Jump to content

Da li se u Srbiji samuje zbog nerealnih očekivanja?

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Jel bi vama muskarcima pala kruna s glave da zavolite nekoga ne pitajuci ga za broj partnera pre vas?

Zasto samo muskarcima, sigurno da ima i zena koje bi voljele biti prva zena svom muzu ili koje ne zele muza koji je imao vise zena. Da se mi kao ljudi nismo pokvarili, postali nemoralni, odali bludu, ne bi nam bilo svejedno da li je osoba s kojom bi htjeli brak nevina ili nijeodnosno koliko je partnera promijenila.a uostalom nije to samo pitanje nevinosti, dosta to govori i o ljudima, pogledaj koliko je samo razvoda danas.

poznajem samo dvojicu muskaraca koji su nevini usli u brak, a da su bili normalni.

A koliko njih znas da su usli u brak nevini a da nisu normalni? :)

Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha.

Подели на овим сајтовима

Kako je nekad bilo kad je bilo stida, postovanja ili cega vec .... pa se udavalo i zenilo prije 20-e... tad nije bilo samovanja a bilo je i djece, sve su to oni uticaji iz vana o kojim sam pisao danas na jednoj temi

Некад је живот већине људи био незамисливо другачији од живота данас. Некад је 90% људи живело на селу, морали су да рмбаче од јутра до мрака да би преживели. Некад се умирало од болести које смо ми данас заборавили. Некад је смртност новорођенчади била таква да се сматрало за чудо ако дете преживи. Некад су ратови били свакодневица. Некад је просечан животни век био између 30-40 година. Некад није било старачких домова и неге и бриге за старе.

Тако да нема ничег чудног да су се некад људи женили и удавали пре 20-те и имали пуно деце, јер што су више деце имали већа је била шанса да преживе све ово набројано. А и имали би некога да брине о њима кад остаре. Како се стандард живота побољшавао, смањивао се и наталитет и људи су све касније почели да улазе у брак. Тако ти је свуда, од истока (ево ти га Јапан као драстичан пример), преко Русије, па све до запада (Немачка, нпр. Најмногољуднија земља Европе после Русије, а наталитет међу најгорима на свету). Исто имаш пример имиграната у Европи који долазе из земаља са високим наталитетом: врло брзо после пар генерација број деце код њих опада.

Што све наравно не значи да не треба имати децу и живети сам, већ да није у питању никакав утицај споља него феномен заједнички за целу планету, а не нешто што долази искључиво са запада или истока и што нама неко намеће.

Подели на овим сајтовима

Некад је живот већине људи био незамисливо другачији од живота данас. Некад је 90% људи живело на селу, морали су да рмбаче од јутра до мрака да би преживели. Некад се умирало од болести које смо ми данас заборавили. Некад је смртност новорођенчади била таква да се сматрало за чудо ако дете преживи. Некад су ратови били свакодневица. Некад је просечан животни век био између 30-40 година. Некад није било старачких домова и неге и бриге за старе.

Тако да нема ничег чудног да су се некад људи женили и удавали пре 20-те и имали пуно деце, јер што су више деце имали већа је била шанса да преживе све ово набројано. А и имали би некога да брине о њима кад остаре. Како се стандард живота побољшавао, смањивао се и наталитет и људи су све касније почели да улазе у брак. Тако ти је свуда, од истока (ево ти га Јапан као драстичан пример), преко Русије, па све до запада (Немачка, нпр. Најмногољуднија земља Европе после Русије, а наталитет међу најгорима на свету). Исто имаш пример имиграната у Европи који долазе из земаља са високим наталитетом: врло брзо после пар генерација број деце код њих опада.

Што све наравно не значи да не треба имати децу и живети сам, већ да није у питању никакав утицај споља него феномен заједнички за целу планету, а не нешто што долази искључиво са запада или истока и што нама неко намеће.

Ja sam u jednom od komentara i napisao da je jedan od razloga samovanja okretanje ka materijalnom bogatstvu.

A jesu i uticaji izvana ... seksualna revolucija,  feminizam... kao dva najveca razaraca braka, porodice pa i hriscanstva, sve je to doslo izvana i jos dolazi.

• Волим 1

Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha.

Подели на овим сајтовима

el bi vama muskarcima pala kruna s glave da zavolite nekoga ne pitajuci ga za broj partnera pre vas?
Znaš kako, ako pitaš problem je, ako ne pitaš, opet problem :D
Подели на овим сајтовима

Ali ih mijenjaju, ja ne znam nikoga iz svoje okoline da nije promijenio po nekoliko partnera, to je postalo drustveno prihvaceno niko se vise ne stidi, a oni koji kao samuju nadju sebi povremeno nekoga za seks ... dokaz tome je sve veci broj abortusa, moral je opao, nema Bogobojaznosti.... manje je postovanja, ljubavi... ima tu dosta stvari Kako je nekad bilo kad je bilo stida, postovanja ili cega vec .... pa se udavalo i zenilo prije 20-e... tad nije bilo samovanja a bilo je i djece, sve su to oni uticaji iz vana o kojim sam pisao danas na jednoj temi
Koliko Ti imaš godina, ako smem da pitam?
Подели на овим сајтовима

Znaš kako, ako pitaš problem je, ako ne pitaš, opet problem :D

Ne znam sta bih rekla, ja nikoga pre braka pa ni rodjenog muza nisam intervjuisala ono ko u policiji sta je radio s kim je bio.

Doduse upoznali smo se na verujemu i znala sam mu pa poprilicno istoriju  :ani_biggrin:

Ali stvarno, ne bih znala ni kako to da pitam.

Sta, ono direkt u glavu: "izvini a jel mozes da sastavis spisak sa adresama i brojevima telefona s kim si sve bio, zasto vise nisi i sve detalje pa ako moze u elektronskoj formi molicu lakse mi je tako"  :ani_biggrin:

• Волим 1

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Mislim da smo mi u ovom vijeku privilegovani sto mozemo da samujemo.Ne znam zasto ljudi to dozivljavaju kao negativnu formu prezivljavanja na usamljenom ostrvu zvanom zemlja, u ovom beskrajnom univerzumu.  :))) doduse, samovanje je ok dok ne pocne da izoluje covjeka od ostatka svijeta, do te mjere da se traze izgovori za razne stvari...mora da bude otvorenosti u svemu, pa i u samovanju. Samujte ljudii! Nama samicma je dovoljna jedna Crkva, ne treba nam i "mala crkva" kako je od miloste zovu svestenici. Mada se cesto u velikoj Crkvi jedva cekaju da napravis i tu malu, nekako im se cini da nisi sav svoj  :D

Подели на овим сајтовима

Zasto samo muskarcima, sigurno da ima i zena koje bi voljele biti prva zena svom muzu ili koje ne zele muza koji je imao vise zena. Da se mi kao ljudi nismo pokvarili, postali nemoralni, odali bludu, ne bi nam bilo svejedno da li je osoba s kojom bi htjeli brak nevina ili nijeodnosno koliko je partnera promijenila.a uostalom nije to samo pitanje nevinosti, dosta to govori i o ljudima, pogledaj koliko je samo razvoda danas.

Što uopšte ne govori o tome da su danas brakovi lošiji, već usled većeg materijalnog blagostanja, ljudi u nesrećnim brakovima mogu sebi da priušte razvod u mnogo više slučajeva nego što je ranije bilo moguće...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Što uopšte ne govori o tome da su danas brakovi lošiji, već usled većeg materijalnog blagostanja, ljudi u nesrećnim brakovima mogu sebi da priušte razvod u mnogo više slučajeva nego što je ranije bilo moguće...

Kad god neko pocne da prica o dobrim starim vremenima, treba ga podsetiti da je nekad zivotni vek bio mnogo kraci nego danas... Da se umiralo od bolesti koje su danas izlecive i dr. 

Kakva dobra stara vremena, zivot je bio mnogo tezi nego danas.  Ne bih se vracala tamo :) 

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Ja i provodim dosta vremena sa ljudima, dok radim. Za mesta gde vole da izlaze pripadnice lepšeg pola, nemam finansijske mogućnosti. Kod nas ima mnogo neoženjenih, jer ne mogu da nađu devojke koje bi za njih želele da se udaju. Ima mnogo i neudatih devojaka i razvedenih sa i bez dece, koje ne mogu da nađu muškarce, koji bi ispunili njihova očekivanja, pa žive same ili sa decom.

A odakle si? Ili gde zivis? Na selu ili u gradu?

Подели на овим сајтовима

:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...