Avocado Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 Važi i za vina... https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/jun/23/wine-tasting-junk-science-analysis RYLAH, Justin Waters, Ћириличар and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 пре 42 минута, Juanito рече Е веровао или не, ја сам један од тих што осећају различите укусе вода. С тим што ми је Евиан баш бљак, а пролом вода убедљиво најбоља. Изгледа да је фора у томе што је пролом слабо базна вода (pH благо изнад 7). Изгледа да ми организму мало више годи од слабо киселих. Sada osećam ljudsku, građansku i moralnu dužnost da te u nekom trenutku vodim na Prolom pivo, meni ubedljivo omiljeno. Pravi se od Prolom vode, a pošto je nepasterizovano i nefiltrirano, toči se samo u neposrednoj blizini Prolom banje. Iz tog kraja mi je svekar. Kad ste u kraju, javite se da vas vodimo! пре 36 минута, RYLAH рече Једном сам гледао неку емисију, која се своди на два лика који ракринкавају пропагандне глупости. Давно беше па нисам запамтио имена. Елем, отишли у неки фин ресторан, и неколико фенси флаша напунили чесмовачом. Да би ефекат био убедљивији, воду су сипали из црева. Онда су на све те флаше ставили неке фенси етикете. Онда давали људима у ресторану као ексклузивно да пробају све те воде. Ту им измишљали и неке ориче, типа ова вода је хит у Европи, ова је испод снега, ова из Амазона и слично. Људи су се стварно убацили и почели да осећају различите укусе, и још до детаља да их описују, типа ова вода из Амазона мало рези, ова друга ми није нешто, итд. Кад су им после рекли да је вода са црева, кисело су се сви смешкали. Не кажем да нема разлике између ових куповних вода, не разумем се у воде, ал супер фору направили људи Ћириличар, Justin Waters, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 Кад смо код гурманских заблуда... Почетак студирања у Београду, дошли другар и ја на прва предавања. Још упознајемо Београд, гдје је шта, како ствари функционишу и тако то. Огладни он и каже:"Одох само до пекаре да узмем бурек.". Враћа се бијесан, псује пекарку, богара невиђено:"Ја јо рекао да ми да бурек, она ми дала питу сирницу!". Другари Србијанци га гледају, ништа им није јасно, а ја проговарам:"Јeси ти свјестан да је њима овдје све бурек?". Juanito, Avocado and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 пре 5 минута, Avocado рече Važi i za vina... https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/jun/23/wine-tasting-junk-science-analysis Avocado, obi-wan, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 10, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2017 пре 6 минута, Avocado рече Važi i za vina... https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/jun/23/wine-tasting-junk-science-analysis Сад ме подсети... A poet once said, "The whole universe is in a glass of wine." We will probably never know in what sense he said that, for poets do not write to be understood. But it is true that if we look in glass of wine closely enough we see the entire universe. There are the things of physics: the twisting liquid which evaporates depending on the wind and weather, the reflections in the glass, and our imagination adds the atoms. The glass is a distillation of the earth's rocks, and in its composition we see the secrets of the universe's age, and the evolution of the stars. What strange array of chemicals are in the wine? How did they come to be? There are the ferments, the enzymes, the substrates, and the products. There in wine is found the great generalization: all life is fermentation. Nobody can discover the chemistry of wine without discovering the cause of much disease. How vivid is the claret, pressing its existence into the consciousness that watches it! If in our small minds, for some convenience, divide this glass of wine, this universe, into parts - physics, biology, geology, astronomy, psychology, and so on - remember that nature does not know it! So let us put it all back together, not forgetting ultimately what it is for. Let us give one more final pleasure: drink it and forget it all! Richard P. Feynman Ћириличар, Paradoksologija, Avocado and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 10, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2017 пре 6 минута, Ћириличар рече Кад смо код гурманских заблуда... Почетак студирања у Београду, дошли другар и ја на прва предавања. Још упознајемо Београд, гдје је шта, како ствари функционишу и тако то. Огладни он и каже:"Одох само до пекаре да узмем бурек.". Враћа се бијесан, псује пекарку, богара невиђено:"Ја јо рекао да ми да бурек, она ми дала питу сирницу!". Другари Србијанци га гледају, ништа им није јасно, а ја проговарам:"Јeси ти свјестан да је њима овдје све бурек?". Кад не знаш шта је нешто с турским именом, онда питаш Турке. Иако смо и ми и ви у заблуди, ми смо далеко ближи истини. Бурек није само с месом и није чак ни само један облик. Grizzly Adams and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 пре 59 минута, Juanito рече Кад не знаш шта је нешто, онда питаш Турке. Иако смо и ми и ви у заблуди, ми смо далеко ближи истини. Бурек није сам с месом и није чак ни само тједан облик. А јок вала, гријешиш. Босанци имају примат и над Турцима, као најбољи султанови јаничари и као осветници Косова и прије Балканских ратова Мој бурек џихад се никада неће завршити! Paradoksologija, Grizzly Adams, drvce and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 пре 28 минута, Ћириличар рече Кад смо код гурманских заблуда... Почетак студирања у Београду, дошли другар и ја на прва предавања. Још упознајемо Београд, гдје је шта, како ствари функционишу и тако то. Огладни он и каже:"Одох само до пекаре да узмем бурек.". Враћа се бијесан, псује пекарку, богара невиђено:"Ја јо рекао да ми да бурек, она ми дала питу сирницу!". Другари Србијанци га гледају, ништа им није јасно, а ја проговарам:"Јeси ти свјестан да је њима овдје све бурек?" Jedan moj drug kad je došao u Beograd ušao u prodavnicu i tražio vareniku i kruh. Prodavačica ga izmarširala uz tvrdnju da ne razume te strane reči i da mora da nauči srpski. Sledećih nekoliko meseci je svaki dan ulazio u istu prodavnicu u isto veme kod iste prodavačice i tražio vareniku i kruh Inače, potpišite deklaraciju o zajedničkom jeziku, ako već niste... Ћириличар, Justin Waters, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 10, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2017 пре 21 минута, Paradoksologija рече Inače, potpiite deklaraciju o zajedničkom jeziku, ako već niste... Где се то потписује? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 пре 4 минута, Juanito рече Где се то потписује? OVDE Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 пре 2 минута, Juanito рече Где се то потписује? У Сплиту. Одеш да потпишеш и тражиш "хлеб" у продавници... Justin Waters and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 пре 1 минут, Grizzly Adams рече У Сплиту. Одеш да потпишеш и тражиш "хлеб" у продавници... Leksičke razlike su vrlo česte u okviru istog jezika. Cf. elevator vs. lift itd... Probaj na jugu Srbije da se sporazumeš oko mnogih stvari, imaćeš daleko više problema no u većini delova Hrvatske... Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 Управо сада, Paradoksologija рече Probaj na jugu Srbije da se sporazumeš oko mnogih stvari, imaćeš daleko više problema no u većini delova Hrvatske... Тешко да ћу имати проблема, ја сам јужњак... Шалимо се мало систер, моја скво је из Пуле тако да се пребацујем са српског на хрватски док си рекао-ла "врхње". RYLAH, Paradoksologija and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 1 hour ago, Juanito рече У Вавилону је 90% флашираних вода филитрирана чесмовача (није завера, то стоји на етикетама). Тек мањи број су изворске. ... Justin Waters, Juanito, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2017 Пријави Подели Написано Април 10, 2017 Jedna je iVoda... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука