VaSa110 Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Ne znam nijednu koja bi rado ušla u vezu sa muškarcem koji misli da su žene u globalu prepredene sponzoruše. "Prepredene sponzoruše " uopšte ne zanima šta muškarci misle već..... E takve bi ušle u vezu sa muškarcima koje ti spominješ. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Počinju da te primećuju i uvažavaju, da te gledaju sa poštovanjem. Odeća koju nosiš, sigurnost koju osećaš, imovina koju poseduješ,... govore o tvojoj superiornosti... Nije netačno ovo što govoriš. Različito se u društvu tretiraju ljudi na osnovu toga koliko novca se procenjuje da imaju - iz koje klase se čini da potiču. Ali ljudi iz svih klasa ulaze u veze i brakove. Zaista, veruj, ima venčanih ljudi svuda. Ja ne bih nikada mogla (niti želela) da privučem nekog novopečenog bogataša kome treba trofej-žena da se njome hvali, na primer. Nisam u tom fazonu, ne izgledam tako, ne "sređujem" se tako. U braku sam sa čovekom koji je "ispod" mene po socijalnoj klasi - to je činjenica i to je nešto što sam ja svesno i voljno birala - između ostalog, zato što sam feministkinja i levičarka. Da li se ti možda ograničavaš na devojke koje signaliziraju da bi htele da privuku nekog ko nije u tvojoj socijalnoj klasi, nego u klasi iznad? Ako da, zašto? aliluja, Драшко and Neša_ је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Ovaj Tvrtko je stvarno fijuknuo ... sve gleda kroz prizmu novca . Tvrtko , ustani sa kreveta , umij se hladnom vodom i kazi - "brrrr..." Videces da deluje . A onda pogledaj svoj odraz u ogledalu , dobro pogledaj tog frajera i reci nesto samome sebi . To su te reci ! Te sto ti leze na srcu . Neša_ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Počinju da te primećuju i uvažavaju, da te gledaju sa poštovanjem. Odeća koju nosiš, sigurnost koju osećaš, imovina koju poseduješ,... govore o tvojoj superiornosti... Nije netačno ovo što govoriš. Različito se u društvu tretiraju ljudi na osnovu toga koliko novca se procenjuje da imaju - iz koje klase se čini da potiču. Ali ljudi iz svih klasa ulaze u veze i brakove. Zaista, veruj, ima venčanih ljudi svuda. Ja ne bih nikada mogla (niti želela) da privučem nekog novopečenog bogataša kome treba trofej-žena da se njome hvali, na primer. Nisam u tom fazonu, ne izgledam tako, ne "sređujem" se tako. U braku sam sa čovekom koji je "ispod" mene po socijalnoj klasi - to je činjenica i to je nešto što sam ja svesno i voljno birala - između ostalog, zato što sam feministkinja i levičarka. Da li se ti možda ograničavaš na devojke koje signaliziraju da bi htele da privuku nekog ko nije u tvojoj socijalnoj klasi, nego u klasi iznad? Ako da, zašto? sta podrazumevas pod socijalnom klasom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 @, Ne ljutim se ni na koga. Neko drugi te može pogrešno shvatiti. Ne smatram ja, nego sam više puta izvisio zbog onih koje smatraju da su veoma bitne. Ispustila si neke detalje: Možda nije loše da ponovo pročitate ono što je Dejan postavio na samom početku pisanja na ovu temu, jer je tamo sve jasno napisano. Trvrtko izvinjenje od mene, htela sam da se samo nasalim, ali sala ocigledno nije uspela. Naprosto neke teme ovde, ne mogu da shvatim bas ozbiljno, ne znam zasto me inspirisu na zezanje. A imam utisak da se i ti pa malo salis. Ne volim bas da dajem savete, svako ima svoje vidjenje stvari, i neka iskustva koja govore u prilig takvih vidjenja. E sad da ti ja pricam, da promenis ugao gledanja, da trazis na drugom mestu, da ti pricam da nije sve tako crno, e meni to bas i ne ide. Ja samo mogu iz svog ugla da pricam o nekim temama i to je to. Tebi zelim zaista sve najbolje . P.S. Promeni ugao gledanja, nije sve tako crno, nemoj da si takav pesimista, ima jos dobrih devojaka, nace se i za tebe neka, prioni na molitvu, idi na poklonicka putovanja, stvaraj sebi vise prilika, vise se druzi...... 12:smeha: Војвода7 and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 U braku sam sa čovekom koji je "ispod" mene po socijalnoj klasi - to je činjenica i to je nešto što sam ja svesno i voljno birala - između ostalog, zato što sam feministkinja i levičarka.? Значи у брак ниси ушла из чисте љубави, већ су морали да буду испуњени услови који немају везе са истом. Том логиком можемо доћи до закључка да између тога чиме си се ти водила и онога чиме ѕе спонзоруше воде нема неке велике разлике, без увреде. Ти си тражила мању "соц класу", из својих неких политичких убеђења кије немају везу са љубављу, а оне траже бољу "материјалну ситуацију" која такође нема везе са љубављу, тј у обе ситуације оно што би требало да буде примарно је секундарно..? Ако није исувише лично, да ли би се нешто променило у твом браку/односу са супругом да се његов "ѕоц статус" промени на боље? Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 sta podrazumevas pod socijalnom klasom? Društvena/socijalna klasa Moja drugarica je doktorirala na antropologiji na temu dugotrajnih partnerstava/brakova u Beogradu. Zaključak studije je bio da se ljudi oba pola odlučuju na partnerstvo/brak u okviru klase kojoj pripadaju ili smatraju da treba da pripadaju. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Значи у брак ниси ушла из чисте љубави, већ су морали да буду испуњени услови који немају везе са истом. Том логиком можемо доћи до закључка да између тога чиме си се ти водила и онога чиме ѕе спонзоруше воде нема неке велике разлике, без увреде. Ти си тражила мању "соц класу", из својих неких политичких убеђења кије немају везу са љубављу, а оне траже бољу "материјалну ситуацију" која такође нема везе са љубављу, тј у обе ситуације оно што би требало да буде примарно је секундарно..? Ако није исувише лично, да ли би се нешто променило у твом браку/односу са супругом да се његов "ѕоц статус" промени на боље? Ne. Nisam gledala klasu jer sam feministkinja i levičarka - odnosno, pošla sam od premise da kroz brak ne treba da pokušavam da održim svoju klasu (kako društvo svima nalaže) niti da muškarac treba da bude iz više klase (kako društvo svima nalaže) - da su te stvari meni lično, svesno i voljno, nebitne. Лапис Лазули, Драшко and Фидер је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Samo da ne ispadne da mi lepiš etiketu. Možeš li da budeš malo određenija: na koga misliš konkretno? Mislim konkretno na svakoga ko misli da su žene u globalu sponzoruše. Ako se prepoznaš, mislim i na tebe. Ako ne, ne mislim na tebe. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Misliš da će ljudi prestati da jure za novcem, ako ja pomislim da oni to ne rade stvarno, već da mi se samo pričinilo? Da me poznaješ ne bi ovo napisala. Ljudi koji me znaju, kažu da sam dobar, isuviše. Neke devojke kažu da sam divan. A svi su navikli da im donosim bolje raspoloženje i da ih podstičem na šalu. Međutim, to nije donelo nikakve promene koje ti pominješ. Zvuči malo detinjasto. Obično tako misle ljudi koji se i ne suočavaju sa nekim bog zna kakvim problemima. S druge strane, novac ljudima menja život iz korena. Odjednom postaje sve dostupno. Počinju da te primećuju i uvažavaju, da te gledaju sa poštovanjem. Odeća koju nosiš, sigurnost koju osećaš, imovina koju poseduješ,... govore o tvojoj superiornosti... Izvini ako sam te nečim povredila... i hvala ti na komplimentu da sam mozda detinjasta.. Nećeš verovati al to je za mene veliki kompliment.. Sa detinjim pogledom na svet.. počela sam da prihvatam ljude i da ih volim kakvi jesu.. da ne dramatizujem život... da budem zahvalna... da vidim novac kao papir za koji svi treba da verujemo da ima vrednost...da verujem u pravo prijateljstvo ... da volim bez očekivanja da mi se uzvrati to isto, da se usudim da nešto otpočnem bez da se u startu plašim da bi mogla biti razočarana.. da se radujem malim stvarima... da volim ono što imam.. pa kakvo god i koliko to bilo.. da kad padnem - ustanem... I sve to... Tvrtko.. mi ranije nije bilo moguće.. kada sam na život gledala preozbiljno.. Mislim da mi je tada.. samo strah bio veći.. Mislim da je i sam Bog uzeo sve moje brige... Otac moj mili.. i omogućio mi da budem dete.. Imam briga... kao i svako drugi... Imam....a ko da ih nemam. Slava Gospodu. milijan75, Војвода7, Neša_ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Ок, погрешно сам схватио. Боде очи ово феминисткиња и левичарка, па поштеног домаћина наводи на погрешне закључке Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Pre neki dan mi je jedna devojka otvorila dušu i rekla.. "Samnom se muškarci samo šale, jer sam im zabavna.. poveravaju mi se.. jer kažu da sam drugarčina.. rado se druže samnom i misle da imam dobru dušu... al' nijedan ne bi hteo da sam njegova.... Ja sam svesna da nisam lepa.. i da sam debela.. i znam da je to zato... .Njih ne interesuje ko sam ja stvarno.. Oni radije jure nečiju lepotu.. i guzicu.. pa se razočaraju.. pa onda opet jure isto.. pa se opet razočaraju . I tako u krug... Novac imam... al' šta mi vredi? " Paradoksologija, Neša_, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Kao i sa parama i sa izgledom svako nađe zakrpu. Kao sto Tvrtko vidi pare i misli da ga procenjuju zbog toga i otpisuju tako i tvoja drugarica isto radi za izgled. Ako se ona ponasa "kao drugarcina", podsvesno zeli da "nadomesti nedostatak izgleda". Sustinski treba prihvatiti sebe i izgledom i materijalnim statusom i nedostacima drugih vrsta i shvatiti to kao normalan deo sebe, nemati kompleksa zbog toga. Kad oni budi rekli- nemam,para to je fakat ali sta sa tim to me nece ograniciti u toj meri i ja nisam nesposoban, nego cu uraditi to i to. I ja mozda nisam Brizit Bardo ali jesam lepa takva kakva jesam i to je dovoljno dobro a ja cu uraditi to i toi nisam nesposobna ni manje vredna, e onda bi i percepcija drugih bila drugacija. A sebe ne vidimo, mislimo eto ja sam divan samo siromasan ili samo debeo...a sve one osude drugih, komplekse, zavist, idealizovsnje...sve te nase sopstvene grehe koje mozemo da izmenimo ne vidimo i ne radimo na njima i na promeni sebe. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Da li vi mislite da su ovoj nasoj napacenoj zemlji zene zaista sposobne da iskoriscavaju muskarce ? I da li je to jedan od odgovora na ovu temu ? Лапис Лазули, Рапсоди and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2015 Da li vi mislite da su ovoj nasoj napacenoj zemlji zene zaista sposobne da iskoriscavaju muskarce ? Наравно да су способне, спонзорство никад није било израженије ,него у ова времена... "Ти само буди лепа,не мисли на репа...је слоган једне хит-сплав песмице. Прођите летом поред Бгд сплавова,непрегледне колоне дотераних девојака креће у ловину ... И само да се осврнем на социјални па и физички статус... свако ко је свестан свог лошег социјалног положаја и физичког изгледа,гледаће да неком другом способношћу придобије симпатије,обично је то другарство,простодушност, духовитост,образовање и слично,мада је мени све то релативно,јер као што добра риба истиче своје адуте,са истом намером ради и она која то није... По мени,битно је провалити фолирање, каква год да је... Arsenija and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука