Jump to content

Ruski avion oboren na granici Turske i Sirije

Оцени ову тему

Препоручена порука

ne nego ste govorili o terorizmu generalno i o ubijanju ljudi u parizu, a nisu samo islamisti teroristi nit je samo ubijanje po parizu terorizam

Колико се сећам тад се коментарисало за ИД да се они не докопају таквог оружја, али добро свакако то важи и за све остале. То што су се неки већ докопали и бацали бојне отрове ваљда треба још више да нас забрине. 

Подели на овим сајтовима

Колико се сећам тад се коментарисало за ИД да се они не докопају таквог оружја, али добро свакако то важи и за све остале. То што су се неки већ докопали и бацали бојне отрове ваљда треба још више да нас забрине. 

Ne mogu vise dostigao sam plafon zabrinutosti. Svaku noc sanjam Arapina iz Toyote sa AK-47 kako puca na mene dok uzivam na koncertu Bonka Zvogdana.

Подели на овим сајтовима

ne znam brate, necu se ja sa tobom preganjati oko pojedinacnih rijeci, poenta je da se na neke stvari ne moze gledati sa uskim fokusom jer tad nista ne mozes korisno da vidis, postoje uzroci i posljedice, nekad pomze ako si corav da vrtis film malo unatrag pa ponovo unapred pa sve tako dok ti ne udje dje treba

Подели на овим сајтовима

naravno da nisu svi, kad koristim generalizaciju ne gledam stvari na pojedinacnom nivou bio bi debil kad bi to cinio, onaj ko tako gleda za njega generalizacija, jedna od osnovnih metoda zakljucivanja ne postoji uopste, samo to su onda ograniceni ljudi

Па у чему је онда проблем? Ако нису сви идовци, ако се чак и сами међусобно крве, што онда пишеш као да ја не знам да САД подржава побуњенике? А и како кажеш генерализације не ваљају, што ће рећи да ако САД подржава побуњенике то не важи генерално за сваког ко не готиви Асада то значи да не важи за ИД јер САД не подржава ИД иако су и они побуњеници против Асада већ су напротив у рату. Барем званично и овако за народ, ми овде расправљамо о томе да ли је то уопште тачно, да ли је шарена прича за глуп народ, да ли заправо Амери тајно финансирају и управљају ИД-ом. 

Ви тврдите да је тако, ја тврдим да то не знамо. Као агностик. 

Nisu ali su svi teroristi, kakve ima veze. I vrlo lako prelaze u redove Nusre ili ISIS, tako da nije neka velika razlika. Sto kaze ovaj Dejvid Ajk - umereni teroristi, oni ubijaju umereno? Cim oni ruse vlast oruzanim putem, po meni nista nisu bolji od ostalih terorista. A ko im pomaze i naoruzava ih? 

Власт се од памтивека у 90% случајева рушила оружаним путем, чак и код нас, све док некоме није пало на памет да власт може да се мења изборним путем уместо крвљењем. Тако да терористима можеш звати и Карађорђа и Милоша и Принципа и кога хоћеш ако не волиш рушење оружаним путем. 

Наравно било је и мирних промена типа плишане, шарене, каранфил и какве год револуције, али се оне јављају тек у последњих 20 година у срединама које су малко цивилизованије. Ако мислиш да ће султанистичке власти у тамошњим племенским свестима да се мењају тако што ће неко да стави каранфил у цев пушке неког асадовог или гадафијевог војника а да му овај заузврат њоме не проспе мозак, грдно се вараш. 

А да ли су сви ти побуњеници терористи, па не мора да значи. Има вероватно међу њима и терориста. То да су сви терористи је Асадова прича која му даје легитимитет за крваво вођење рата. Можда је у праву, ко зна, али ми сигурно не знамо. 

Подели на овим сајтовима

sto je najgore od svega mi srbi, mucenicki narod smo dosli do vremena kada sami moramo da ucestvujemo u ovim zlocinima zapada prema ostatku svijeta, tako ce i srbija u buducnosti kad udje u nato, prizna kosovo i postane clanica americke evro unije da bude jedan manji zupcanik te masinerije koja hara po svijetu i izaziva zlo u ovakvom obliku u kakvom se desava, islamska drzava je direktni rezultat te politike i to niko normalan ne moze da ospori, kad okupiras neke suverene drzave, ubijes im lidera i ponizis cijelu naciju,sve bitne ljude pohapsis i osudis za genocide i slicno onda krenes da  ucis taj narod da si ga zapravo  spasio i da treba da ti zahvaljuje svaki dan, to sto se sad komad stanovnistva tom usprotivi pa osnuje ekstremne organizacije ili cak kasnije i ekstremne drzave to nisu krivi amerikanci nego bog sto to nije sprecio

Подели на овим сајтовима

Па у чему је онда проблем?

problem je u tvom pitanju, sam znas da koristim generalizaciju a postavljas mi pitanje jesu li svi pobunjenici pripadnici ID, sta da ti odgovorim, nisu svi, oni koji su poginuli prije neg je stigla ID do sirije ti nisu, ima ih i zivih koji nisu, ali ih je dosta mali broj danas ako cemo posteno, reci ti meni otkud u siriji pripadnici islamske drzave, jesu ih uvezli sa marsa?  jesu li to asadove snage ili su to snage glavninom od ovih kako ih ameri zovu umjerenih glavosjekaca sa kojima je prvobitna islamska drzava sklopila savez  a koji su tren prije toga obilatu americku vojnu pomoc dobijali  i finansijsku takodjer!?

jel tebi to jasno ili prvi puta cujes za ovo? otkud ID u siriji, od cega se ona formirala, jel od pingvina sa grenlanda?

poceo si me nervirati

Подели на овим сајтовима

А да ли су сви ти побуњеници терористи, па не мора да значи. Има вероватно међу њима и терориста. То да су сви терористи је Асадова прича која му даје легитимитет за крваво вођење рата. Можда је у праву, ко зна, али ми сигурно не знамо. 

