JESSY Написано Фебруар 9, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 Како пронаћи у себи своје право ја? Оно ја које једино може да се сретне са Богом и другим човеком. То уопште није једноставно, јер нисмо научени да будемо то што јесмо. Ми заправо и не знамо ко смо. Лична истина Лична истина је све оно што смо у апсолутној, нецензурисаној суштини свог бића поверовали о себи. Она је скуп уверења о самом себи. Веома је важна зато што дефинише оно што називамо сликом о себи. Ако су наша уверења о себи изворни доказ оног што заиста јесмо, тада ћемо живети са сликом која нам даје снагу и омогућује нам да будемо апсолутно делатна и аутентична личност. Ако није тако. Ако су нам уверења искривљена, онда ћемо имати ограничену и изопачену слику о себи, која заправо представља издају наше аутентичности. И она ће нас непрестано ометати у свему што покушавамо да остваримо. Једно ја Треба разумети да човек поседује само једно ја. Али, то ја као камелеон преузима емоционалне боје наше прошлости и околине у којој живи. Наша слика о себи непрестано се креће горе-доле по путањи која је на једном крају повезана са нашом изворном сликом о себи тј. са нашом целовитошћу, а на другом крају са замишљеном и искривљеном сликом тј. оним што нам је свет рекао да смо. PredragVId, АлександраВ and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2016 Бити целовит Најтужније је што смо заборавили шта значи бити целовит. Шта значи осећати и плакати. Какав је осећај када преузимамо иницијативу и имамо свој став. Своју ћемо целовитост вратити када освестимо и прихватимо чињеницу да у нама постоје две стране свега. Можемо бити уплашени и храбри, великодушни и себични, рањиви и снажни. Те особине не искључују једна другу, већ само пружају целовит распон снаге и реакције у животу. Целовитост се никада не губи, само се заборавља. Интегритет ретко подразумева да на себи морамо нешто побољшавати. Он пре подразумева да се морамо ослободити веровања која имамо о себи и свега што смо дотеривали на себи, јер су нас уверили да је то начин да откријемо ко смо. Не можемо променити оно што не разумемо Зато кад неког питате: «Ко си ти?» ни одрасли ни деца не одговарају ко су, него шта раде, какав им је друштвени положај, или на који начин сагледавају своју функцију у животу. У психологији се изворно ја дефинише као мешавина човекових јединствених дарова, вештина, способности, интересовања, могућности личног развоја. Све наше позитивне особине и вредности које припадају само нама, и које треба изразити, за разлику од оних програмираних веровања о томе «шта бисмо требали» бити или радити. Шта можемо променити Једино што човек може променити јесте начин на који се односи према себи, својим ближњима и према свету. Проблем је у томе што свет од човека захтева да се понаша на одређен начин. Не жели да се уноси немир. Тражи од човека да се уклопи у шири план који човека ни из далека не схвата као личност. Зато је негде код свих нас остала потреба да се не ремети постојеће стање, без обзира да ли смо тога свесни или не. https://duhovnaterapija.wordpress.com/2014/08/13/who/ Дијана., Kaludjerovic Sreten, Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 On 8.2.2016. at 17:14, JESSY рече Зато кад неког питате: «Ко си ти?» ни одрасли ни деца не одговарају ко су, него шта раде, какав им је друштвени положај, или на који начин сагледавају своју функцију у животу. Биљана 1234, Снежана, PredragVId and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Sebe sam upoznala, i doživjela cijelu, onog trena kada sam otkinula najdraži dio sebe, i shvatila sam da je istina ono što sam davno čula - Da bi nekada bio kompletan, moraš amputirati dio sebe. АлександраВ, Снежана, Ronald and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 3 minutes ago, Ayla рече moraš amputirati dio sebe спознајемо се кроз бол, он нас оголи, исцрта нас себи самима и истакне, као што креон истакне очи, као што дете једноставним потезима кредом оживи облик... да бих знала ко сам ја, требало бих прво да будем сигурна када сам ја, не знам да ли сам још увек довољно исцртана... JESSY, Ronald, PredragVId and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 ...ili dovoljno oslobođena, sebe same. Ronald, АлександраВ, PredragVId and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Skoro odgledah neki film, koji je nazvan kao hriscanski... Da ne prepricavam, u jednom trenutku glavna glumica kako se nasla u bas za nju neobicnim okolnostima, totalno drugacijem zuvotu nego sto ga vodi, izgovara recenicu - jedva cekam da se vratim svom zivotu i svom poslu... Dobija odgovor u stilu, pa nisi ti zombi, i ovo si ti, ma koliko odudaralo od tvoje rutine i svakodnevice, i na ovom mestu i ovim okolnostima si ti ti, od toga nikad niko nije pobegao. Cesto mladi ljudi tragaju za smislom van sebe, pa neka je taj smisao i duhovnost, upoznavanje sebe, ne nuzno nesto ono lose, materijalno, prilazno...i tragaju, tragaju, a nikako da potraze u sebi, u svojim sitnim svakodnevnim delima, pogledu, nacinu na koji zive zivot. Same okolnosti dodju i prodju, i dobro i lose, al nacin na koji zivimo govori mnogo vise o nama nego sto mislimo. I ta sloboda, sloboda da budes, samo to, jednostavno da bivas i bivstvujes i taj dar zivota koji smo dobili, tako ispunjava da ko se jednom navuce tesko posle pada u okove. Лапис Лазули, PredragVId and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Само у додиру са Богом / кроз свој лични однос са Њим / ми можемо познати своју суштину.Све остале улоге, научене, наметнуте, које нисмо или јесмо желели /сва наша лица и наличја / како год, нису наше право Ја, већ само пут ка нашем правом Ја. Само кроз Бога и покајање долазимо до суштине. Има једна лепа мисао не знам тачно чија, која отприлике говори о томе, да река Ганг није прљава без обзира што прљавштина плива кроз њу.Аналогно томе, ни ми по суштини нисмо прљави без обзира на прљавштине које прођу кроз нас, битно је да не уђу у нас..... Биљана 1234, Лапис Лазули, "Tamo daleko" and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Стала је на суду жена испред Господа. Он је упита: "ко си ти?". Жена му одговори:" Ја сам супруга"...Господ јој оћута. "Ја сам мајка"..."ја сам домаћица"..."ја сам...". "Жено, нисам те то питао". "ко си ти?" понови питање Господ...Жена, ућута, загледа се у Њега" и одговори "Ја сам Ти" АлександраВ, Лапис Лазули, Ronald and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 simbolični mit Kada napuni četrdesetu njegove duge i elastične kandže ne mogu više loviti plijen koji mu služi za hranu. Tada orlu preostaju samo dvije opcije – ili da umre ili da prođe kroz bolan proces promjena. Orao ima najduži životni vijek među pticama. Može živjeti čak do 70 godina. Međutim, kako bi doživio tu dob, orao mora donijeti tešku odluku. Kad navrši četrdesetu njegove duge i elastične kandže ne mogu više loviti plijen koji mu služi za hranu. Njegov dug i oštar nos postaje savijen. Njegova stara i teška krila, zbog zbijenih pera, zapinju za grudi, što mu onemogućava let. Tada orlu preostaju samo dvije opcije: umrijeti ili proći kroz bolan proces promjena koji traje 150 dana. Taj proces od orla zahtijeva da odleti na vrh planine i sjedne u gnijezdo. Tu orao kljuca svojim kljunom o kamen sve dok kljun ne otpadne. Nakon što kljun otpadne, orao čeka da novi kljun naraste nakon čega novim kljunom iskljuca stare kandže. Kad narastu nove kandže, orao počinje kljucati svoja otežala stara pera. I tako nakon pet mjeseci, orao polijeće u let ponovnog rađanja i živi još 30 godina. Mnogo puta, kako bismo preživjeli moramo započeti proces promjena. Ponekad se moramo riješiti starih sjećanja, navika i ostalih običaja iz prošlosti. Jedino oslobođeni od bremena prošlosti možemo iskoristiti vrijeme sadašnjosti. АлександраВ, Kaludjerovic Sreten, Рапсоди and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 ћутња, кад жуборе воде док сам била млађа, хиљаде речи у мене могло стати...сад заборављам, ваљда тако треба АлександраВ and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 11 hours ago, Ayla рече Sebe sam upoznala, i doživjela cijelu, onog trena kada sam otkinula najdraži dio sebe, i shvatila sam da je istina ono što sam davno čula - Da bi nekada bio kompletan, moraš amputirati dio sebe. 1 hour ago, LogosAgape рече simbolični mit Kada napuni četrdesetu njegove duge i elastične kandže ne mogu više loviti plijen koji mu služi za hranu. Tada orlu preostaju samo dvije opcije – ili da umre ili da prođe kroz bolan proces promjena. Orao ima najduži životni vijek među pticama. Može živjeti čak do 70 godina. Međutim, kako bi doživio tu dob, orao mora donijeti tešku odluku. Kad navrši četrdesetu njegove duge i elastične kandže ne mogu više loviti plijen koji mu služi za hranu. Njegov dug i oštar nos postaje savijen. Njegova stara i teška krila, zbog zbijenih pera, zapinju za grudi, što mu onemogućava let. Tada orlu preostaju samo dvije opcije: umrijeti ili proći kroz bolan proces promjena koji traje 150 dana. Taj proces od orla zahtijeva da odleti na vrh planine i sjedne u gnijezdo. Tu orao kljuca svojim kljunom o kamen sve dok kljun ne otpadne. Nakon što kljun otpadne, orao čeka da novi kljun naraste nakon čega novim kljunom iskljuca stare kandže. Kad narastu nove kandže, orao počinje kljucati svoja otežala stara pera. I tako nakon pet mjeseci, orao polijeće u let ponovnog rađanja i živi još 30 godina. Mnogo puta, kako bismo preživjeli moramo započeti proces promjena. Ponekad se moramo riješiti starih sjećanja, navika i ostalih običaja iz prošlosti. Jedino oslobođeni od bremena prošlosti možemo iskoristiti vrijeme sadašnjosti. Bogtevidiodatevidio...orao sam. Sanja Т., АлександраВ and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 говорим као мајка смирено и топло говорим као жена мазно и кротко говорим као пријатељ гласно и отворено говорим као логопед јасно и очигледно ...једино када говорим као ја ћутим.... Караконџула, Kaludjerovic Sreten, Биљана 1234 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 Jeremija Krstic ? P.s. Ja sam gresnik i ja to dobro znam ... Pokvaro mi se lap-top na Svetog Vasilija ... Uleteo je neki kineski virus , trojanac , tako da ne mogu da se konektujem na internet , moracu da ga nosim na servis , pisem vam sa sestinog kompjutera ... I....samo da vas pozdravim ... kroz ovaj virtuelni prozorcic , dok se ona ne vrati kuci , jer mi nikad ne bi dopustila da pridjem njenim stvarima ... Kaludjerovic Sreten and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 Светислав Павловић, Драшко, Караконџула and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука