Grizzly Adams Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Па идеолошки су помало блиски са њима, уосталом велики број тих лудачких идеја дошао је из пустињских забити северне СА, али СА нема терористичке претензије нити прети како ће освојити пола света и сравнити невернике са земљом. Нити су толико луди као ови. Јесу луди. Само што кад такав дивљак дође на власт онда се он понаша другачије. Обуче одело, па се прави фин, смешка се за новине итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 bilo je i toga brate, npr. onaj nervni gas u tokiju, u metrou negdje pocetkom vjeka ako me sjecanje dbro sluzi Шта са тим? Какве везе имају напади неке секте у Токију са овим? Па та могућност увек постоји, само је питање шта је чини више или мање вероватном. Па чине је лудачке идеје Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Шта са тим? Какве везе имају напади неке секте у Токију са овим? pa pricate da postoji opasnost da se jednom teroristi docepaju bioloskog oruzja, ja kazem vec je bilo, navodim taj primjer iz tokija i to je terorizam, mozda ima jos primjera, ja se sjecam ovog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Какве Сибир има везе са овим? Путин је ушао у Сирију да би сачувао јединог савезника у том делу света и смрдљиву луку коју једину има на Средоземљу. И разлог зашто је узео Крим је и сигурност Севастопоља, а и јер нема лове да гради нову на Црном мору. А знаш ли ти шта би значило за Русију кад би изгубила луке на ''топлим морима''? Они још од памтивека имају тенденцију да изађу и овладају тим топлим морима. И зато су увек више подржавали Бугаре него Србе, због Црног мора. И зато се водио Кримски рат. И зато су кроз векове имали тенденцију да заузму Босфор и Дарданеле. После пада СССР, Русија је много тога изгубила. СССР је била сила, једно од најјачих царстава икада, али су пропали. Мислиш да не постоје носталгична осећања за некадашњим сјајем? Све велике силе света имају тенденцију да буду доминанте, имају ''империјалне тежње'' значи и САД и Русија, да контролише делова света како би заштитили своје интересе, или их проширили или просто из страха од већих. Међународни односи су ти односи риба: велике једу мале па тако расту. А ако хоћеш да будеш велики мораш да једеш, мораш да будеш сила у свету. Ово ти се зове реализам. Својих интереса који су ван те земље. Није Путин ушао због терориста у Сирији, већ да би подржао Асада. То и дете зна. Извини пријатељу,али овде си се налупао за медаљу... Нато окружио Русе са свих страна,остала само Сирија, и ти причаш о руском империјализму... Дајте бре,немојте нас правити луђим него што јесмо... Плутон, feeble, Golub and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Па чине је лудачке идеје Па против лудачких идеја не можеш да се бориш... Дестабилизација држава, грађански ратови, петљање у туђа посла - то све повећава вероватноћу да се тако нешто деси. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Jasno je svima da se vojne intervencije čine zbog interesa, opravdanja ili maska su najčešće humanizam. Ono što je sada pozicija je to da Rusija neće odustati od bombardovanja konvoja sa naftom i svega što ima veze sa naftom, sve ono što spušta cenu nafte, zato je i došla u Siriju. Takva situacija Tuirskoj ne ide na ruku nikako, ni Erdoganu niti njegovom "Marku" , koji će nakon svega biti neko ko je nosio gajbice. Rusi su sada repetirali pišolj i čekaju sledeći potez Turske, Turska je sada dobila na hrabrosti, ponajviše zbog svojih saveznika. Rusija nema sada prostora za korak u nazad, nadajmo se da će Turska biti bez ishitrenih delovanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Нато окружио Русе са свих страна,остала само Сирија, и ти причаш о руском империјализму... feeble, Ignjatije and Плутон је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Јесу луди. Само што кад такав дивљак дође на власт онда се он понаша другачије. Обуче одело, па се прави фин, смешка се за новине итд. Па они су већ откад икад ''дошли на власт'' контролишу велике делове Ирака и Сирије, успоставили свој систем, наплаћују порезе и малтретирају народ. Али да ће се они променити због одела и новина, тешко јер имају другачије циљеве. Они нису активни само на тим просторима па да кажемо: Ма то је шака локалних криминалаца која илегално продаје нафту и згрће лову. Као што си видео, нападају свуда, активни су у Африци, у земљама које су политички нестабилне користе прилику да шире терор. Колико си таквих дивљака имао у европској историји само који кад дођу на власт не постану фини него још гора гамад. Не кажу људи да власт прави људе финим и мирним, него да квари људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Samo da pokazu, da mogu vojno biti precizni na 2 metra ako treba od granice sa Turskom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Људи, није ли очигледно колико је сувишна сва ова прича? Само је остало да се плаче... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 od kad te znam vjecito nesto pises protiv rusije i nisam ti samo ja ovo rekao nego nas vise, al moze biti da mi nismo ispravni, moguce da si ti na mjestu a mi mutavi. za mene je imperijalizam zlo i fasizam, za tebe nije i ok, ja tebi ne kazem da lupetas bez veze, samo smatram da si u nekoj logickoj zabludi, i to je za ljude. Upravo je u ovome i problem. Ovo ne samo da nije tacno nego je veoma povrsno i ne dolikuje ni izrazavanju a ni promisljanju jednog ozbilnog odraslog coveka. Nadam se da necu doveka morati da ponavljam da ja niti pljujem po Rusiji (kako si me ti optuzio), niti pisem nesto protiv Rusije, niti mrzim Rusiju (etiketa koja mi je u nedostatku argumenata zalepljena milion puta) nego pisem protiv nacina vrsenja vlasti u Rusiji. Takodje se nadam da necu morati u detalje da obrazlazem zbog cega ovo potonje nema nikakve veze sa onim stvarima gore koje mi se zarad diskreditacije lepe kao dobar dan. Tacno ti mi ne kazes da lupetam ti mi, potpuno neosnovano, kazes da pljujem po Rusiji sto signal za paljbu adhominem postovima. No sve u svemu nadam se da cemo kad tad prevazici ovakav kritizerski vid dopisivanja i preci na neki sadrzajniji vid polemike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 pa pricate da postoji opasnost da se jednom teroristi docepaju bioloskog oruzja, ja kazem vec je bilo, navodim taj primjer iz tokija i to je terorizam, mozda ima jos primjera, ja se sjecam ovog Слажем се, та секта је заиста опасна у Јапану и може да се дочепа свакаквог наоружања. Само је Јапан далеко стабилнија и јача земља по питању безбедности од Ирака и Сирије у којима се не зна ко кога... Извини пријатељу,али овде си се налупао за медаљу... Нато окружио Русе са свих страна,остала само Сирија, и ти причаш о руском империјализму... Дајте бре,немојте нас правити луђим него што јесмо... А шта је интерес у Сирији ако не империјализам? Што ће им уопште Сирија, Крим, шта им фали да живе у својим границама и извозе та голема природна богаства што не знају шта ће од њих и згћу паре и живе мирно. Како Европљани и Амери лепо сарађују, а исти ти Европљани се вековима крвили, још неки од њих попут Британаца и Француза имају нуклеарно наоружање па нити се нешто свађају нити баш имају толике империјалистичке тежње. Или Јапанци и Амери. Јапан је вековима био класична империјалистичка држава, није било идеалнијег примера, а данас мирне бубице. Па против лудачких идеја не можеш да се бориш... Дестабилизација држава, грађански ратови, петљање у туђа посла - то све повећава вероватноћу да се тако нешто деси. Можеш, лудачких идеја је било у људској историји да гаднијих није могло бити па су неке од њих нестале. И то је тачно што спомињеш, али поента је да се то не сме десити. Зато треба да јачамо економију, сарадњу међу људима, да те трибалистичке свести замени рационалнија, да се људи образују како Бог заповеда па да цивилизација нема проблеме са лудачким идејама. Јер сад би се због нечега рецимо неке природне катастроге наша цивилизација распала па оживеле идеја робовласништва и таква вероватноћа исто постоји. Али то нас не спречава да градимо даље исту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Rusi šalju prazne avione u turska odmarališta da vrate svoje turiste kući, sami donesite zaključke šta slijedi. https://twitter.com/odatv/status/669608416323706881 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Rusi šalju prazne avione u turska odmarališta da vrate svoje turiste kući, sami donesite zaključke šta slijedi. https://twitter.com/odatv/status/669608416323706881 То је била пракса и недавно након обарања путничког авиона у Египту из сигурносних и других разлога. Не знам да ли грешим али могу једино да врше притисак и стварају тензију јер на овај начин једини губитак који видим је у евентуално турским авио-компанијама или другим превозним средствима које би те путнике превозиле. Не верујем да би се упуштали у нешто озбиљније feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
agnam Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 А шта је интерес у Сирији ако не империјализам? Што ће им уопште Сирија, Крим, шта им фали да живе у својим границама и извозе та голема природна богаства што не знају шта ће од њих и згћу паре и живе мирно. Како Европљани и Амери лепо сарађују, а исти ти Европљани се вековима крвили, још неки од њих попут Британаца и Француза имају нуклеарно наоружање па нити се нешто свађају нити баш имају толике империјалистичке тежње. Или Јапанци и Амери. Јапан је вековима био класична империјалистичка држава, није било идеалнијег примера, а данас мирне бубице. POred toga sto je Krim ruski jos od XVIII veka i sto je vecinsko rusko stanovnistvo , vazan im je i iz strateskih razloga. Odbranbenih. Sto se tice Japanaca ... postali su mirne bubice posle dve nuklearke! Mislis da je to resenje , da se tresnu po dve nuklearke pa ce tu biti mirno narednih 70+ godina? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука