Jump to content

Ruski avion oboren na granici Turske i Sirije

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ti si pametan covek i zaista ne znam sta ce ti ovakva kompromitacija?? Da ne sirim pricu drugom prilikom cemo, probaj ova Vladimirove standarde da primenis na istoriju hriscanstva. Ako ne prekrsis ni jedan logicki zakon i ne dodjes do istih zakljucaka kaoa Pedja Stojadinovic onda ti treba dati sve moguce nobelove nagrade.

P.S Ako mozes u buduce bez ovakvih prica o meni koji se gradi oreolima. Tebi bar ni po godinama ni po pameti to ne pristaje.

Види овако, брате. Мене Соколов и историја никад нису превише занимали. Но ти сам кажеш да "ni po brojkama dostavljane pomoci ni po stanju na frontu ni po obavestajno logistickoj razmeni se ne da zakljuciti da je to sto Sokolov navodi kao Zukovljevu izjavu nesto potpuno daleko od stvarnosti. Naprotiv, sve podrzava tezu da je vrlo moguce."

Дакле, ти немаш научни доказ већ тезу да је нешто врло могуће (тј да је његова изјава истинита), али те то не спречава да јој припишеш валидност због чега? Статистичког прорачуна вероватноће валидности? Или твом веровању да је твој изворник на западу валиднији од његовог на истоку? (Још једном напомињем, ја ово ваше препуцавање посматрам као неко ко није укључен, са стране, немам сазнања о једном или другом па могу закључивати само на основу ваших доказа!)

Ја одавде даље не могу посматрати речено са твоје стране као научне елаборате и доказе.

Са друге стране, имамо (ненаучну!) тезу о достављању итд...исл... која је према стању на фронту врло могућа. Она се априори одбацује јер нема довољно јасне (научне?) доказе.

Нека сам себе и дискредитујем (макар у твојим очима, вероватно и шире), али мени просто не изгледа да имаш исте аршине у начину закључивања. 

И не мешај истраживања из библијске ерминевтике и историје са овим. Тамо имамо предање које бди над тезама. Овде се само докази и разум прихватају, а теза је и једно и друго, па макар једну звао научна а другу ненаучна али изведена из чињеничног стања.

• Волим 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

@@Јанко,

Samo iz razloga sto te izuzetno postujem i kao coveka i kao forumskog ucesnika necu ti cepkati ovaj post i demonstrirati, inace ocitu, neupucenost u neke za ovu diskusiju kljucne stvari (epistemoloske ponajvise).

P.S Kad pricamo o istorijskim standardima nema mesta za bilo kakvo bdenje. Ali i o tome cemo detaljnije, ako budes hteo, nekom drugom prilikom.

Подели на овим сајтовима

@@Јанко,

Samo iz razloga sto te izuzetno postujem i kao coveka i kao forumskog ucesnika necu ti cepkati ovaj post i demonstrirati, inace ocitu, neupucenost u neke za ovu diskusiju kljucne stvari (epistemoloske ponajvise).

P.S Kad pricamo o istorijskim standardima nema mesta za bilo kakvo bdenje. Ali i o tome cemo detaljnije, ako budes hteo, nekom drugom prilikom.

Христос посреди нас.

Нека иде тема својим током. :)

П.С. Говорио сам о библијској ерминевтици и историји (гле, аутор Соколов ;) ) и бдењу над њима, а не о историји света као научној дисциплини. Протестанти су поприлично задужили ову прву са својим истраживањима, али су им закључци неретко (јер не признају предање и воде се само научним методама) излазили из оквира истинитог, мада су врло логични.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Da i ja malo skrenem sa teme , ne mogu da razumem kako neko moze da bude na strani zapada posle svega sto nam je taj zapad uradio ? Dovoljna 1999, ne  moramo da idemo dalje u proslost i nbrajamo sve pokusaje fizickog istrebljenja Srba. I ne ,nisam rusofil i oni su nas idzigli kad god su mogli i briga ih za nas koliko i za cenu paradajza u brazilu . Koliko covek mora da bude slep, ispranog mozga ,ne znam kako da to stanje opisem , pa da bude na strani zapada? Koliko ja filter mora neko da ima pa da ne vidi da taj zapad zivi na kicmi ostatka planete i da poropada onoliko koliko se ostatak sveta oslobadja tih pljackasa i ubica . I sta rade danas, grcevito se bora da opljackaju ono sto jos nisu i stave pod svoju kontrolu ono sto do sada nisu mogli . Ne biraju sredstva i svi ostali su niza bica i nebitni u bilo kom smislu. 

Подели на овим сајтовима

Дакле, кад ми причамо овако о достављању помоћи (САД-а ИСИС-у преко ФСА и Турске), стању на фронту, обавештајно-логистичкој размени... онда нам не ваљају закључци јер НЕМА ДОВОЉНО ЈАСНИХ ДОКАЗА (кажу Акви и Дежа Ви). Напротив, овде је довољно да све подржава тезу да је врло могуће и - ОПА! Акви је СИГУРНО у праву, а Владимир пглу јер сумња! Двоструки аршини?

Нису то двоструки аршини, него вам се указује да не будете толико сигурни у то што пишете. Ево нпр. наводили сте да постоји снимак конвоја исламистичких тојота у пратњи америчког апача. 

Изволите тај снимак на ком је наводно апач што је изашао скоро:

https://www.youtube.com/watch?v=czwOnobV8hA&feature=youtu.be

Изволите исти тај снимак само чистији од неког либијског извора на ком нит је апач него руски Ми 24 нит је ИСИЛ него нека либијска војска нит је Сирија него Либија. И све то из 2014. године!

Зато вам скрећемо пажњу да не будете сигурни, да нема сигурних доказа и података да је тако као што наводите. Не фаворизујемо више Амере од Руса, не волимо више Обаму од Путина, него указујемо да извори са Ју Тјуба и разни снимци што круже по нету од којих су многи модификовани и замућени, не могу узети као кредибилан извор података због које ви имате такву сигурност. 

То не значи да Амери нису некако повезани са ИСИЛ-ом. Можда они руковеде њима, са међународне тачке гледишта има смисла, али то је можда, такве ствари су саме вероватне, а вероватноћа се повећава што су извори података бољи и кредибилнији, а никад такве ствари нису 100% сигурне. 

Подели на овим сајтовима

Da i ja malo skrenem sa teme , ne mogu da razumem kako neko moze da bude na strani zapada posle svega sto nam je taj zapad uradio ?

I ne samo nama. Pa razvalise citav svet i vode ga u 3. sv. rat sa arapskim prolecima, Ukrajinom itd. Sreca da su Rusi i Putin dovoljno razumni pa ne nasedaju na provokacije kako bi se htelo, inace bi do sada iznad nas leteli nuklearni projektili.

Подели на овим сајтовима

Нису то двоструки аршини, него вам се указује да не будете толико сигурни у то што пишете. Ево нпр. наводили сте да постоји снимак конвоја исламистичких тојота у пратњи америчког апача. 

Изволите тај снимак на ком је наводно апач што је изашао скоро:

https://www.youtube.com/watch?v=czwOnobV8hA&feature=youtu.be

Изволите исти тај снимак само чистији од неког либијског извора на ком нит је апач него руски Ми 24 нит је ИСИЛ него нека либијска војска нит је Сирија него Либија. И све то из 2014. године!

Зато вам скрећемо пажњу да не будете сигурни, да нема сигурних доказа и података да је тако као што наводите. Не фаворизујемо више Амере од Руса, не волимо више Обаму од Путина, него указујемо да извори са Ју Тјуба и разни снимци што круже по нету од којих су многи модификовани и замућени, не могу узети као кредибилан извор података због које ви имате такву сигурност. 

То не значи да Амери нису некако повезани са ИСИЛ-ом. Можда они руковеде њима, са међународне тачке гледишта има смисла, али то је можда, такве ствари су саме вероватне, а вероватноћа се повећава што су извори података бољи и кредибилнији, а никад такве ствари нису 100% сигурне. 

ja ne znam brate sta je sa tobom ponekad, ja recimo te snimke nisam ni gledao , evo ni sada necu da ih gledam i bez toga su stvari vise nego kristalno jasne, amerika i nato pakt su pomagali pobunjenike u siriji i to masno su ih pomagali da dobiju rat protiv asada, sto amerikanci nisu nikada ni krili, pomazu ih i dan danas, imas dokumente, odluke kongresa, za dlaku je falilo da im amerikanci pruze vazdusne udare po regularnoj sirijskoj vojsci ne bi li dobili rat, to ti je bilo samo prije dve godine, ako si pratio savrseno to znas, isto kao da su medju tim pobunjenicima dzihadisti iz cijelog svijeta ima ih i od nas iz sandzaka, kosova i bosne, ako si i to pratio mozes doci do imena pojedinaca, ti pobunjenici se nazivaju umjereni glavosjekaci, gledali smo tu kako sjeku pravsoalvcima glave pred kamerama, nisu bas tolerantni prema hriscanstvu i svi se pozivaju na islam i teokratiju sve ovo je cula i moja pokojna baba marija u grobu, ti umjereni glavosjekaci ili skraceno FSA su danas  prakticno izgubili rat, ogroman broj ih se prikljucio islamskoj drzavi sa sve nato naoruzanjem , eno gledao si sigurno protuoklopni sistem tow u rukama dzihadista kad gadjaju onaj osteceni ruski helikopter na zemlji kada je tom prilikom poginuo jedan ruski vojnik srpskog porijekla koji je otisao da nadje zaklon za posadu, dakle sa kojim se ti ulaznim podatcima sluzis kad zakljucujes, jel to prebiras po nekim pisanim dokumentima ko kancelarijski manijak ili daj objasni posto ja ne vjerujem sta pises, potpuno sam te drugacije drzao kao licnost

Подели на овим сајтовима

ne smatram ni ja da je amerika svjesno isla da islamska drzava bude u ovom obliku ko sto je sada, malo im se otelo kontroli, ali sve je rezultat iskljucivo njihovog mjesanja jos od busa mladjeg pa na ovamo, onaj ko to ne vidi a smatra sebe upucenim u ova desavanja nek mi bog oprosti al meni lici na debila...

dzaba mu epistemologija ili kako se vec zove, treba mu komadic objektivnosti, ali za to nekad treba eneroman trud

Подели на овим сајтовима

jos nesto, ta islamska drzava ima korijen u iraku od onih snaga koje nisu priznale americku okupaciju i americki planetarni terorizam i svaka im cast na tome, amerikancima su te snage unistile u iraku kroz par godina preko 1000 abramsa , sto je udarac koji ni mocna amerika nije mogla dugo da podnese neg je zbrisala podvijenog repa natrag za ameriku, dakle sve su oni zapoceli, onog momenta kad su se te snage okrenule protiv americi mrskog asada onda i nisu bile tako lose, onda more i nato sa njima da saradjuje, nije to tako strasno, ajde molim vas, jadni ste u svojoj objektivnostin a drzite se mnogo pametnima, sve moj do mojega, isprani vam mozgovi sumnjivim skolama izgleda sto znaci da ste povodljivi do kostiju

Подели на овим сајтовима

12314051_798401433602404_660354965932059

Slika i prilika zapadnog licemerja i dvostrukih aršina.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Kad pomenu Irak, da se podsetimo kako je zapad iskoristio laz (teorija zavere?) da napadne Irak. Naime, prisustvo oruzja za masovno unistenje je bio razlog za invaziju na Irak. Ove godine Toni Bler priznaje da nikakvog oruzja za masovno unistenje u Iraku nije bilo. I ovo oko Sirije ce se jednog dana razjasniti sta, ko, kako i s kim saradjuje. Ali, dok ne bude crno na belo, ne smemo nista reci da ne bi ispali teoreticari zavere.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...