Kako bi se zvali npr. Fajgeljevci da je dosao nekako do oruzja i pokrenuo oruzanu pobunu protiv SNS? Borci za slobodu, je li postoji takvo sto u Evropi i da li bi neko podrzao?

Подели на овим сајтовима

Kako bi se zvali npr. Fajgeljevci da je dosao nekako do oruzja i pokrenuo oruzanu pobunu protiv SNS? Borci za slobodu, je li postoji takvo sto u Evropi i da li bi neko podrzao?

pa kako ne postoji, ovk su bili borci za slobodu pred cijelom zapadnom javnoscu

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Нису то двоструки аршини, него вам се указује да не будете толико сигурни у то што пишете. Ево нпр. наводили сте да постоји снимак конвоја исламистичких тојота у пратњи америчког апача. 

Изволите тај снимак на ком је наводно апач што је изашао скоро:

https://www.youtube.com/watch?v=czwOnobV8hA&feature=youtu.be

Изволите исти тај снимак само чистији од неког либијског извора на ком нит је апач него руски Ми 24 нит је ИСИЛ него нека либијска војска нит је Сирија него Либија. И све то из 2014. године!

Зато вам скрећемо пажњу да не будете сигурни, да нема сигурних доказа и података да је тако као што наводите. Не фаворизујемо више Амере од Руса, не волимо више Обаму од Путина, него указујемо да извори са Ју Тјуба и разни снимци што круже по нету од којих су многи модификовани и замућени, не могу узети као кредибилан извор података због које ви имате такву сигурност. 

То не значи да Амери нису некако повезани са ИСИЛ-ом. Можда они руковеде њима, са међународне тачке гледишта има смисла, али то је можда, такве ствари су саме вероватне, а вероватноћа се повећава што су извори података бољи и кредибилнији, а никад такве ствари нису 100% сигурне. 

Ma не спорим ја твоју опрезност, напротив, поздрављам. Не смета ми нимало што овде позиваш на уздржаност јер твоје је виђење да овде нема "сигурно" (мада по мом мишљењу не може да се доведе у питање ко је иницијатор џумбуса, може само да се доводи у питање са којим намерама - јер су наивни, јер су дужни па слушају банкаре, јер `оће да владају светом, јер су открили ванземаљце у Сирији...), него што исто тако ниси приговорио нпр Аквилију за његову употребу Соколова као аргумента иако је ту такође "врло велика вероватноћа" а не "сигурно". Капираш? Ако позивамо на опрез, позивамо све. Овако, изгледа (не кажем да јесте) помало селективно (мада, чини ми се да се ниси ни мешао у дијалог њега са Владимиром, па су све ово моје пусте жеље и пројекције, праштајте).

Заиста немам ништа против ни тебе ни Аквија, па он ми је први притекао у помоћ кад сам овде дошао,  веома је "начитан" само уби са епистемологијом. ;) Није живот само епистемологија, као што није ни само теологија. Има нешто и у роштиљу.

...

Написао сам врло дугачак пост и обрисао. Нема сврхе. Ако разумеш моју добру намеру супер, ако не ником ништа. Праштајте на спамовању, идемо даље са темом.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Zasto javnost na zapadu uglavnom cuti o politici prema teroristima i zasto prolazi nebolozna fraza o "umerenim teroristima". Zato sto ih radi svojih interesnih a nelogicnih akcija, predstavljaju kao glupe i neobrazovane divljake. 

Oni niti su glupi, niti su neobrazovani i u svojim zlocinima ne prezaju ni od koga i ni od cega.

Definitivno, da postoji skrivanje od javnosti NATO akcija a to je jedino moguce ako javnosti neprijatelj bude predstavljen kao "slab".

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

#Israel :#RussianJet entered the air-space above #GolanHeights-#IDF Senior officer response: "#Russia is our friend"

"Javljaju na tviteru da je Izrael otvorio Rusima njihov vazdušni prostor što mi je malo čudno jer nije da to nešto treba Rusima ali vjerovatno je i Izraelcima leglo fino da nerviraju erdogana"

A senior Israeli official revealed Israel granted Russian military planes to enter Israeli northern airspace on missions in Syria.

@News Executive

http://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji_2934.html

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Javljaju na tviteru da je Izrael otvorio Rusima njihov vazdušni prostor što mi je malo čudno jer nije da to nešto treba Rusima ali vjerovatno je i Izraelcima leglo fino da nerviraju erdogana"

A senior Israeli official revealed Israel granted Russian military planes to enter Israeli northern airspace on missions in Syria.

@News Executive

http://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji_2934.html

Pa da   , narocito ova izjava   >>> https://www.rt.com/news/323885-israeli-airspace-shoot-down/        "Russian planes do not intend to attack us, which is why we must not automatically react and shoot them down when an error occurs," Yaalon also said.

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo je da ti radikalni islamisti uopšte i ne pominju Izrael niti im je on meta.Opet ješići tu mute nešto.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...