Кратос Написано Октобар 4, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2015 Паде ми једна на памет: познам ти најлепшу сестру коју имаш! Е, немој да се љутиш - то је библијски речено... Ma dobro je sve dok ne poželiš da mi poznaš brata.... Zoran Đurović and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 4, 2015 Ma dobro je sve dok ne poželiš da mi poznaš brata.... Умрех::::::::::::::::)))))))) Само, ја нисам са оне друге стране, тако да се не плаше браћа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Све си ово лепо написао и објаснио, само....ово што си написао, садржај, је филозофирање и извлачење, тражење оправдања и прављење одступнице којом се "чешу уши" кад нам неко повреди его грубим речима. Из мог личног искуства, са егом нема компромиса, нема дијалога и слаткоречивости, јер ће те у том случају тај исти его превеслати и извозати ко беба дубак, тако да нећеш ни приметити. Ефекат је уљуљкавање и ушушкавање које има терапеутско дејство. Значи, сваки пут кад се увредиш то је то. Са егом само сурово. Без милости, нема поштеде. Кад почнеш да мрзиш свој его, на добром си путу. @@Zoran Đurović, добар текст, кратко, јасно. Навикли смо. Hvala! Pravilna zapazanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Исус вређа Tema dakle: Isus vređa ...hmm sad mi pade na pamet ona šamarčina iza ušiju koju dade Sveti Nikola onom nesretniku na onom saboru...Dakle, Isus je pravedan,a ako se na to neko vređa, treba da se zapita Zoran Đurović, Suncokret54 and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Исус не вређа. Он грди, али не вређа.Зашто би вређао ? Он је Творац и све што је створио је мање од њега. Грдњом поучава јер је Учитељ. Грдњом указује на погрешно и извитоперено или изигравање циља који је задао, онима којима се обраћа. Исус поправља јер је као Творац и наш Обновитељ и Истина. feeble, Zoran Đurović, NemanjaVa and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Симпатичан назив: "Исус вријеђа" Прије бих рекла да су то васпитно - поправне мјере. То је исто као и кад мајка грди своје дијете, јер гура прст у утичницу. Сигурно то не ради што га мрзи, већ зато што га воли. Мислим, тако то ја видим. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Nemoj se vredjamo više od zasluženog:) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Симпатичан назив: "Исус вријеђа" Прије бих рекла да су то васпитно - поправне мјере. То је исто као и кад мајка грди своје дијете, јер гура прст у утичницу. Сигурно то не ради што га мрзи, већ зато што га воли. Мислим, тако то ја видим. Племенита, видиш, ја тако извређам неке форумаше, а они почну да пиште и да се жале. Ја им кажем: То вас Ава из љубави кара, а они: Не, такав речник и безобразлук од свештеног лица нисмо чули! Сада ћу сваком новом индијанцу који ми се појави, али брзо одустану, јер никоме не прија да му се уши вуку, да линкујем овај текст. Тек ћу написати текст о "безобразлуцима" у Библији и код Отаца. Такође једна напомена. Ми имамо проблем да читамо ове увреде на прави начин. У томе нас побожност смета. Наиме, поштујемо Богочовека и сада гледамо да је све што је урадио апсолутно исправно. Ја то и не доводим у питање. Али, ово су биле јаке увреде. Због тога су Јевреји и гледали да му дођу главе. Ишао им је на живце и био прави провокатор. Треба ући у ту ситуацију, а не гледати из ове перспективе. Неки од оних који не подносе оно што износим у текстовима, а сматрам да је аутентична реч Божија (не у смислу да сам ја Бог), ти не би ни Исуса послушали. Нису фарисеји живели само у Ис време. Данас су се чак умножили. А ја кад их видим, јер сам неко ко се ипак разуме у ове стари, не могу а да им у лице не кажем. Биљана, Pisum, Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Све си ово лепо написао и објаснио, само....ово што си написао, садржај, је филозофирање и извлачење, тражење оправдања и прављење одступнице којом се "чешу уши" кад нам неко повреди его грубим речима. Из мог личног искуства, са егом нема компромиса, нема дијалога и слаткоречивости, јер ће те у том случају тај исти его превеслати и извозати ко беба дубак, тако да нећеш ни приметити. Ефекат је уљуљкавање и ушушкавање које има терапеутско дејство. Значи, сваки пут кад се увредиш то је то. Не разумем, написао сам да ако Исус не штеди туђи его, то чини као неко ко је савршен и ко нема его и да прво треба да постанемо савршени као он, па тек онда да се понашамо тако као он. То је "филозофирање и извлачење"? Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 ...Бог љубави вређа нечовека, не би ли га вратио Себи, човека не вређа...ето, служитељу Бога Вишњег...још тачније, Бог вређа сујету, а не њенога носиоца... и једно питање за тебе, ако вређа, зашто не настави да вређа Хананејку после онога што му је узвратила на увреду... Зато што није свака увреда осуда. Ова је уродила плодом, тако да су уствари Израелци (синови) били прекорени, јер је рекао да код њих није нашао овакву веру, а имање вере је знак праве везе са Богом. А увреде стоје. Тако и ова друга. Рекао је синовима да су гори од пашчади. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 ...да, али се не дотичу смернога срца...срце смерно, осећа себе горим од свега створеног...срце смерно, љуби укор, нарочито Праведника...значи, озиром да"увреде стоје"поставља се питање каква је њихова сврха, а не да ли су биле потребне... Немој да се осећаш превише грешном. То може да буде депресија, а то је грех. Сврха се видела. Показало се да су и пси кроз веру усиновљени, а да синови само тиме што су синови немају никакву тапију. Као данас што имаш мноштво православних будала које мисле да ће се спасити тиме што су православни и осуђују цео свет на пакао. А увреда је увреда, као што је Исус узео реалну шибу за трговце. Није их алегоријски ишибао. Увреда=увреда, шиба=шиба. Ако се Писмо не чита и на свом буквалном нивоу, нећеш имати ни духовни смисао. Побећи ће ти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 ...када бих се осетио грешним колико јесам, свакако би ми препукло срце...без бриге, него, слажемо ли се да овакве теме, нити одговора у њој, не би било да није сујете... Извини на бркању пола. Слажем се са остатком, али са напоменом да ни Исуса не би било да није било сујете. Као што он и не би прибегавао вређању да нема сујете... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 ...за нас који путујемо у вечност је овдашње ирелевантно, па и полови... не разумем где напоменух "да ни Исуса не би било да није било сујете"... Nisi razumeo. Ја напомињем "да ни Исуса"... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Тамо је морон, будала. Ово су све синоними. Тако у Павла, 1 Кор, 1, 18 морија је оно чиме се спасавамо. Глупост, будалаштина је крст. Али се тиме спасавамо. Где је разлика? У томе што у Мт 5, 22 Ис каже ако брату кажеш будало. Није загонетка у синонимима и колико је сваки од њих тежак. Не, него коме га кажеш. Кад имаш посла са кретеном, слободно му реци. Али брату, који је заједно са тобом, месо твога меса, учесник у евхаристији, у Христу, не можеш тако да му се обраћаш. То је осуда на пакао. Зато и вели: Не судите. Зато и вели: Ако си љут на брата, иди да се помириш. Зато ти и каже: Сунце да не зађе у твом гневу. Твоје питање је било класичан казуистички писмозналачки пример . Ја сам га и очекивао, азто и нисам предупредио са напоменом у главном тексту. Боље је овако. Јасније. Ako mogu nesto da dodam. ,,Kome", da, bas tako, ali... Hristos nije vredjao. On je govorio istinu. Onaj ko vredja on to najcesce radi iz sujete, da povredi. Hristos nije to radio, on je poucavao, lecio, i rusio idole. Hristos je savrsen u smirenosti i nema potrebu da vredja. Ali mi, ljudi, itekako smo sujetni i osvetoljubivi, i u diskusijama vredjamo iz povredjenosti, gordosti ili sujete. E, zato mi nemamo pravo vredjamo i nazivamo imenima, jer smo destruktivni, ne radimo to radi dobra drugog. Nase je da trpimo, prastamo i da se vezbamo u smirenju. Imamo pravo samo da ukazemo na gresku, ali ne i da se nadimamo nad drugim. Jer nismo nista bolji. Zato je receno kakvim sudom sudimo, takvim ce nam se suditi, jer nismo uvek bolji od onoga koga osudjujemo, ali i da jesmo, pogordicemo se zbog osude, a Bog ima nacina da popravi tog drugog. А зашто видиш трун у оку брата свога, а брвно у оку своме не осјећаш? https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&book=40&chap=7 eto jedno misljenje Лапис Лазули, -Владимир-, Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Koliko sam razumeo, poenta teksta je nazivati stvari pravim imenom, a Isus je i potom pitanju obrazac, paradigma za verujuće.... Zoran Đurović and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука