Кратос Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Ево га још један. До душе, не формално инжињер, али ту негде. У мени се стално боре боем и рационалиста. Za jednog boema previše si za kompom. Tebe kafana skoro videla nije. Neša_ and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Slusaj, ako sam ja psiholog, ne mora da znaci da u svakom trenutku moram da budem empaticna i puna razumevanja, i sa mnogo takta. Drugo, ovde niko nije trazio pomoc. I msatram da bi bilo bezveze da je namecem, ako nije trazena. Ne moraš, naravno da ne moraš. Ali možeš. Ako hoćeš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 to je sad nesto kao kul biti boem,kao svi su nesto boemi...niko i ne kapira kakv je to stvarno zivot ,spoljasnji a da ne pricam o unutrasnjem "Нисмо ми били боеми, ми само нисмо имали пара" Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Ne kontam, al' dobro. Posle tog "ti nikad" sledi nesto, pa ide zarez, pa onda nesto pise. Pa onda sledi zakljucak "I to je Ok". Ovo (u mojim ocima) nije dijagnoza, vec uput njemu da ne "mora" toliko da "brani" stav koji je izabrao. P.S. Stav nije isto sto i misljenje. tačka zarez, zarez tačka, reče meni, nasmejana mačka (mislim na avatar) Џуманџи, Плутон and Neša_ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Ја на жалост или на срећу јесам боем изнутра. Да то није лако носити, није. Лакше је ићи кроз живот као прагматиста и рационалиста. Ал хеби га, добих то што добих. Није да нема и лепих страна. Упознаш живот и из оних кутака поред којих рационалисти само прођу... Данче*, Снежана, Караконџула and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Razne se stratifikacije uočavaju i u okviru Srbije. Konkretno i pojedinačno, moja drugarica je u doktoratu izučavala društveni sloj koji je izdvojila kao visokoobrazovanu višu srednju klasu čije urbano poreklo seže više generacija - pripadnici ove klase, ona je primetila, iako ulaze u veze i vezice sa pripadnicima ostalih klasa (urbana i ruralna niža klasa), za trajna partnerstva i brak po pravilu biraju pripadnike sopstvenog društvenog sloja. To od njih očekuje okolina, roditelji, društvo; time potvrđuju svoju pripadnost svojoj društvenoj grupi. Tu ulogu igraju i stereotipi koji se nameću da bi se sprečilo mešanje - da su pripadnici drugih slojeva nekako suštinski drugačiji. Nije to isto kao kaste u Indiji, ali je princip sličan - i da se dekonstruisati. Ja sam dekonstruisala, pa iako pripadam tom istom sloju, ušla sam u brak sa muškarcem ruralnog porekla iz siromašne porodice. To nije ono što bi moji roditelji i okruženje očekivali od mene. E sad, kod nas klase nisu ni izdaleka stabilne, i sve se to stalno, Bogu fala, tumba, pa niko ne može dugo da se baškari i gordi, i svi smo sve više podjednako ozlojeđeni, pa i ovaj sloj pomenut u pomenutom doktoratu se negde gotovo samodekonstruisao i u realnosti Ово је врло интересантна тема и на то до сада нисам обраћао пажњу али има много истине. Ја сам из слоја који би се могао назвати прелазном класом или "високообразовани изданак ниже класе" и то искуство препознавања и међусобног припадништва имам са таквим људима. Пореклом из сиромашних и непросвећених породица из којих су се друштвено уздигли својим интелектуалним квалитетима и уметничким афинитетима, и једнако туђим доживљавају и слој који је одрастао у тој "високообразованој вишој средњој класи" и слој из ког су потекли. Тумба се, свакако. Виши слојеви имају слабију репродуктивну моћ и често склизну у дегенерацију и увек се изнова попуњавају из редова плебса. Мислим, о чему даље говорити кад смо толико млада нација да су и грађанским породицама са најјачим педигреом преци пре 200 година живели на селу, били неписмени и обрађивали земљу примитивним технологијама. aliluja, Џуманџи, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Мислим да сте мало упали у стереотипе и што се тиче уметности и што се тиче боемије. Боем не мора по дифолту бити уметник.Нити уметник мора бити боем,Спојиво је . Мој тата сеоско дете, рано отишао од куће и упућен на кафану.У кафани и јео и пио и напијао се и плесао и уживао у музици.Навучен на боемију/Док није упознао маму.Од тада престаје све његово боемство. Нема неку клику за уметност или је бар ја не знам /можда успавана, закржљана/. Колико је данас људи навучено на боемију/а колико су то у души, и да ли у души неко може уопште бити боем/ За уметност је наравно потребна једна доза мистика, али једна доза позитивне мистике. Не постоји уметност без мистике .И религиозна уметност као највиши облик уметности наравно да не може без мистике.Ко је посетио Сопоћане Милешеву/лични сусрет пред ум.творевином/ тај је остао без даха.И наравно да било које ум.дело из било које области уметности увек остаје мистика/тајна/ и усмислу шта је уметник хтео да каже/поручи/, одакле инсп.за дотично дело. Узмите само Микеланђелову Пијету или Давида, вечита мистика/тајна/и баш та мистика та тајна то неоткривено неречено недефинисано прави разлику између врхунске и квази уметности. Да не говоримо о иконографији о виз.појању Није исто тајновитост и тајна. Ја мало у брзини сирово све написах, мрзи ме да уобличавам,профињујум. религиозна уметност као највиши облик неострашћене /мистичне/уметности. Тајна је зачин живота, и све је лепше када је тајна.Некога можеш добро упознати а да опет остане вечита тајна./и то је добро/ Драшко, Sofija_ and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Дефинитивно падам на друге ствари. Моја слаба тачка су уметници. Poznavala sam neke umetnike iz umetnicke skole . Majko mila . Sada su svi narkomani . Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Inzenjer - boem ..oplakah A mozda je samo rod u vojsci . Da ste procitali knjigu Rat nema zensko lice , znali biste da oni postavljaju minska polja . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Ево га још један. До душе, не формално инжињер, али ту негде. У мени се стално боре боем и рационалиста. daj neki novi snimak, neki buzuki, da razbijem koji tanjir Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 E, sad: teže je imati stabilnost i snagu da te negativna iskustva ne pretvore u cinika ako nemaš stabilnu bazu roditeljske ljubavi iz detinjstva. Ali tu terapija zaista može da pomogne. "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Jа нисам рођен да живим сааам у ово време лудо! Рапсоди, Плутон and Anika је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Jа нисам рођен да живим сааам у ово време лудо! Ти то Драшке , слушаш Бекуту, немам ништа против ње , нако ја ......... girl_smiley Драшко је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Ти то Драшке , слушаш Бекуту, немам ништа против ње , нако ја ......... girl_smiley Није фора ко пева, већ ко је написао. А тај је, гле чуда, био боем. И то чачански, ти су најгори. Снежана and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2015 Није фора ко пева, већ ко је написао. А тај је, гле чуда, био боем. И то чачански, ти су најгори. аааааааааа.................нисам знала Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука