Јелена011 Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Vec neki put u poslednje dve nedelje dobijam poruke na fejsu ove sadrzine od poznanika. Nije rec o meni bliskim ljudima iako jednog od njih znam pa skoro deceniju. Pocinje ovako: e hajde molim te odgovori mi na pitanje da li si istinski vernik SPC? Pa onda krecu pitanja sta mislim o situaciji, sta rade vladike, kako je mladima, sta mislim o ekumenizmu. I ide zaplet: Neki jeromonah iz SPC, navodno nije artemijev, hoce da osnuje pokret koji ce biti pravi nacionalni, verski patriotski i ostalo... Naravno nece da odaju ime, navodno jos se pokret nije osnovao, navodno je sa blagoslovom ali pod velom tajnosti... I sad jedan me pita da mu odgovorim na pitanja i na kraju posto sam ga odbila: Ovo je pokret pod okvirom SPC, osnivac je jedan jeromonah ali otpala si zauvek a trebala si biti zaduzena za finansije, znaci svaki dinar u tvojoj ruci ali mnogo si drska a ja te odabrao... Kad trazih opet ime i prezime, rece da ce mi biti receno, ali da nikad necu prici zbog drskosti, a da cu moliti i kumiti kad cujem ko to vodi Kakva sad sekta i cija ide po Srbiji i skuplja ljude redom, pa malo prosaraju to i ispipaju ko je nezadovoljan radom episkopa, stanjem ili cime vec... Ja nisam imala zivaca. Nece da kazu ko je taj osnivac, navodno posle Bozica ce biti okupljanje, pokret je inace sastavljen od mladih i perspektivnih teologa i tome slicno. Zasto mi se cini da je ovo samo pocetak svega sto ceka SPC, danak visedecenijskom cutanju i guranju problema pod tepih... A narod je sve u vecem sosu Edit: Sad kaze, navodno dakle skroz navodno, to je sa blagoslovom episkopa Lavrentija, da pomazu bolesnoj deci. Sto bi episkop krio sta radi i zasto i ljude vabio preko fejsbuka i to u tajni pokret... Trebalo bi episkopa obavestiti da neko u njegovo ime i za njegov racun ljude privlaci u ko zna sta Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Preganjamo se, kaze mi covek da eto videcu ja zbog svoje drskosti, a mozda ko zna se i kod njega ispovedim uskoro... Ja reko hvala lepo imam ja duhovnika dugo godina, sto bi kod tebe isla. Na sta dobih epitet sektasice, jer kako to, zasto se ja ne ispovedam i kad odem po nekim manastirima drugim pa da se kod drugog ispovedim Reko covece ti ne znas sta je duhovnik, sa koje si ti planete pao... Jel ste culi vi za ovaj slucaj? Moze li neko da obavesti episkopa da ako ne zna osniva pokret Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 I ide zaplet: Neki jeromonah iz SPC, navodno nije artemijev, hoce da osnuje pokret koji ce biti pravi nacionalni, verski patriotski i ostalo... Ae, brate, dje su kreativnost i originalnost (there is one already). Goku, Драгана Милошевић, Ronald and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Krstena sam , ako to pitate . Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Nista mi nije jasno, samo da je narod onako kolektivno pukao i da je doslo jako tesko vreme koje zahteva akciju od strane Crkve i da se konacno nesto izvoli Svetom Duhu i njima, a ne samo da cute... Navodno ne vole artemija, oni su istinskiji od izistinskijih Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Naziv teme je njihovo prvo pitanje koje postavljaju ljudima, nisam mislila ja da pitam Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Е, они су ван памети. ал стварно, ) Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 trebala si biti zaduzena za finansije, znaci svaki dinar u tvojoj ruci ali mnogo si drska a ja te odabrao То сигурно. Зар не знаш , на паре су сви гадљиви па једва чекају да их пребаце неком другом на бригу . Пре ће бити да је нека наивно смишљена финансијска малверзација него ишта друго , типа нигеријски принц и слично . Намножили се преваранти страшно . Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Прво бих питала дал су крштени, онако у вугла Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Kako reče akademik Jerotić, dok u Crkvu ne dodješ ne znaš šta znači budala NemanjaVa, Данче*, Ronald and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Kako reče akademik Jerotić, dok u Crkvu ne dodješ ne znaš šta znači budala Mislis farisej ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ако планирају да у називу имају реч "истински", закаснили су. Немања (Акакије) им је то већ уз'о. Данче* and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Meni je to strasno i ne zelim da se zavrsi na komentarima. Meni je strasno reci "neka ih kad su budale nek ih prevare", jer kao sto rekoh ako moze sinod da da saopstenje za wc papir moze i da upozori ljudske duse. nikolay, Драгана Милошевић, Иван ♪♫ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Па, требало би да реагују, с обзиром да се руши репутација једног владике. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ceo dan pokusavam da dodjem do eparhijskog djakona... I to sto imam zivaca da se majem Mnogi ce iskomentarisati ali niko nece da se maje ni sa cim. Ali sta ce on da mi kaze? Prvi put cujem, dakle nije strasno...i bice strasno kad prodje 20god, kad gomila ljudi ode u propast i slicno.. To je nazalost nasa realnost, ali avaj, ja sam zena velikog jezika pa mi ne smeta Иван ♪♫, Paradoksologija and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука