Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 „Још увијек једино у Америци има слободе, можеш да идеш гдје хоћеш, да радиш шта хоћеш, можеш да будеш добар и лош, а оно што је најважније – можеш да напредујеш ако си паметан“, рекао је владика Григорије. Ajde da nabrojimo jos po neku zemlju, da budemo malo fer. Rusija,Kina,severna koreja.... upravo toliko subjektivno kao i Amerika. A zvanićno Amerika je slobodarski patuljak prema zemljama recimo danasnje skandinavije. Možda je vladika navodio da se njemu najviše sviđa Američka sloboda a to je daleko od toga da je Amerika jedina zemlja slobode. Ali što da mi istrajavamo na preciznoj formi, nismo na času dogmatike..... NemanjaVa and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 RYLAH and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ne znam, može biti da vladika Grigorije greši, ali znam da iz USA ljudi "ne pale" kako bi zaradili hljeb nasušni, da tamo diploma ne služi kao ukras na zidu, da tamošnjim rudnicima ne upravljaju roštiljdžije i ministarstvom odbrane keramičari...tolko od mene Милан Ракић, александар живаљев and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 „Још увијек једино у Америци има слободе, можеш да идеш гдје хоћеш, да радиш шта хоћеш, можеш да будеш добар и лош, а оно што је најважније – можеш да напредујеш ако си паметан deseti put čitam i ne verujem svojim očima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ne znam, može biti da vladika Grigorije greši, ali znam da iz USA ljudi "ne pale" kako bi zaradili hljeb nasušni, da tamo diploma ne služi kao ukras na zidu, da tamošnjim rudnicima ne upravljaju roštiljdžije i ministarstvom odbrane keramičari...tolko od mene Ni iz Norveške. Pogotovo ne u Ameriku. Ni iz Nemačke,Švedske,Finske,Luksemburga,uskoro možda neće ni iz Srbije. Mada... Ako je Amerika jedina.. onda ko zna. feeble and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ni iz Norveške. Pogotovo ne u Ameriku. Ni iz Nemačke,Švedske,Finske,Luksemburga,uskoro možda neće ni iz Srbije. Mada... Ako je Amerika jedina.. onda ko zna. Svakako, Amerika nije najbolji (još manje jedini) primer slobode, ali u odnosu na društva poput srpskog to da. Možemo mi Zapad prezirati zbog spoljnje politike, ali zbog uslova života to ne. Volim_Sina_Bozjeg, Grizzly Adams and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 tamo diploma ne služi kao ukras na zidu, da tamošnjim rudnicima ne upravljaju roštiljdžije i ministarstvom odbrane keramičari...tolko od mene A vala ne upravljaju ni ljudi koji su doživjeli Američki san. Možeš li da zamisliš zemlju gde možeš kupiti sve za novac? To je Amerika a tako je postavljena od kad su bogati napravili svoj krug, taj krug odlučuje ko će biti sledeći predsednik Amerike.Taj krug sarađuje, taj krug niko nikada ne može srušiti a da pri tom ne sruši Ameriku. Amerika je <milošećivizam, sa primesamo humanog severokorejskog propagandnog uslova za disanje vazduha.>dolar Sjajan Američki san koji se zasniva samo na dolaru i ponekom moralnom trenutku u svrhu medijske kampanje. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Volim_Sina_Bozjeg and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 александар живаљев, Ignjatije and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Svakako, Amerika nije najbolji (još manje jedini) primer slobode, ali u odnosu na društva poput srpskog to da. Možemo mi Zapad prezirati zbog spoljnje politike, ali zbog uslova života to ne. Zato i je upitna ova vladikina izjava posto je on rekao da "jedino u Americi" mozes napredovati ako si pametan. Jeste bolje nego kod nas, ali sta sa ostatkom sveta. Cak i kod nas nije nemoguce napredovati, mada jeste teze nego u normalnim drzavama. александар живаљев, Volim_Sina_Bozjeg and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Svakako, Amerika nije najbolji (još manje jedini) primer slobode, ali u odnosu na društva poput srpskog to da. Možemo mi Zapad prezirati zbog spoljnje politike, ali zbog uslova života to ne. Vrlo bi bilo glupo, da kažem da u Americi ne postoji sloboda, naravno da postoji zove se Američka sloboda i Američki san i činjenica jeste, da se svet nalazi u krizi čim im je ovaj dolarski uslov prihvatljiv za slobodu kretanja i svega što je vladika Grigorije naveo tamo. Ono što je vladika Grigorije naveo kao slobodu Amerika moždfa nije ni na top 10 mestu na svetu. Vidiš kako je kad ja napišem u kontri takodje napumpan veštački obrazac ovoga puta moj? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 E, da ovo sam pre neki dan postavio na status fb. Odlični su, sve su rekli i telesnim gestikulacijama i pogledima. александар живаљев and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Кратос, александар живаљев and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 У теорији је дефиниција слободе мање или више јасна. У пракси је проблем је у томе што слободу не доживљавају сви људи исто. Свако воли да ради неке ствари и ако то може у датој држави, онда је он доживљава као слободну, ако не може, као репресивну. У том смислу су у већини држава (САД није изузетак) неке групе слободније од других и неки циљеви лакше оствариви од других. Можда једино можемо да квантитативно изразимо слободу неке државе кроз проценат људи који се у њој осећају слободно, који осећају да у тој држави имају слободе да се остваре и остваре своје циљеве. А ни то није савршено, јер би за колико толико реално изјашњавање исти људи морали да живе на исти начин и раде исте ствари у различитим државама, па да их упоређују. Кад се каже да је Америка најслободнија, увек је то врло условна тврдња. То само значи да одређени људи могу одређене циљеве у Америци лакше да остваре него другде. Ствар компликује и то што овако мутно дефинисана слобода не зависи само од закона, већ и од друштвених норми, културе, постојеће инфраструктуре итд. А такође није цела Америка иста. Нису исто Њујорк и Чикаго и нека селендра у Аризони, са све шерифом који лови Мексиканце и затвара их у тамнице. Upravo to... stvar prilično relativna... postoji gomila sloboda u Americi kojih nema drugde ali je paradoks da "zemlja slobode" recimo ima procentualno najveću zatvorsku populaciju (oko 700 na 100.000). александар живаљев, Volim_Sina_Bozjeg, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука