .. Он је био ,,сурово'' изричит и искључив. Погледај мало боље његову опсервацију. Potpuno namerna laž je bila izrečena od jednog meni baš onako dragog vladike. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Никада нису људи живели боље него у капитализму. Што рече владика, зато се и сви гурају да дођу тамо где је највећи капитализам, а на другу страну не иде нико. Највећи капитализам сада је у Кини. Не бих се гурао да прескочим зид сем ако ме администратори поука не пошаљу за мисионара, онда имам један услов: идемо заједно. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Расизма наравно има, али су то појединачни примери Не бих реко да је проблем само у неким малим и појединачним примерима, ал' да не потежемо сад и то, ионако ниси стално на форуму, није ред да ти ја узмем све време. Suncokret54 and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Тако смо му наложили ми из Велике Ложе. Да испитамо терен... Из велике ,,ложане'' .. RYLAH, Grizzly Adams and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Јел има неко идеју зашто је Григорије владика изјавио то што је изјавио ако су листом сви провалили да изјава није на свом мјесту .. ? Prasoni Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Juan, on 10 Feb 2016 - 11:55, каже: Можда зато што је закључак недовољно информативан? Замисли да је укупно богатство 100 некаквих јединица (злато, валута, небитно) и да у друштву од 100 људи влада апслоутна једнакост. Тада свако поседује 1 валутну јединицу. А онда замисли да се један обогати, и богатство нарасте на 100 * 100 јединица у том друштву од 100 људи, али тако да 1 човек поседује 50% укупног богатства, а 99 осталих 50%. Ствара се огромна неједнакост. Један има 5000 јединица, а остали само по 50.5. Али то је 50 пута више него што су имали пре раслојавања. А цене се не формирају према оном једном, него према просеку, тако да оних 99% живи далеко боље у раслојеном неједнаком друштву, него у првобитном једнаком. Другим речима, економија није увек игра нулте суме. Када се неко обогати тако што оснује компанију која нарасте, тај неко онда увећава укупно богатство, а не узима од осталих. Прави проблем су разни банкарско-волстритовски манипулатори, високо спрегнути са државама, а не неједнакост као таква, која јесте природна последица капитализма. Нити је једнакост по себи идеал (у сиромашном друштву су сви једнаки), нити је свака неједнакост по себи лоша. Hoćeš da mi kažeš, kako je vladika pomešao talante i dolare. Pa sada dobar sluga može da unovči jedan talant u 100? Рилски је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Највећи капитализам сада је у Кини. Они су се само делимично отворили, направили неколико "слободних економских зона": https://en.wikipedia.org/wiki/Special_Economic_Zones_of_China Далеко је то од "највећег капитализма", али за и овако мало резултати су феноменални. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 StekAo se utisak, da Episkop o kojem je riječ, jako cijeni ,,pamet'' .. kako mu se ondaK omaĆe tako ,,nepametna'' opservacija .. ili .. pak takvo potenciranje ,,pameti'' i inZistiranje na istoj, zapravo skriva (pokazuje.. ) potpuno suprotnu istinu .. ? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 То су предрасуде. Расизма наравно има, али су то појединачни примери, као и у другим деловима света. Само што Амери око тога дижу већу буку па је приметније у медијима. Шта се тачно променило у последњих 6-7 година у односу на твоје тадашње опсервације на линкованој теми? "Тај "дрим" у Америци неће скоро да се оствари - расне поделе су још увек огромне. Пре свега зато што су црнци генерацијама тешка сиротиња и не могу да се извуку из тога, осим ретких појединаца. Мени другар пре неки дан прича како је одрастао у црначком гету и читаво детињство провео у страху, није смео ни из куће безбедно да изађе. Страва..." "То јесте историјски тачно, али чињеница је и да се данас многи црнци то само користе као изговор за агресивно понашање. Има њих који су супер, ево другар ког сам поменуо је завршио школу, има сада супер посао, лепу породицу и живи на пристојном месту. Много ми више одговара за друштво него многи бели амери. Међутим, кад прођеш кроз неки црначки кварт само се молиш Богу да ти не стане ауто... То је ужас живи. А у држави у којој живим никада није било ропства и робовласника. У суштини, то је данас више проблем сиромаштва и криминала који уз то иде, а историјске околности су можда допринеле да у тој групи буде несразмерно пуно црнаца. Амери се против тога "боре" формалностима типа да не смеш да их зовеш "блекс" или "нигерс" већ "африкан американс", али зато када се у бели кварт насели пар црних породица белци продају куће и селе се на друго место, у парковима намерно не граде кошаркашка игралишта да не долазе црнци који играју кошарку, већ тениске терене и сл. Све у свему - много ружно. :(" https://www.pouke.org/verujem/index.php?topic=12001.msg213983#msg213983 https://www.pouke.org/verujem/index.php/topic,12001.msg214190.html#msg214190 Плутон and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука