Avocado Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 2 minutes ago, Avocado said: Editovao sam izgleda posle nego što si kliknuo na reply. Takođe, nije valjda da ćete u libertarijanskom raju da ograničite pravo svojine vlasnika zemlje tako da se ne proteže i ispod površine njegove parcele???? Hoćete da nam ukidate prava??????? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 пре 1 минут, Avocado рече Editovao sam izgleda posle nego što si kliknuo na reply. Сетили смо се решења у истом тренутку... А предузетници који имају интерес би смислили ко зна шта. Управо сада, Avocado рече Takođe, nije valjda da ćete u libertarijanskom raju da ograničite pravo svojine vlasnika zemlje tako da se ne proteže i ispod površine njegove parcele???? Hoćete da nam ukidate prava??????? Ма фолирамо се бре, то ти је у оном фазону "скини се нећу ти ништа"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 пре 7 минута, Avocado рече Samo je potrebno da naknada za prelazak bude niža od naknade koju bi neko morao da naplaćuje ako napravi tunel... Uopšte nemate osećaj za biznis... Našao sam rupu u genijalnom planu: Trošak izgradnje autoputa koji ne bi imao nikakvu poentu sem da se naplati 'naknada prelaska' drugima bi daleko prevazilazio dobit, te stoga ne bi bila dobra investicija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 Је л` си видео овога што оће да крши права свима тамо: http://www.foxnews.com/auto/2017/04/28/elon-musks-boring-company-unveils-idea-for-underground-roads.html Приватник. Каква лепота брале... А ви се гурајте по овом "једном" аутопуту што "ваља"... Државно је очигледно боље, не мења се вековима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 1 minute ago, Аурор said: Našao sam rupu u genijalnom planu: Trošak izgradnje autoputa koji ne bi imao nikakvu poentu sem da se naplati 'naknada prelaska' drugima bi daleko prevazilazio dobit, te stoga ne bi bila dobra investicija. A što bih ja taj autoput uopšte pravio tako da ispunjava sve standarde koje ste vi u libertarijanskom raju ukinuli... mogu da ga napravim kako hoću i da ga nazovem autoput... neće valjda tamo neki birokrata da mi određuje koliko moram da uložim u svoj privatni autoput tj. šta sve moram da obezbedim na njemu????? Koji si ti etatista bre... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 7 minutes ago, Grizzly Adams said: Сетили смо се решења у истом тренутку... А предузетници који имају интерес би смислили ко зна шта. Ma može to da se zaobiđe na X načina ali ne može ni jedan da bude jeftiniji od mog prelaza... šta god da smisliš, ja samo spustim cene prelaska tako da tvoj projekat finansijski propadne... jer ja sam već napravio put i to jeftin... nemaš nikakve šanse... Inače, nismo ni razmotrili varijantu da pokupujem zemlju oko nekog grada i svojim putem opkolim grad tako da postanem gospodar ulaska i izlaska iz grada... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 пре 3 минута, Avocado рече A što bih ja taj autoput uopšte pravio tako da ispunjava sve standarde koje ste vi u libertarijanskom raju ukinuli... mogu da ga napravim kako hoću i da ga nazovem autoput... neće valjda tamo neki birokrata da mi određuje koliko moram da uložim u svoj privatni autoput tj. šta sve moram da obezbedim na njemu????? Koji si ti etatista bre... Pa da, izgradiš stazu za pešake širine pola metra, od jedne granice do druge, i onda uzmeš bilione od silnih naknada koje bi dobijao od svih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 Управо сада, Avocado рече Ma može to da se zaobiđe na X načina ali ne može ni jedan da bude jeftiniji od mog prelaza... šta god da smisliš, ja samo spustim cene prelaska tako da tvoj projekat finansijski propadne... nemaš nikakve šanse... Inače, nismo ni razmotrili varijantu da pokupujem zemlju oko nekog grada i svojim putem opkolim grad tako da postanem gospodar ulaska i izlaska iz grada... Па не би стварно да расправљам те "варијанте" које се у пракси никада не десе... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 Ja ću da razvijem tehnologiju teleportacije, ima da izbacim i putare i transportere iz posla... I Avokada the Pregrađivača Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 10 minutes ago, Grizzly Adams said: Па не би стварно да расправљам те "варијанте" које се у пракси никада не десе... Naravno... zato što je u libertarijansku dogmu ugrađena teza da se sve stvari koje se ne uklapaju u dogmu i čine je budalastom zapravo u praksi nikada ne dese... jer se privatni interesi UVEK na kraju nekom magijom poklope sa javnim interesima (iako to jeste tačno samo u većini slučajeva, ali ne uvek)... Pri čemu se takve varijante u praksi ne dese samo zato što postoji država da takvim pametnjakovićima kaže mrš u pm, ti si našao da ...ebavaš sve koristeći svoja "neotuđiva prava"... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 24 minutes ago, Grizzly Adams said: Што? Auto - put kad se gradi podleze tehno-ekonomskoj analizi. To znaci da treba sagledati inzenjerske parametere izvedbenosti, koliko ce on da kosta sa aspekta utroska materijala, imovinsko - pravnih odnosa, zastite zivotne sredine itd....do cisto ekonomskih da li ce taj put doprinosti razvoju, koje ce velike gradove i regije povezivati, da li ce biti dio neke internacionalne mreze saobracajnica itd...Prema tome auto - put je najmanje uska asfaltna traka po kome se krecu vozila i hajde brajko da ih poredamo sest jedan do drugog. Auto-put povlaci za sobom citav jedan pojas u kome ce se odvijati privredna razmjena dobara, oni malte ne povlace za sobom citavu regiju. Da obrazlozim ukratko: Tehnicki aspekt - Gleda se uvijek da auto-put poveze sto kracu dionicu izmedju tacke A - do tacke B, trasa mora biti izvedena tako da se izbjegnu veliki zemljani radovi, tuneli, mocvarno zemljiste, cesto prelazenje preko vodenih prepreka ili kotlina to bi zahtjevalo mostve i vijadukte...ali nekad je to nemoguce i da bi povezao dva grada moras preci preko velike doline pa onda imas nesto poput ovog I sta ces mi reci, privatnik jedva ceka da napravi ovakvo jedno cudo da bi mu isao biznis? A jos njih sest da se poreda Pa nije lud, nego ce uvijek radije to prepustiti drzavi. Tu je onda recimo zastita zivotne sredine. Ponekad nemas izbora nego prokrciti sumu kao sto je recimo slucaj u Sloveniji i onda treba da napravis zelene mostove da bi zivotinje imale kontinuiran prolaz sa jednog dijela habitata u drugi, i ovo je nesto sto privatnik sigurno nema interesa jer nema veze sa sticanjem profita i sigurno ne bi bio voljan da ulaze. Tu su dalje razni podvoznjaci i nadvoznjaci koji se moraju izgraditi jer autoput presjeca povezanost malih mjesta i mora se obezbjediti da mala mjesta i ljudi koji zive tamo ostanu povezani. I oni nemaju nikakve veze sa dovodjenjem kupaca na privatnikov autoput jer cesto se iz nekog malog mjesta trebas podobro navozati dok dodjes do naplatne rampe. Ne treba da spominjem zvucne barikade koje privatnik nema nikakvog interesa da pravi jer zasto bi ga bolelo ako nekim mjestanima u blizini smeta buka, treba da stave neku zastitu za usi i zive svoj zivot Ekonomska analiza - Kada se autoput gradi gleda se da sto manje prolazi preko privatnih parcela i sto vise drzavnom zemljom kako bi troskovi izgradnje bili manji. No kada se mora ici preko pivatnih parcela onda se mora raditi eksproprijacija i vlasniku zemljista mora biti nadoknadjeno. Ne treba da pominjem kako ovu stvar gotovo da moze samo drzava da rijesi jer u libertarijanskom svijetu vlasnik vrlo lako moze da odbije bilo kakvu ponudu privatnika sto iz inata sto iz nekog sopstvenog interesa taman da mu privatnik ponudi na znam sta. U libertarijanskom svijetu 19 vijeka u SAD se to lako rjesavalo, sa malom drzavom, ponudis vlasniku zemlje da mu otkupis on odbije i zatrazi 20 puta vise ili prosto nece hoce da gaji ovce na toj zemlji i tacka i onda skontas da ti to nije isplativo, jos ako i ostali koji ti se nadju na trasi zatraze isto, onda mu lijepo smjestis metak u potiljak spalis mu imovinu i krenes dalje. Ne bih vise da duzim, jer naveo sam toliko parametara koji pokazuju koliko se suzava kriterijum kada se sagledava jedan pravi auto put koji povezuje regije i velike gradove, i koliko je jasno da samo jedna ruta i vise nego dovoljna, plus izuzetno kompleksna materija kojom nijedan privatnik ne bi zelio da se bavi, s toga je neuppredivo sa unutargradskom brzom cestom u Njujorku koja se ukrsta u nivou sa ostalim putevima manjem ranga koje si naveo u postu gore. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 Управо сада, Avocado рече Naravno... zato što je u libertarijansku dogmu ugrađena teza da se sve stvari koje se ne uklapaju u dogmu i čine je budalastom zapravo u praksi nikada ne dese... jer se privatni interesi UVEK na kraju nekom magijom poklope sa javnim interesima (iako to jeste tačno samo u većini slučajeva, ali ne uvek)... Pri čemu se takve varijante ne dese samo zato što postoji država da takvim pametnjakovićima kaže mrš u pm, ti si našao da ...ebavaš sve koristeći svoja "neotuđiva prava"... Није догма, него ми сад треба да расправљамо неки фиктивни сценарио који си ти смислио. Стварно нисам толико докон. Покушавам да овде објасним народу неке добре идеје јер мислим да је то корисно за све нас, а стварно немам кад да се бакћем са "духовитим досеткама" које се у реалности никад не дешавају. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 Just now, Grizzly Adams said: Није догма, него ми сад треба да расправљамо неки фиктивни сценарио који си ти смислио. Стварно нисам толико докон. Покушавам да овде објасним народу неке добре идеје јер мислим да је то корисно за све нас, а стварно немам кад да се бакћем са "духовитим досеткама" које се у реалности никад не дешавају. Ja samo pokušavam da objasnim narodu zašto se te stvari u realnosti nikad ne dešavaju i zašto bi se rutinski dešavale u "libertarijanskom raju"... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 пре 6 минута, Justin Waters рече Auto - put kad se gradi podleze tehno-ekonomskoj analizi. Питао сам те зашто: 1 hour ago, Justin Waters рече od grada A do grada B - ne mozes imati 6 autoputeva samo jedan i onaj koji se vozi nema alternative Од тачке А до тачке Б има само једна права линија (бар у еуклидској геометрији), али има бесконачно много "аутопутева" (који не морају да буду праве линије). Значи, нисам те питао за "техно-економску анализу" него зашто од града А до града Б може да буде "само један" аутопут који "нема алтернативе"? Осим тога сам ти поставио реалну ситуацију са Лонг Ајленда где има три различита аутопута од града А (Бруклина) до града Б (Вестхапмтона). ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 28, 2017 Пријави Подели Написано Јул 28, 2017 пре 25 минута, Avocado рече u "libertarijanskom raju" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука