Jump to content

ЖРУ Диван: Отац Арсеније Јовановић- Божић у постхришћанском свету, Недеља 3. јануар 2016. у 20:30 УЖИВО!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хвала организаторима овог дивана, а најпре оцу Арсенију на дивном предавању и одговорима. Дај Боже да буде још ЖРУ дивана са њим.

Пратимо емисију Острошки светионик. Одлична је, али овакав вид предавања и разговора уживо је нешто посебно што свакоко треба одржавати.

Подели на овим сајтовима

I meni je bilo prijatno slusati o. Arsenija. Obicno ga ne gotivim posto je suvise fanatik za mene, ali veceras je bilo dobro od trenutka kad je zavrsio sa pentagramom

Послушај ти накнадно његов говор о пентаграму. Не желим да спамујем тему, може се о томе посебна отворити. Мени се свиђа због тога што није ни фанатик ни либерал. Веруејм да иде златном средином која је баш православна.

Подели на овим сајтовима

I meni je bilo prijatno slusati o. Arsenija. Obicno ga ne gotivim posto je suvise fanatik za mene, ali veceras je bilo dobro od trenutka kad je zavrsio sa pentagramom :)

Није фанатик већ тако наступа, са жаром, говори оштро, одсечно, без неке нарочите задршке, а врућ је за веру, и онда ако почне нешто мало о политици људи одмах помисле ео га фанатик. А јок море, није то, какав фанатик, он се баш труди да балансира причу и да буде нацентриран. А то му ваљда дође исто што и бити православан. :) 

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Није фанатик већ тако наступа, са жаром, говори оштро, одсечно, без неке нарочите задршке, а врућ је за веру, и онда ако почне нешто мало о политици људи одмах помисле ео га фанатик. А јок море, није то, какав фанатик, он се баш труди да балансира причу и да буде нацентриран. А то му ваљда дође исто што и бити православан. :)

Ја баш зато и волим његова предавања, што беседи са жаром, није ни млак ни хладан...........но врућ.......

Брате човек стоји иза онога што прича.Није фолирант...........осети се одмах.........

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Није фолирант.

Па кажем, православан, фајтер. :) 

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Ovaj čovek redovno oštri oštricu svog veroispovedanja

postom i molitvom - u zajednici sa Živim Bogom.

Mogu da se ne složim sa ponekim njegovim stavom
ali takodje mogu to neslaganje da ćutim jer

u isto vreme kradem njegova oduševljenja i otkrivenja.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

pitanje za o.Arsenija / kada ce se opet pojaviti za pevnicom u crkvi sv Jovana Vladimira u Bgd.... :D

Gde to zivis Dzes ...? Mogu i ja da doletim na roze trotinetu ... P.s. Pogledacu predavanje posle Bozica ... Iznenadjena sam kako lepo peva Monah Arsenije ... Sve pohvale .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Сада сам беседу одслушао од почетка са великим уживањем. Ово је права ствар. :dobro:

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ovaj čovek redovno oštri oštricu svog veroispovedanja

postom i molitvom - u zajednici sa Živim Bogom.

Mogu da se ne složim sa ponekim njegovim stavom

ali takodje mogu to neslaganje da ćutim jer

u isto vreme kradem njegova oduševljenja i otkrivenja.

:dobro:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Јеси вид'о каквог све цвећа има у Божијој башти. Е сад што није у твоју винклу и под лењир онако како си ти то себи представио и нацрт'о, шта да се ради. Некако сам увек веровао таквима као што је о. Арсеније, који искрено и из срца без увијања бребну шта им је на души.

:ok::dobro:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...