Jump to content

Ruski avion oboren na granici Turske i Sirije

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па сами нек си обезбеде.

Не могу. Живе и даље са племенском и секташком свешћу која је врло опасна, докле год се то не измени тамо мира нема. 

Осим ако их велика глад и повећање температуре  не натера да те разлику занемаре и удруже се барем да имају где воду да пију и што год да посаде. 

Подели на овим сајтовима

navedi primere ?     Napredni kavkaz i sibir pre ruskog osvajanja?         

ma mani ga brate, on pljuje po rusiji svakom prilikom, kao da je madjar...

zapadni imperijalizam nema premca u svijetu, istrebili su citav jedan kontinent, civilizaciju, to im je malo bilo isli su na istok u rusiju da otimaju, ja se ne sjecam da je rusija ista slicno  cinila

Подели на овим сајтовима

imali svoju pozudnu potrebu za novcem (nafta,prirodna bogatstva...) dakle njihov odnos prema ratu je bio taj da je njima bitno da dobiju ono sto zele,a to nije neka svetska i kosmicka pravda,mir ili bilo sta vec bogatstvo.

А Руси никада нису нити теже овоме? :unbelieveble: Руси иду у рат ради светске и космичке правде и мира?  

Подели на овим сајтовима

Не могу. Живе и даље са племенском и секташком свешћу која је врло опасна, докле год се то не измени тамо мира нема. 

Осим ако их велика глад и повећање температуре  не натера да те разлику занемаре и удруже се барем да имају где воду да пију и што год да посаде. 

Па шта ти и ја ту можемо?

Најбоље да их оставимо на миру и гледамо своја посла. Можда једног дана виде да живимо боље па се замисле да могу и они тако.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Знаш ли да је већа вероватноћа да погинеш тако што ћеш се оклизнути у кади или загрцнути током ручка него да страдаш у терористичком нападу?

То може да важи за запад и велико је питање да ли је то уопште тачно, а и ако јесте, још колико ће такво стање да траје. У остатку света гину људи и те како, скоро свакодневно.

Подели на овим сајтовима

А Руси никада нису нити теже овоме? :unbelieveble: Руси иду у рат ради светске и космичке правде и мира?  

Руси пре  свега бране највећи најбогатији најчистији природни ресурс на свету: СИБИР , тако да њима друге територије апсолутно нису потребне...

Њихови иступи ван своје , имају само сврху одбране свог територија,тако да поређење са Нато-Уса битангама, заиста је злонамерно!

Но,мени је сасвим разумљиво зашто их поједини бране,кад их ови лебом хране...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Па шта ти и ја ту можемо?

Најбоље да их оставимо на миру и гледамо своја посла. Можда једног дана виде да живимо боље па се замисле да могу и они тако.

Citav problem i jeste krenuo od toga sto su im zapadnjaci krenuli pomagati da se demokratizuju. Od tada 300.000 poginulih u Siriji, u Iraku mozda i milion.

Подели на овим сајтовима

Nesto sto Rusija radi konstanto, uz uspehe i padove, od Ivana Groznog na ovamo.

Kad ignorises pola milenijuma ruskog imperijalizma, koji je za sobom skoro uvek ostavljao razvaljene vukojebine, onda ne mozes. Kad pogledas van navijackog i ruskokolonaskog sablona onda vidis da i tek kako mozes.

Nemoj molim te da idemo toliko daleko,pa da pocnemo o drugoj strani,istrebljivanju Indijanaca i ostalom.

Bazirao sam se na ipak noviju istoriju sveta.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

ne vec radi odbrane svojih interesa i svoje zemlje.A pod interesom da se razumemo ne spadaju prirodna bogatstva drugih zemalja,zlato,nafta i sl.

• Волим 1

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

ma mani ga brate, on pljuje po rusiji svakom prilikom, kao da je madjar...

zapadni imperijalizam nema premca u svijetu, istrebili su citav jedan kontinent, civilizaciju, to im je malo bilo isli su na istok u rusiju da otimaju, ja se ne sjecam da je rusija ista slicno  cinila

A ti lupetas kao da se spremas za neko takmicenje u laprdanju. Evo ovaj post ti je tipican primer kako drobis gluposti. Kazes zapadni imperijalizam je bez premca? Sta to uopste znaci? Kao da postoji neki koncenzus da je svaki imperijalizam uvek i svugde apriori los i stetan.

Uzgred medju Madjarim, gde ja NE spadam, imas ogroman broj rusofila i zagovnorika evroazijske unije. Da znas ista o tamosnjoj situaciji ne bi slusao Nikolicevska lupetanja nego bi uzeo nesto sam da procitas i naucis.

Подели на овим сајтовима

То може да важи за запад и велико је питање да ли је то уопште тачно, а и ако јесте, још колико ће такво стање да траје. У остатку света гину људи и те како, скоро свакодневно.

Тачно је. Па не видим како може да се промени, тих дивљака има премало да би могли да повећају учесталост оваквих напада. Посебно што су нападачи за "једнократну употребу"... А у другим деловима света било би мање немира да су се остали мање мешали.

У суштини, највећи проблем са тероризмом је претерана реакција држава у којима се напад догоди... Треба то третирати као и сваки други криминал, а не као некакав посебан "рат".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ТУРСКА: Тајни извор из Владе најавио рушење руског авиона

25.11.2015. - 20:21
ИСКРА на Фејсбуку

Фото: РТРС/Независне

Прије више од мјесец дана, Роберт Валдец, репортер „24сата“ и „Еxпреса“ из Турске је саопштио да високи извор из владе у Анкари јавља како ће Ердоган срушити руски авион.

Валдец је средином октобра, у Измиру, са заштићене е-маил адресе у Измиру добио поруку од извора врло блиског влади у Анкари с насловом „Црвена узбуна!“

Аутор којем је на Твитеру надимак „фуатавни“ је „дубоко грло“ у турској влади годинама.

Нико не зна о коме се ради, но његове информације су се и раније показале поузданим у бројним случајевима и кризама.

У поруци, одасланој након разговора о могућем провоцирању сукоба рушењем руског авиона, пише:

„Драги моји!

Ердоган намјерава да сруши руски авион у Сирији како би спријечио свој пад; као што знате, рат је посљедње уточиште лошег властодршца. Сада Ердоган планира више различитих потеза да државу одвуче у хаос, а један од најрадикалнијих је управо тај, баш како смо прошле седмице разговарали. Наравно, јавности ће, уз оркестрирану помоћ западних медија, бити пласирано да су Руси повриједили турски ваздушни простор. Сматрам да, чак и ако се то догоди, Русија не смије ‘прогутати удицу’ и узвратити јер је то управо оно што он жели. Јасно му је да је готов, да је његова игра завршена, а евентуални рат Русије и Турске тај би процес зауставио. Турски народ не жели никакав сукоб с Русијом. Напротив, осјећамо се сигурније сада када је ваша војска у Сирији и уништава терористе. Иако неки можда осјећају нелагодност због интервенције, одлучни руски потези против терориста бољи су од америчких трикова посљедњих година. Дошло је вријеме да паметни људи реагују и сачувају мир.“

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...