Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Старче, да ли је исправно то што неки носе на гардероби ликове Светитеља? - Ако је на блузи или на мајци, добро, нема везе. Боље је тако, него да ставе ђавола. Али ако је на панталонама, онда стварно не иде, онда је то безбожно. Ето, када је Патријарх Димитрије ишао у Америку, неки су правили мајце са ликом патријарха и цркве Свете Софије. - То су чинили из благочестивости? - Па нису то чинили Јевреји, него хришћани. Има и неких који чине добра дела, као што постоје и добри лекари, а и они лоши! Из Књиге: СТАРАЦ ПАЈСИЈЕ СВЕТОГОРАЦ ДУХ БОЖЈИ И ДУХ ОВОГА СВЕТА http://manastirglogovac.blogspot.com/2013/02/blog-post_2668.html bgpj, Иван 123 and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Малчице је незгодно код целивања.... Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Ја не знам уопште зашто би неко носио мајице са иконама...Не сјећам се да је икад ико на мајису ставио слику своје мајке или оца, па тако ходао. А неће ставити нормално, из пошотвања, драге су особе и просто не иде тако. Па иста ствар је и са светитељима, драге особе које поштујемо, тако да баш никакав мотив не постоји да се носе мајице са њиховим ликовима. Није да је сад нешто страшно ако то неко уради, али непотребно и погрешно употребљено. Orthophill and keka је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Ја не знам уопште зашто би неко носио мајице са иконама...Не сјећам се да је икад ико на мајису ставио слику своје мајке или оца, па тако ходао. А неће ставити нормално, из пошотвања, драге су особе и просто не иде тако. Па иста ствар је и са светитељима, драге особе које поштујемо, тако да баш никакав мотив не постоји да се носе мајице са њиховим ликовима. Није да је сад нешто страшно ако то неко уради, али непотребно и погрешно употребљено. Oće da svi koji ga vide, zanju da je on Srbin, Pravoslavac! Бартендаз and Orthophill је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Исправно је ако је мотив суштински исправан. Што се тиче ове фотографије са Кежманом; Гледао сам скоро цртеже деце на тему "Шта бих волео да будем када порастем". Скоро све девојчице су нацртале себе као певаљке, а скоро сви дечаци себе као фудбалере. Тако да ако јавне особе које су узори деци и омладини промовишу здраве вредности, то може да има значај. Иван 123, keka and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 3 људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 И како ќе да се пере? Заједно са остали прљав веш праќе се и икона... Зар није то светогрдије? Ја озбиљно мислим да често иконе се налазе и тамо где није им место. (Од разне слике у новина, у разне додаце за свакодневне употребе итд.) bgpj, Ђорђе Р and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Oće da svi koji ga vide, zanju da je on Srbin, Pravoslavac! Тако нешто, као и крстине које висе по аутима и по плећима разних дизелаша, моторџија и других. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 И како ќе да се пере? Заједно са остали прљав веш праќе се и икона... Зар није то светогрдије? Ја озбиљно мислим да често иконе се налазе и тамо где није им место. (Од разне слике у новина, у разне додаце за свакодневне употребе итд.) А шта мислиш када псујемо, оговарамо и причамо свакакве гадости па целивамо истим устима свете иконе после тога. Или још црње особа која је "орално задовољавала" некога .mislise. Зар је то мање прљаво од прљавог веша? Јадранка-Дервента and Иван 123 је реаговао/ла на ово 2 људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 А шта мислиш када псујемо, оговарамо и причамо свакакве гадости па целивамо истим устима свете иконе после тога. Или још црње особа која је "орално задовољавала" некога .mislise. Зар је то чистије од прљавог веша? За прве ствари, када веќ прилазимо да целивамо свету икону, ваљда није наш ум још на госте код ѓавола, а за то друго никад нисам размиљао, нити ми је на памет пало... Ваљда није неко толико са ума слезен па да после такву ствар целива свете иконе... Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 E, ali prvo opereš usta da ti budu čista, pa tek onda celivaš Да ли се грех пере зубном пастом? not_i људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 E nego nešto mi nije jasno, predpostavimo da Bog postoji, i raj i pakao takođe. I sad nisam sigurank kako to tumače u pravoslavlju, ali da je onakav kakav KC potencira da je pakao, večne muke oganj itd. E zamisli ja sad sam mnogo grešio i odam u pakao, ali sam mazohista i sve mi se to sviđa, šta sad? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 (измењено) E nego nešto mi nije jasno, predpostavimo da Bog postoji, i raj i pakao takođe. I sad nisam sigurank kako to tumače u pravoslavlju, ali da je onakav kakav KC potencira da je pakao, večne muke oganj itd. E zamisli ja sad sam mnogo grešio i odam u pakao, ali sam mazohista i sve mi se to sviđa, šta sad? Каве то везе има са темом? Измењено Фебруар 8, 2013 од Иван Илић бриснуо сам си нешто Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 За прве ствари, када веќ прилазимо да целивамо свету икону, ваљда није наш ум још на госте код ѓавола, а за то друго никад нисам размиљао, нити ми је на памет пало... Ваљда није неко толико са ума слезен па да после такву ствар целива свете иконе... У задње време се питам колико нас и колико смо и бројношћу и начином веровања суштински у вери? људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Имам исту овакву мајицу као и Кежман и много ми је драга, не облачим је често, само понекад. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 E nego nešto mi nije jasno, predpostavimo da Bog postoji, i raj i pakao takođe. I sad nisam sigurank kako to tumače u pravoslavlju, ali da je onakav kakav KC potencira da je pakao, večne muke oganj itd. E zamisli ja sad sam mnogo grešio i odam u pakao, ali sam mazohista i sve mi se to sviđa, šta sad? У паклу најлакше муке су теже од најтежих овоземаљских. У ствари нема смисли одговарати на ово питање кад боље размислим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука