Grizzly Adams Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Moram priznati da iskusno izvadis iz konteksta. Pretpostavljam da mislis na 1945. I sad bih ja tebe trebao da pitam : "Da li znas ti sta su "belgijanci" radili u Kongu, Spanci u Centralnoj i Juznoj Americi , Francuzi u vreme Napoleonovih osvajanja po Rusiji , Englezi ... Englezi svuda drugde ? " Па ја знам шта су радили остали, него ти рече како су Руси у Берлин долазили са кафом и рахатлуком па реко да подсетим да није баш тако било... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Брате мили, знаш ли ти шта су Руси радили по Берлину кад су у њега улазили? Шта год да су радили, а радили су, то није ни промил онога што је урађено њима у претходне четири године. Не оправдавам, али ако покренеш рат до истребљења и третираш друге као полуживотиње које треба истребити и поробити, не можеш да очекујеш ако изгубиш да те обасипају цвећем и чоколадама. Оно што су посејали, то су и пожњели. zuti car, Плутон, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Cak i ako sam milion puta napisao zar je toliko tesko shvatiti da to nije pljuvanje po Rusiji nego po nacinu vrsenja vlasti, vodjenja politike?! Zar je zaista na takav nacin lakse sabotirati diskusiju nego uvideti tu razliku?! Па то има појединаца овде који би хтели да окрену на ко кога више воли, где живи итд. Што нема никакве везе са животом, нити је то тема. Ја сам овде горе ствари написао о Западу него о Русима. Ал` нећу да се заваравам да су златни, кад нису. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 To bi moglo tako kad ne bi postojala sansa da se oni dokopaju bioloskog ili nuklearnog oruzja. Ali posto ta verovatnoca ne da je sve veca i veca nego je pravo cudo kako se to jos nije desilo ne mozemo imati ovakav izolacionisticki pristup tom problemu. Е ово као да се ових дана заборавља, добро па си подсетио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Da, bas zato sto i ti imas specijalna, tebi svojstvena, merila na osnovu koji odredjujes da li je imperijalizam pozitivna ili negativna stvar. Kao i ja i svako drugi covek koji razmislja svojom glavom ima neka specijalna merila. Ta merila se cestop rekalpaju sa nekim merilima drugih ljudi ali to je unikatno vidjenje svako coveka ako bas gledamo precizno i u detalje. Sto se mene tice imperijalizam moze da bude i dobar i los zavisi kakve su mu posledice. Ako Rusi udju u Siriju i tamo naprave sistem kakav su Ameri napravili u Juznoj Koreji ja cu prvi reci "Svaka cast bacuske!". Ja se vodim konsenvekcijalistickom etikom gde je dobro i lose, opravdano i neopravdano zavisno od posledica koje neko delovanje ostavlja a ne nuzno od nekih neupitnih apreiori stavova ili cak aksioma. Cak i ako sam milion puta napisao zar je toliko tesko shvatiti da to nije pljuvanje po Rusiji nego po nacinu vrsenja vlasti, vodjenja politike?! Zar je zaista na takav nacin lakse sabotirati diskusiju nego uvideti tu razliku?! od kad te znam vjecito nesto pises protiv rusije i nisam ti samo ja ovo rekao nego nas vise, al moze biti da mi nismo ispravni, moguce da si ti na mjestu a mi mutavi. za mene je imperijalizam zlo i fasizam, za tebe nije i ok, ja tebi ne kazem da lupetas bez veze, samo smatram da si u nekoj logickoj zabludi, i to je za ljude. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
agnam Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Nesto mi govori da ne bi uspeo da propratis ni do Julija Cezara koliko skaces sa teme na temu. Moze i to ali slaba ce i od toga biti ista prebiramo i gutamo one delove istorije koji nam se ne svidjaju ili prosto ni ne znamo za njih. Znaci ti nisi cuo i to je to, nije nikad ni bilo?! Pa procitaj ti malo bolje tu istoriju i vidi da se kralo na gigatone u svim tim pohodima Rusa kao i u ostalim vojnim pohodima drugih armija. Ajde Singapur Hong Kong Seul Do znakova jednakosti mozemo doci kad pre toga uspostavimo neke standarde koji u tvom rezonovanju gotovo da ne postoje, tacnije pises kao da ne postoje. U sta stvarno verujes ne znam niti me zanima. Vrlo je interesantno kako si ti na svakoj temi najpametniji , najnarcisoidniji i gotovo nikada ti to nije dovoljno vec zelis nekolicinu sagovornika da omalovazis. Ako svaki put posle toga lepo i mirno spavas , samo napred! Meni ne smeta zzato sto dolazi od takvog poremecenog ega al pretpostavljam da dobrom delu tvojih sagovornika zasmeta tako da bi neko od admina trebalo da se pozabavi time. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Шта год да су радили, а радили су, то није ни промил онога што је урађено њима у претходне четири године. Не оправдавам, али ако покренеш рат до истребљења и третираш друге као полуживотиње које треба истребити и поробити, не можеш да очекујеш ако изгубиш да те обасипају цвећем и чоколадама. Оно што су посејали, то су и пожњели. I jos manje naspram onoga sto su revolucionarni drugari radili 20+ godina pre i 20+ godina posle toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Обично стану после прве бомбе пошто сами себе разнесу... Vrlo je interesantno kako si ti na svakoj temi najpametniji , najnarcisoidniji i gotovo nikada ti to nije dovoljno vec zelis nekolicinu sagovornika da omalovazis. Ako svaki put posle toga lepo i mirno spavas , samo napred! Meni ne smeta zzato sto dolazi od takvog poremecenog ega al pretpostavljam da dobrom delu tvojih sagovornika zasmeta tako da bi neko od admina trebalo da se pozabavi time. Jesi ovaj post procitao pred ogledalo pre nego sto si pritusnuo enter/odgovor? Posto je ovaj post u svojoj sustini bas odraz toga sto mi u istom ucitavas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Иоанна, јави се и кажи им... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Е ово као да се ових дана заборавља, добро па си подсетио. bilo je i toga brate, npr. onaj nervni gas u tokiju, u metrou negdje pocetkom vjeka ako me sjecanje dbro sluzi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 To bi moglo tako kad ne bi postojala sansa da se oni dokopaju bioloskog ili nuklearnog oruzja. Ali posto ta verovatnoca ne da je sve veca i veca nego je pravo cudo kako se to jos nije desilo ne mozemo imati ovakav izolacionisticki pristup tom problemu. Е ово као да се ових дана заборавља, добро па си подсетио. Па та могућност увек постоји, само је питање шта је чини више или мање вероватном. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
agnam Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Jesi ovaj post procitao pred ogledalo pre nego sto si pritusnuo enter/odgovor? Posto je ovaj post u svojoj sustini bas odraz toga sto mi u istom ucitavas. e nek si mi rekao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Izgleda da su Rusi tukli i neki granicni prelaz na tursko - sirijskoj granici:https://pbs.twimg.com/media/CUq8jMQUAAER32F.jpg Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Pa nije podrzao Asada zbog Asada nego zbog sebe/Rusije. Kao sto neko rece, ovo je na neki nacin opkoljavanje Rusije. Pokusano je sa Ukrajinom, ide se sad na Siriju pa Iran i tako dalje. Јесте има и тога, јер Амери не желе да Русија буде оно што је СССР био, па се онда Русија на неки начин брани. Само то није ово брањење на које Милош мисли у смислу одбране сопствене територије. Нисам сигуран да осим неких проблема на Каквазу нешто озбиљније имају унутар граница. Дакле бране своју позицију у свету, очајнички настоје да сачувају титулу велике силе па можда и да поврате моћ коју су некада имали. Не плаше се џаба Пољаци, Естонци и остали Путина. Треба их оставити на миру. Нека заврше своје ратовање, нек неко победи и дође на власт. ИСИС није ништа гори од ових који су на власти у Сауди Арабији. Кад би дошли на власт њима би било битно да продају нафту и уживају у својим харемима, па би се потрудили да одржавају ред и мир. Неко са стране да "војним путем" заведе ред, то брате треба милион војника да доведеш, пар стотина хиљада да страда и опет је питање да ли ћеш победити или заглавити десет година као у Вијетнаму... То само луд човек може да жели свом народу и војницима. Па идеолошки су помало блиски са њима, уосталом велики број тих лудачких идеја дошао је из пустињских забити северне СА, али СА нема терористичке претензије нити прети како ће освојити пола света и сравнити невернике са земљом. Нити су толико луди као ови. За војни пут се делимично слажем, али ја не видим како другачије решити те манијаке јер су и глобална претња. Може да се направи коалиција која би укључила и сиријске и турске и ирачке снаге која би почастила тај терен, па после неком дипломатијом видети да се среди стање у тим земљама, да се стабилизују. ko Rusi udju u Siriju i tamo naprave sistem kakav su Ameri napravili u Juznoj Koreji ja cu prvi reci "Svaka cast bacuske!". Ja se vodim konsenvekcijalistickom etikom gde je dobro i lose, opravdano i neopravdano zavisno od posledica koje neko delovanje ostavlja Што рецимо не важи за Ирак који после Амера није постао Ј.Кореја. Занимљиво је то како су те далекоазијске земље постале такве због Амера, а ове блискоистичне не могу, да ли због културе или околности или погрешне америчке политике ко зна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Izgleda da su Rusi tukli i neki granicni prelaz na tursko - sirijskoj granici:https://pbs.twimg.com/media/CUq8jMQUAAER32F.jpg https://youtu.be/heI0eibuW0o Па тукли су изгледа те камионе што превозе ИД-нафту у Турску... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука