Paradoksologija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Šta mislite o tome da ovde pomenemo ljude čijim smo veštinom komunikacije zadivljeni - kao neke pozitivne modele, a time saznajemo i kakvi stilovi kome odgovaraju? Osim Avocada, cenim kako komuniciraju RYLAH, Srđan Šijakinić, GeniusAtWork, Draško - to su mi top 5 (isključivo po stilu, ne nužno po sadržaju). keka and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Davno sam shvatila da način na koji tumačimo sagovornika je isklučivo u nama. Kako ćemo percipirati, primiti i obraditi ono što vidimo ili čujemo je naš teret, koji volimo da prebacimo na druge. Da li ćeš u mom odgovoru vidjeti iskrenost ili cinizam, zavisi isključivo od tebe. Otvoreno se obratim, nekada i oštrije, naravno s mjerom, ali poruka je jasna. Svi se igramo psihologa, definišemo i profilišemo ljude, ne računajući da (možda) pogrešno percipiramo. I pitala sam Jelenu, ne tebe, ali hvala na odgovoru. Sjedni, 5 do kraja godine... (smajli, kez od uha do uha) Ne treba smajli, WSB...znam da ti je osmijeh na licu (poruka shvaćena) OK, pošteno, ali ja zaista ne znam da li je u pitanju iskrenost ili cinizam - kada si ti u pitanju, obično biram iskrenost i sviđa mi se tvoja otvorenost i direktnost. Znam da si pitala Jelenu, zato sam štreberski pitala "Mogu ja?" Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Šta mislite o tome da ovde pomenemo ljude čijim smo veštinom komunikacije zadivljeni - kao neke pozitivne modele, a time saznajemo i kakvi stilovi kome odgovaraju. Osim Avocada, cenim kako komuniciraju RYLAH, Srđan Šijakinić, GeniusAtWork, Draško - to su mi top 5 (isključivo po stilu, ne nužno po sadržaju). Е моја Паки, прва три су правници, то им је професионална деформација, не и вештина. елоквентност је у акцији. Рапсоди and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 OK, pošteno, ali ja zaista ne znam da li je u pitanju iskrenost ili cinizam - kada si ti u pitanju, obično biram iskrenost i sviđa mi se tvoja otvorenost i direktnost. Znam da si pitala Jelenu, zato sam štreberski pitala "Mogu ja?" Zato si i dobila peticu. (nema cinizma...on je za slabe a ja nisam slaba...to je što je) Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Е моја Паки, прва три су правници, то им је професионална деформација, не и вештина. елоквентност је у акцији. Pa valjda su veštinu dobro izučili - da svoj slučaj iznesu ubedljivo ali civilizovano. Meni, eto, taj stil lično prija, posebno kad su u pitanju kontroverzne teme. Ima nešto i u totalnoj ali smirenoj direktnosti - to lično uočavam i cenim kod tebe. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 I šta ti predlažeš kao najbolje rešenje? Živo me interesuje.Za koga najbolje resenje?Moderator drugacije cita od obicnog clana, clan,cita,drugacije u zavisnosti od sopstvene licnosti.. Da li mora da bude jednoznacno resenje, a pri tom i najbolje? Inace slazem se sa paradoks uz napomenu. Kada ocutis na pasagr, stice se utisak da si pasivan odnosno druga strana ima utisak da je u pravu.kao da smo na nekom takmicenju budi Bog s nama, pa ko ce pre da poentira i poklopi sagovornika. Nisam za cutanje i pasivnost, jesam za otvorenu i jasnu komunilaciju u kojoj se ne diskutuje o licnosti vec o ponasanju. Ja licno se vise ne sklanjam, jer je to moj izbor, jer sam ja licno bila citav zivot pasivna. To vise nisam niti pustam tek tako. Pustim,,da, kad znam coveka i kad tu leba nema da ce ukapirati ali izbegavam i distanciram se. Cuvaj sebe da bi sacuvao drugog. To je spram mene trenutno resenje, pa videcemo kasnije. Za nekog ko je drugaciji i recimo temperamentan je, njemu je mozda bolje da se vezba da ocuti, bar to ja tako vidim, da smo pozvani da iz obicno krajnosti u kojima prirodno obitavamo iskoracimo i ucinimo nesto "ludo" za nasu "prirodu". Za moderatore opet, trebalo bi da reaguju asertivno na pasagr, a ne pasivno, jer su primer. Ona fora "samo da bude mir" cesto nspravi vise stete nego koristi. Pasagres ce se sam menjati kad i ako hoce, nije poenta da neko nekog menja, poenta je da shvatimo da svako ima svoje bez da pljune po tudjem. Al pas agres u sebi pljucka tuđe a vamo je fin i neee nisam to reko nisam to mislio ja sam zrtva. Odatle ona moja prva poruka na temi, svi smo mi vredna ljudska bica, bez obzira na razlicitost misljenja, stavova i sl. Paradoksologija and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 stice se utisak da si pasivan odnosno druga strana ima utisak da je u pravu.kao da smo na nekom takmicenju budi Bog s nama, pa ko ce pre da poentira i poklopi sagovornika. Nisam za cutanje i pasivnost, jesam za otvorenu i jasnu komunilaciju u kojoj se ne diskutuje o licnosti vec o ponasanju. Ja licno se vise ne sklanjam, jer je to moj izbor, jer sam ja licno bila citav zivot pasivna. To vise nisam niti pustam tek tako. Razumem i donekle se slažem - s tim što kada su ponašanje i izneti stavovi meni potpuno neprihvatljivi ne želim da ulazim u dijalog sa njima jer smatram da im time dajem legitimitet i ozbiljno shvatam. (Stavove, ne ljude. Ljude gotovo uvek ozbiljno shvatam.) Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 1/22/2016 at 22:20, Volim_Sina_Bozjeg рече Tako je i Samson u jednom momentu potpuno zaboravio da je vezan okovima i porusio sve hramovne stubove,koje su mu pokvareno vezali za lance kao zivotni jaram.(nametnutu teskocu) Da ne stavljam smajli a? мој омиљени филмић...Самсон и Далила....ахх а сад бацк то тхе тхеме Пријатно сам се постидео на Парадоксином коментару за мој стил....па ћу искрено да узвратим исто за њу...поготову од кад смо се упознали, слегли су ми се утисци и видим једну храбру и непристрасну жену, и волим да читам коментаре који су аргументовани, не нападни Свако одише неким својим стилом, и ја волим џинијуса, Лепија, итд.... Мислим да само пар ликова на форуму има кратак фитиљ, али углавном су сви ок....понеки нешто преувеличају и оно....запале роштиљ да би запалили цигару....сви реагујемо по свом темпераменту и фитиљу....и егу....и сујети Рапсодију ценим, донела нам је дах пролећа....али очитавам да нисмо на истим FM....то је сад питање ставова и да не кажем, како видимо своју веру... Мени је форум помогао да се мало видим каки сам....дал смем да кажем све што мислим, дал ме стра да ме не нападну....тако да вежбам да се отворим скроз....више од 2 прста Ако бих набрајао исто бих навео Шијакињу (нема га нешто) Арсенију (фрикови смо обоје) Џуми (отишла нам) ВСБ (има срце) Јуан, Лепи (има муда)..... списак је подугачак писаћу још показаћу се у правом светлу Лазар Нешић, Paradoksologija, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 1/22/2016 at 22:04, Paradoksologija рече Vidiš, jedna od stvari koje me čude u tvom stilu komunikacije jeste upravo ta spremnost da drugu osobu etiketiraš (šaljivo i sa smajlićima) u sekundi. Šta ti realno znaš o meni i mom svetu i šta je meni nerazumljivo na osnovu toga kako o konkretnim temama diskutujem na jednom forumu - i toga što kada se o nečemu diskutuje tražim, ukoliko se iznosi stav, a ne emocija, da se stav argumentuje? Šta znaš o mojim emocijama, slobodi, poeziji, bilo čemu? Ili bilo kome drugome - osim o načinu na koji diskutuju na ovom forumu? Po Jeleninom tekstu gore, stil komunikacije koji ja lično vidim kod tebe bio bi pasivno-agresivni - bez preuzimanja odgovornosti, ali uz nepotrebne lične napade i etiketiranja. Još jednom, lično nisam uvređena ni povređena (i opet ne vidim svrhu učitavanja preterane "ranjivosti" nekome ko ima problem sa komunikacionim stilom druge osobe), samo sam pomislila da ovde iskreno iznošenje doživljaja stila drugih forumaša može biti konstruktivno. Nisam ni uvređena ni povređena, ali izbegavam pisanje na temama na kojima ti pišeš jer znam da mogu da se iznerviram, što je kod mene prilično retka pojava, a život je kratak i stvarna komunikacija sa drugima dragocena. Pozivam druge da na isti način iznesu koje probleme u komunikaciji imaju sa mnom. Već sam iznela neke pretpostavke, ali verovatno nekih problema nisam svesna. Видиш ја никада никога не етикетирам као особу , личност,........ могу само на основу своје процене која наравно може бити погрешна етикетирати нечији став, по неком питању. За мене је свака особа толико широка, да никада не покушавам да је сврстам у неке псих.типологије личности, да је дефинишем , оградим. Покушавам увек у другоме да видим особу онакву каквом је је Бог замислио, Опет понављам са мном је комуникација увек могућа, без кривице што се комуникација не одвија у смеру који би ти желела. Кажеш ниси лично увређена ни повређена ................ко мене је све лично .Изнервирају те моји ставови...............шта да ти кажем ........... мене шокирају твоји................али ми ти као особа не шокираш.Мислим да си врло квалитетна, ............образована ..............интелигентна. Без тебе овај форум би заиста био незанимљив. И нећеш веровати да си ми једна од дражих форумашица. Оно што ми се не свиђа код тебе је твоја феминистичка опседнутост. .................која ме не нервира............понекад благо шокира........ а искрено највише ми изазува смех .Отуда моја шашава шаљивост. Шта да радим када тако осећам...... Што се тиче хомосексуалаца, против њих немам ништа против . Грех и острашћеност као и сваки други. Што рече теолог Милојков / парафразирам/ није толико битно како овај проблем медицина доживљава . Битно је да то онтолошки промашај И опет извињење Милојкову ако сам погрешно протумачила , извукла из контекста или тотално погрешно парафразирала. Кажеш права хомосексуалаца........каква бре права........права на грех. Не разумем.........Наметање грешног понашања. Да не ширимо тему и о њима.......мрзи ме да се понављам. Рекох већ у Храму Светога Саве читао се акатист недељом , против ове грешне острашћености...........па ко жели нека изволи..............шта је овде лоше или увредљиво речено.............. Ја са ничијом комуникацијом немам проблема .............а ако неко има са мојом ............нека каже. Ту смо да једни другима ..........мало сујету скраћујемо.......................без икакве зле намере. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Pa dobro, al kako ja mogu da dam legitimitet necemu sto ti mislis? Legitimitet kao nesto sto je opste prihvaceno upravo lezi u belim listicima. Ako haha ubice me Pluto, ako izađemo na izbore i zvrljnemo nesto upravo dajemo legitimitet onome ko osvoji vlat, ako ne izađemo opet, jer ce tako 15% realnih glasova vođi dovesti do maltene apsolutne vecine u parlamentu... To je bila teorija dakako, ovo je forum i kontam da ga niko ne shvata ozbiljno ko fabricki bukvalisti, al jeste ozbiljno. Neko ovo cita, neko ce ovo da cita i za deset god, a neko ce da kaze ju pa ako je tako i ako svi cute onda je takl. Ja sam recimo bila taj slucaj i godinama se lecila od pravoslavlja shvacenog na pogresan nacin,svi cutase koji su nesto znali a bukaci radili svoje...dok se oslobodih terora vecine prođe decenija pri tom sam ja bila klinka i tad nije bilo kao sad potpuno normalno da caskas i promisljas nego kad ti autorite kaze belo ima bude belo i amin. A ako cemo mak na konac, neka vase da bude da.. No, prakticnije je to kako ti radis slazem se, samo men to ne ide ta prakticnost a vala i dug mi jezik haha Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Само бих додала и са љубављу. Пљување с љубављу!? kordun, Дијана. and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Pa dobro, al kako ja mogu da dam legitimitet necemu sto ti mislis? Legitimitet kao nesto sto je opste prihvaceno upravo lezi u belim listicima. Ako haha ubice me Pluto, ako izađemo na izbore i zvrljnemo nesto upravo dajemo legitimitet onome ko osvoji vlat, ako ne izađemo opet, jer ce tako 15% realnih glasova vođi dovesti do maltene apsolutne vecine u parlamentu... To je bila teorija dakako, ovo je forum i kontam da ga niko ne shvata ozbiljno ko fabricki bukvalisti, al jeste ozbiljno. Neko ovo cita, neko ce ovo da cita i za deset god, a neko ce da kaze ju pa ako je tako i ako svi cute onda je takl. Ja sam recimo bila taj slucaj i godinama se lecila od pravoslavlja shvacenog na pogresan nacin,svi cutase koji su nesto znali a bukaci radili svoje...dok se oslobodih terora vecine prođe decenija pri tom sam ja bila klinka i tad nije bilo kao sad potpuno normalno da caskas i promisljas nego kad ti autorite kaze belo ima bude belo i amin. A ako cemo mak na konac, neka vase da bude da.. No, prakticnije je to kako ti radis slazem se, samo men to ne ide ta prakticnost a vala i dug mi jezik haha Kapiram i opet se uglavnom slažem, ali ako treba ozbiljno da odgovorim na to da li me neko plaća što sam feministkinja ili da li sam isfrustrirana promašena lezbejka (nemam ništa protiv lezbejki, prim. aut., al' svi ovde znaju da sam hetero) onda se tim pitanjima daje legitimitet kao legitimnim pitanjima koja se imaju postavljati svakoj ženi koja ima bilo kakav stav koji se može okarakterisati kao feministički. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Za koga najbolje resenje? Pa, rekla si šta nije dobro, a nisi rekla šta je dobro, i šta vidiš kao rešenje, ili kao predlog za najbolji način komunikacije. Sad si odgovorila i hvala. Pitanje je samo, da li ono što ti odobravaš i prihvataš, isti utisak ostavlja i na druge. Različiti smo, i ljepota je upravo u toj različitosti. Ne ulazim previše u način na koji će mi neko dati odgovor. Ne ulazim ni u sam odgovor, njegov je i ima pravo na svoje mišljenje. Direktno se obraćam forumašu samo ako osjetim da i on ide tako na sagovornika, pa bila u pitanju ja ili ko drugi. Davno su me pameniji od mene upozorili, fer forumska rasprava je kad ideš na loptu, ne na igrača. I naravno, uvijek biranim riječima, bez uvrede. Јелена011, keka, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Davno su me pameniji od mene upozorili, fer forumska rasprava je kad ideš na loptu, ne na igrača. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Pa, rekla si šta nije dobro, a nisi rekla šta je dobro, i šta vidiš kao rešenje, ili kao predlog za najbolji način komunikacije. Sad si odgovorila i hvala. Pitanje je samo, da li ono što ti odobravaš i prihvataš, isti utisak ostavlja i na druge. Različiti smo, i ljepota je upravo u toj različitosti. Ne ulazim previše u način na koji će mi neko dati odgovor. Ne ulazim ni u sam odgovor, njegov je i ima pravo na svoje mišljenje. Direktno se obraćam forumašu samo ako osjetim da i on ide tako na sagovornika, pa bila u pitanju ja ili ko drugi. Davno su me pameniji od mene upozorili, fer forumska rasprava je kad ideš na loptu, ne na igrača. I naravno, uvijek biranim riječima, bez uvrede. Ako sam te dobro shvatila ti napadas sagovornika kada procenis da on napada drugog?pa kao da ga zadtitis? Ja se potpuno slazem, svako ima pravo da se oseca, misli i vrednuje kako zeli, dok god ne lupa etiketu drugome da je njegovo viđenje jefino ispravno. Zato i rekoh ne verujem da postoji najbolje resenje uopsteno, nego svako spram sebe cini licni izbor... Nidam ja nicija "mama" da odobravam, ali takođe nisam ni pasivna da ne primetim kako izgleda tuđi stil komunikacije i da bas uvek ocutim. Trudim se da ne idem đonom i da taj neko skonta da ne polemisem sa njegovim stavom nego sa nacinom na koji ga iznosi. Ni tuđu ni svoju slobodu ne diram,,platila sam svoju sopstvenim zivotom i to mi je nono Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука