Аурор Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 21 часа, Juanito рече Небитно је шта ти или ја видимо у слици. Zašto, zaboga? To je bazična pretpostavka razgovora, valjda. пре 21 часа, Juanito рече Лекар си будући, ниси ни сликар, ни критичар ни историчар уметности, баш као ни ја. To je tačno... Ali sam iskreni ljubitelj (umetnosti i lepote), u slobodno vreme volim da čitam, pišem, sviram i slikam. Voleo bih pored 'redovnog', da budem i nešto od ovog U srednjoj su mi profesori nudili da izdaju neka moja pisanija. пре 22 часа, Juanito рече Оно што би ваљало је да прекинеш да користиш уметност за оправдања твојих умишљених идеалних естетика. E, ovde je stvar. Ne veruje se u transcendentalno, objektivno Lepo, nego se to smatra nečim umišljenim, konstruktom. Zato se sve ono i dešava, to je osnov. Tu neslaganje nije estetsko, nego metafizičko. пре 23 часа, Juanito рече Рекох ти већ, уметност на тај начин гледају искључиво у тоталитарним државама, било левим или десним. Кандински је чак и отишао из једне такве државе која је имала идеје о "идеалној уметности"... Pa to je ono, okačio si dobar tekst (Mizesov) onda... Isto kao i sa socijalizmom, protiv toga se ne bori nasiljem, nego idejama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 23 часа, Juanito рече Ја стварно мислио неки постмодерниста. Тебра, немој се љутиш, али дебело си у ауту, дебело... И ово ти кажем без икакве зле намере јер немам разлога да се радујем твоме толиком застрањивању. Ja ne mislim da imaš zle namere. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 15 минута, Аурор рече E, ovde je stvar. Ne veruje se u transcendentalno, objektivno Lepo, nego se to smatra nečim umišljenim, konstruktom. Zato se sve ono i dešava, to je osnov. Tu neslaganje nije estetsko, nego metafizičko. Дефиниши ми онда шта је лепо. Који су то објективни критеријуми лепоте и како знаш да је ствар А лепа, а ствар Б ружна? Да ли се то односи и на људе? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 1 hour ago, Аурор рече Ne kažem da li je libertarijanski ili ne... Nemam ništa protiv te transakcije, neka slobodno plate 5 milijardi ako hoće, poenta je da je car go. Nisi dobro skontao priču iz koje potiče taj izraz... nije džabe u njoj iskorišćena baš odeća... da se istakne razlika između situacije kada ti se (subjektivno) ne sviđa neko odelo i kada (objektivno) odelo ne postoji... (u suprotnom bi bila manje efektna priča o tome kako je car nosio ružno odelo, a svi građani se pretvarali da je lepo) Ovde "odelo" postoji... i niko se ne pretvara... nekima se to odelo zaista dopada, nekima (uključujući i mene) se ne dopada... ali postoji... a oni koji se tripuju da je car go samo zato što im se odelo ne dopada su ludaci... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 1 минут, Avocado рече nekima se to odelo zaista dopada, nekima (uključujući i mene) se ne dopada... Па кад немаш милионе... Avocado, Paradoksologija and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Управо сада, Juanito рече Дефиниши ми онда шта је лепо. Који су то објективни критеријуми лепоте и како знаш да је ствар А лепа, а ствар Б ружна? Да ли се то односи и на људе? Uh, voliš nemoguća pitanja... Mislim da su neophodni red i struktura. Da to može da se definiše i da se napravi algoritam, radili biste vi programeri. A kod ljudi - pa žene su objektivno lepše od nas, na primer. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 6 минута, Juanito рече Па кад немаш милионе... To je samo zato što sam crnac. Аурор, Justin Waters, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 21 минута, Avocado рече Ovde "odelo" postoji Kako se uzme... Meni je ono ruganje umetnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 13 минута, Аурор рече Da to može da se definiše i da se napravi algoritam, radili biste vi programeri. Ако не може да се дефинише, зар није онда субјективно? Ја тебе стварно не разумем. Не може да се дефинише, али ко се не слаже са тобом око доживљаја је дегенерисан. Paradoksologija and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 11 минута, Juanito рече Ако не може да се дефинише, зар није онда субјективно? Ja ne znam da to definišem, možda neko zna... Svi imamo intuitivan osećaj. Lepote ima i u matematici na primer, to si i sam potvrdio (slažem se). Šta je to što te navelo da to kažeš? Ima je i u šahu, pogledajte partije Pola Morfija, Bobija Fišera ili Mihaila Talja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 10 минута, Аурор рече Kako se uzme... Meni je ono ruganje umetnosti. Eto napreduješ... skontao si da može "da se uzme" na više načina... i da je ono ruganje umetnosti po tvom mišljenju... a ne objektivno... samo tako nastavi... Paradoksologija and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 6 минута, Аурор рече Ja ne znam da to definišem, možda neko zna... Svi imamo intuitivan osećaj. Lepote ima i u matematici na primer, to si i sam potvrdio (slažem se). Šta je to što te navelo da to kažeš? Ima je i u šahu, pogledajte partije Pola Morfija, Bobija Fišera ili Mihaila Talja. Али ето, мени су код спорне слике лепе боје. Шта мислиш о Модријану, је л' и он дегенерација? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 5 минута, Avocado рече Eto napreduješ... skontao si da može "da se uzme" na više načina... i da je ono ruganje umetnosti po tvom mišljenju... a ne objektivno... samo tako nastavi... Ti otprilike ne veruješ ni u kakvu objektivnu istinu, sve neki relativizam... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 14 минута, Juanito рече Али ето, мени су код спорне слике лепе боје. Шта мислиш о Модријану, је л' и о дегенерација? E da, kačio si one kockice. Mislim (subjektivno) da je i taj car pomalo golišav, neka bude da ne razumem. Što volem ovu sliku dece u nekom muzeju apstraktne umetnosti, ona su i u pripovetki rekla da je car go: Grizzly Adams, uros and florenntina је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 17 минута, Аурор рече Ti otprilike ne veruješ ni u kakvu objektivnu istinu, sve neki relativizam... Ne znam na osnovu čega si to zaključio... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука