Grizzly Adams Написано Мај 26, 2017 Пријави Подели Написано Мај 26, 2017 пре 46 минута, Justin Waters рече Pa ovo jeste lijepo, ali opet nije bas ni kod nas toliko lose. Мислим да не може да се објасни док се не види. Али тај живот тамо је нешто сасвим различито од нашег, а добрим делом и од Европе. Није то "само имаш мало више пара", него сасвим другачији доживљај живота. Бар мени, шта знам. Ето Хуан другачије види ствари, поштујем. Што се мене тиче, од дана кад сам рођен сам патио за нормалним окружењем и животом. Не знам одакле ми уопште идеја кад никад нисам видео, никад нисам био, али сам стварно од детињства желео да живим на таквом месту. RYLAH, uros and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 26, 2017 Пријави Подели Написано Мај 26, 2017 Мада ни ово насеље није лоше... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 пре 4 часа, Grizzly Adams рече То је субјективно, наравно, ал ја се по овим (веле)градским улицама осећам веома лоше. Прљаве су, бучне, претрпане... Само тротоари и некакве ружне зграде. У оном окружењу се осећам као човек, достојанствено. Овамо понижено, некако су вулгарне градске улице... Па добро брате, мој стан у Београду је на 300 метара од шуме. Није све прљаво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Икар Губелкијан Написано Мај 27, 2017 Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 Lisabon, ljudi, Lisabon. Fado, ribe, ulicice, tramvajcici, sta to jos coveku trebaSent from my Redmi 3X using Pouke.org mobile app Juanito and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 27, 2017 Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 Juče bilo malo sporije sa poslom i produžim radno vreme da "izvučem" dan. Da mi neki gazda rek'o da moram da ostanem duže na poslu, klela bih ga ceo mesec, kako on meni da zakine MOJE vreme i to petkom, majke mu ga . RYLAH, Lady Godiva and Juanito је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 27, 2017 Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 пре 1 сат, Ненад. рече Lisabon, ljudi, Lisabon. Fado, ribe, ulicice, tramvajcici, sta to jos coveku treba Sent from my Redmi 3X using Pouke.org mobile app Kao da si procitao moje misli. Portugal..ah... jednog dana na tapetu je putovanje Porto-Nazare- Lisabon-Evora-Algarve-Madeira. Juanito and Икар Губелкијан је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 27, 2017 Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 пре 12 часа, Justin Waters рече Zasto su ljudi toliko skloni da se koncetrisu u centru kod nas? Kako zasto?... Seljanija bre brate, `oce da se ugura u centar da bi posle mog`o da prica da je u "strogom" centru. Sve je to stvar mentOliteta, sto bi rekao nas brat Zeljko... Justin Waters, RYLAH and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 27, 2017 Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 пре 12 часа, Juanito рече А шта је тачно на тој слици толико специјално? Travnjak! Juanito је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 27, 2017 Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 пре 11 часа, Justin Waters рече Mislim da se 80% problema, u koga spadaju i ona dva koja sam naveo pored ostalih mogu adresirati ideologiji koja je vladala Jugoslavijom od 45-90. Gorki ukus se osjeca i dalje i jos ce dugo biti tu prisutan. A kako znamo da se ideologija bazira na mentalitetu - ne bi nikad uspela, da nema ko da je nosi - onda je jasno: mentalitet je problem, tj. iscasen sistem "vrednosti"... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 Кад би само постојала та предграђа америчког стила, не би било севдаха, ребетика, фада, блуза, рока, метала, танга, џеза, старе и нове градске песме, не би било гомиле сликара, писаца, боема, не би било Шантића, не би било Емине, не би било Мике Аласа нити Мике Антића... Шта би нам остало? Justin Waters, Икар Губелкијан, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 Иначе, негде сам скоро прочитао да су америчка предграђа Вашингтонова визија Америке, док су градови Хамилтонова. Занимљиво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 27, 2017 Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 пре 16 минута, Juanito рече Кад би само постојала та предграђа америчког стила, не би било севдаха, ребетика, фада, блуза, рока, метала, танга, џеза, старе и нове градске песме, не би било гомиле сликара, писаца, боема, не би било Шантића, не би било Емине, не би било Мике Аласа нити Мике Антића... Шта би нам остало? Ta americka predgradja su predgradja srednje i vise srednje klase i po prirodi su iskljucivo rezdiencijalna i u njima se prakticki nista posebno ne desava osim sto ljudi zive u miru. Tu i tamo moge se desiti neki genijalaci poput Jobsa, Gatesa ili Brina pocnu neki biznis u garazi ali to je to. Sto me onda navodi na neka sozrecanja recimo kad pomislim na kubansku muziku, recimo Buena Vista i ta melodija, taj zvuk i lirika ima ono sto bi smo rekli dusu, isto kao i romska muzika, Saban Bajramovic, Fado, rumba, Sevdalinke, tango su oblikovali robovi, dzez i bliuz opet robovi u SAD-u itd....svima im je zajednicko da su nastale u neimastini. Pa se onda zapitam, kad ne bi bilo siromasnih ne bi bilo svega toga. Cudan je svijet. S druge strane nauka za razliku od umjetnosti uspjeva dobro u aristokratskom okruzenju. Njutn je bio bogtas i imao je dosta slobodnog vremena za umni napor. Tesla iako ne bogat, ali opet u dodiru sa bogatasim, Pupin je bio krem tadasenjeg americkog drustva....mozda klasicna muzika evropskih dvorova moze da se navede, ali ta muzika koliko god kvalitetna bila i izucavala se na akademijama, prosto nema dusu i dosadna je. Bez umjetnika svijet bi bio dosadno mjesto za zivjeti to je sigurno, a po svojoj prilici znaci i bez siromaha. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 27, 2017 Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 Nizozemska - zemlja prljavih ruku?... ... Juanito је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2017 Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 пре 11 часа, Juanito рече Па добро брате, мој стан у Београду је на 300 метара од шуме. Није све прљаво. Шта ћу кад не волем... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 27, 2017 Пријави Подели Написано Мај 27, 2017 BiH nije losa u nekim stvarima. Proscjeno najvisi ljudi na planeti, prosjecno dosta velik djordje i jos na kraju najsavjesniji u higijeni u Evropi. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука