ИгорМ Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Него, има ли неких вести по питању развоја догађаја због којег је тема покренута? Нешто што сам и могао наслутити о могућој ескалацији (не војној) већ да економски односи могу озбиљно страдати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Мислим да то вичу за сваки случај ако их рокне да им то буду последње речи... A kad oni rokaju - da pogodak bude precizan... Милан Ракић, Manolis, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
agnam Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Па да нисам био свестан не би написао. Шта је ту по теби проблематично? Problematicne su mi obe recenice , nadao sam se da nisi procitao to sto si napisao , zato sam te i pitao Pa kako neko ko uteruje strah i ubija neduzne mucki i na prepad moze da s ekarakterise kao obican kriminalac ? I kakva bi to drzava bila kada ne bi odgovorila na tako nesto? I koliko bi dugo takva jedna drzava i postojala? Mislis da bi ovi posle 2-3 bombe stali? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Него, има ли неких вести по питању развоја догађаја због којег је тема покренута? Нешто што сам и могао наслутити о могућој ескалацији (не војној) већ да економски односи могу озбиљно страдати. Nece to ni Rusima izdobriti sto narod kaze. Ajde turisti, trgovina, ovo ono ali kao sto ovaj pise Turci mogu da urade ovo Пролаз кроз Босфор Турска, наизглед, има адут да зада ударац Русији. Теоретски, Анкара би могла да ограничи пролаз руским бродовима кроз Босфор и Дарданели, чиме би било угрожено снабдевање авио-базе Хмејмим у Сирији. Ипак, према одредбама одговарајуће међународне конвенције која регулише ова питања, Турска би овај корак смела спровести у дело само у случају да јој прети рат. Осим тога, Турска би могла да забрани Москви транспорт нафте кроз Босфор, али то би, како оцењују експерти, била „објава економског рата не само Русији, већ и потрошачима у ЕУ“. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Kako smo krenuli , doci cemo do Kaina! Nesto mi govori da ne bi uspeo da propratis ni do Julija Cezara koliko skaces sa teme na temu. Al mozda je i bolje tako. da vidimo koja je to grana vise ubila i iz kojih je razloga ubijala. Moze i to ali slaba ce i od toga biti ista prebiramo i gutamo one delove istorije koji nam se ne svidjaju ili prosto ni ne znamo za njih. Koliko se secam Ruska cizma je vise puta posle dobijenih ratova ulazila u berlin, pariz... pa se posle vracala u svoju otadzbinu bez materijalnog plena bez pokrstavanja. A moglo im se. Znaci ti nisi cuo i to je to, nije nikad ni bilo?! Pa procitaj ti malo bolje tu istoriju i vidi da se kralo na gigatone u svim tim pohodima Rusa kao i u ostalim vojnim pohodima drugih armija. A sta je Zapad radio ... sta je sa svim onim silnim kolonijama , robovima , nasilnim pokrstavanjem , otimanjem resursa ... Ajde Singapur Hong Kong Seul ako ovde mozes staviti znak jednakosti onda je ocito da nesto muti tvoje rezonovanje. Do znakova jednakosti mozemo doci kad pre toga uspostavimo neke standarde koji u tvom rezonovanju gotovo da ne postoje, tacnije pises kao da ne postoje. U sta stvarno verujes ne znam niti me zanima. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 A ti lupetas kao da se spremas za neko takmicenje u laprdanju. Evo ovaj post ti je tipican primer kako drobis gluposti. Kazes zapadni imperijalizam je bez premca? Sta to uopste znaci? Kao da postoji neki koncenzus da je svaki imperijalizam uvek i svugde apriori los i stetan. Uzgred medju Madjarim, gde ja NE spadam, imas ogroman broj rusofila i zagovnorika evroazijske unije. Da znas ista o tamosnjoj situaciji ne bi slusao Nikolicevska lupetanja nego bi uzeo nesto sam da procitas i naucis. ne lupem ja neg ti imas neka specijalna mjerila, znas ti sta sam ja rekao nego se hvatas za pojedinacnu rijec, to uvijek radis kad ti se neko usprotivi na forumu... za mene je imperijalizam negativna i agresivna stvar, ako po tvojim mjerilima nije to je sasvim ok, ali nemoj ocekivati da svako ima tvoja mjerila... sto se tice ovog da si itekako aktivan na ovom forumu akd treba nesto negativno o rusiji napisati to vec znaju svi, a nije tome kriv kordun vec takav utisak sam ostavljas. Dexi and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Па шта ти и ја ту можемо? Најбоље да их оставимо на миру и гледамо своја посла. Можда једног дана виде да живимо боље па се замисле да могу и они тако. Шта год да се уради, све је боље од гледања свог посла. Поготово сад кад је враг однео шалу. Нити су Ирак нити Сирија стабилне земље, јесу биле са време Асада и Садама и ајд да кажемо да су Амери направили хаос тамо, али то је прошло, треба видети како решити ту ситуацију. Да ли војним путем или некаквим санкцијама, али војни се чини неизбежан, ИСИС не сме да постоји. Руси пре свега бране највећи најбогатији најчистији природни ресурс на свету: СИБИР , тако да њима друге територије апсолутно нису потребне... Њихови иступи ван своје , имају само сврху одбране свог територија,тако да поређење са Нато-Уса битангама, заиста је злонамерно! Но,мени је сасвим разумљиво зашто их поједини бране,кад их ови лебом хране... Какве Сибир има везе са овим? Путин је ушао у Сирију да би сачувао јединог савезника у том делу света и смрдљиву луку коју једину има на Средоземљу. И разлог зашто је узео Крим је и сигурност Севастопоља, а и јер нема лове да гради нову на Црном мору. А знаш ли ти шта би значило за Русију кад би изгубила луке на ''топлим морима''? Они још од памтивека имају тенденцију да изађу и овладају тим топлим морима. И зато су увек више подржавали Бугаре него Србе, због Црног мора. И зато се водио Кримски рат. И зато су кроз векове имали тенденцију да заузму Босфор и Дарданеле. После пада СССР, Русија је много тога изгубила. СССР је била сила, једно од најјачих царстава икада, али су пропали. Мислиш да не постоје носталгична осећања за некадашњим сјајем? Све велике силе света имају тенденцију да буду доминанте, имају ''империјалне тежње'' значи и САД и Русија, да контролише делова света како би заштитили своје интересе, или их проширили или просто из страха од већих. Међународни односи су ти односи риба: велике једу мале па тако расту. А ако хоћеш да будеш велики мораш да једеш, мораш да будеш сила у свету. Ово ти се зове реализам. ne vec radi odbrane svojih interesa i svoje zemlje.A pod interesom da se razumemo ne spadaju prirodna bogatstva drugih zemalja,zlato,nafta i sl. Својих интереса који су ван те земље. Није Путин ушао због терориста у Сирији, већ да би подржао Асада. То и дете зна. Aquilius Cratus and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Davutoglu: Avion oboren po mom naređenju Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je pred članovima svoje partije AKP da je lično naredio obaranje aviona koji je navodno povredio turski vazdušni prostor. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Pa kako neko ko uteruje strah i ubija neduzne mucki i na prepad moze da s ekarakterise kao obican kriminalac ? Па сигурно није исти као неки џепарош, али између ових убица из Париза и оног Брејвика из Норвешке нема неке велике разлике. Па Норвешка није кренула у рат због њега. Ухапсили га, осудили и стрпали у ћорку. I kakva bi to drzava bila kada ne bi odgovorila na tako nesto? I koliko bi dugo takva jedna drzava i postojala? Па треба да одговори, али адекватно. Да се пронађу ти што су организовали, ухвате и казне. Не видим што не би постојала и даље... Криминалаца и убица ће увек бити. Mislis da bi ovi posle 2-3 bombe stali? Обично стану после прве бомбе пошто сами себе разнесу... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 То сам и ја приметио. Када не разумем наслов клипа не знам да ли Аллаху Екбар узвикују побуњеници или "асадовци", да ли они бију по неком или њих неко бије. Само је битно да је Аллах екбар. Која трагикомедија to je brate kod njih normalno govoriti u takvim situacijama, to govoris iz straha iz euforije iz svakog razloga, mene licno to nervira al sta ces Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
agnam Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Брате мили, знаш ли ти шта су Руси радили по Берлину кад су у њега улазили? Moram priznati da iskusno izvadis iz konteksta. Pretpostavljam da mislis na 1945. I sad bih ja tebe trebao da pitam : "Da li znas ti sta su "belgijanci" radili u Kongu, Spanci u Centralnoj i Juznoj Americi , Francuzi u vreme Napoleonovih osvajanja po Rusiji , Englezi ... Englezi svuda drugde ? " zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Својих интереса који су ван те земље. Није Путин ушао због терориста у Сирији, већ да би подржао Асада. То и дете зна. Pa nije podrzao Asada zbog Asada nego zbog sebe/Rusije. Kao sto neko rece, ovo je na neki nacin opkoljavanje Rusije. Pokusano je sa Ukrajinom, ide se sad na Siriju pa Iran i tako dalje. kordun је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
agnam Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Обично стану после прве бомбе пошто сами себе разнесу... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Шта год да се уради, све је боље од гледања свог посла. Поготово сад кад је враг однео шалу. Нити су Ирак нити Сирија стабилне земље, јесу биле са време Асада и Садама и ајд да кажемо да су Амери направили хаос тамо, али то је прошло, треба видети како решити ту ситуацију. Да ли војним путем или некаквим санкцијама, али војни се чини неизбежан, ИСИС не сме да постоји. Треба их оставити на миру. Нека заврше своје ратовање, нек неко победи и дође на власт. ИСИС није ништа гори од ових који су на власти у Сауди Арабији. Кад би дошли на власт њима би било битно да продају нафту и уживају у својим харемима, па би се потрудили да одржавају ред и мир. Неко са стране да "војним путем" заведе ред, то брате треба милион војника да доведеш, пар стотина хиљада да страда и опет је питање да ли ћеш победити или заглавити десет година као у Вијетнаму... То само луд човек може да жели свом народу и војницима. feeble је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 ne lupem ja neg ti imas neka specijalna mjerila, znas ti sta sam ja rekao nego se hvatas za pojedinacnu rijec, to uvijek radis kad ti se neko usprotivi na forumu... za mene je imperijalizam negativna i agresivna stvar, ako po tvojim mjerilima nije to je sasvim ok, ali nemoj ocekivati da svako ima tvoja mjerila... sto se tice ovog da si itekako aktivan na ovom forumu akd treba nesto negativno o rusiji napisati to vec znaju svi, a nije tome kriv kordun vec takav utisak sam ostavljas. Da, bas zato sto i ti imas specijalna, tebi svojstvena, merila na osnovu koji odredjujes da li je imperijalizam pozitivna ili negativna stvar. Kao i ja i svako drugi covek koji razmislja svojom glavom ima neka specijalna merila. Ta merila se cestop rekalpaju sa nekim merilima drugih ljudi ali to je unikatno vidjenje svako coveka ako bas gledamo precizno i u detalje. Sto se mene tice imperijalizam moze da bude i dobar i los zavisi kakve su mu posledice. Ako Rusi udju u Siriju i tamo naprave sistem kakav su Ameri napravili u Juznoj Koreji ja cu prvi reci "Svaka cast bacuske!". Ja se vodim konsenvekcijalistickom etikom gde je dobro i lose, opravdano i neopravdano zavisno od posledica koje neko delovanje ostavlja a ne nuzno od nekih neupitnih apreiori stavova ili cak aksioma. Cak i ako sam milion puta napisao zar je toliko tesko shvatiti da to nije pljuvanje po Rusiji nego po nacinu vrsenja vlasti, vodjenja politike?! Zar je zaista na takav nacin lakse sabotirati diskusiju nego uvideti tu razliku?! Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука