Jump to content

Исус вређа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Еволутивна етика постоји. За увреду или шамар су ти некад скидали главу. После дође Мојсије са Талионом. Око за око, односно неки принцип реципроцитета...

Да буде и зао, то и јесте интересантно. Јер, Бог поклапа све димензије бића. Наша еволуција одговара препознавању разних слојева код њега. Гледај трагедије. Како неки добри Бог може то да допусти? Ти се уплаши за част твога брата :D ... А многи и тако пострадају иако немају никаквих хомосексуалних склоности. Смрт је граница, то "зло" лице Бога. Дао нам је и то. Дао је и особе које неће успети, као што безбројни сперматозоиди не уђу у јајчану ћелију. То се за нас конфигурише као зло. А Бог је све то дао. Дао и диносаурусе, комете, земљотресе, цунамије... Имамо чорбу. Али, Бог ју је сву видео и скувао. Зато од нас тражи да идемо ка његовом светлом лицу, а не да се препознамо у отпатку.  

I gde je tu Bog koji je ljubav?Al nam je zakuvao svaka mu čast...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Јесам, то ми се често дешава... 

Занимљиве помисли за једног авву. Како оно би: какве су ти мисли такав ти је живот

Само је једна вера права - вера хришћанска православна!

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

Некада су у селу учитељ, поп и трговац били господа. Банализаторима и простацима ево једна лепа песма Јована Дучића:

Поезија

Мирна као мрамор, хладна као сена,
Ти се бледо тихо девојче што снева.
Пусти песма других нека буде жена,
Која по нечистим улицама пева.

Ја не мећем на те ђинђуве са траком,
Него жуте руже у те косе дуге:
Буди одвећ лепа да се свиђаш сваком,
Одвећ горда да би живела за друге.

Буди одвећ тужна са сопствених јада,
Да би ишла икад да тешиш ко страда,
А чедна, да водиш гомиле што нагле.

И стој равнодушна, док око твог тела,
Место китњастог и раскошног одела,
Лебди само прамен тајанствене магле.

Ово "банализаторима и простацима" није вређање, то је перформанс, уметност!

Какве ти имаш везе са Дучићем? 

Већ сам навео: 29. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што зидате гробове пророцима и красите споменике праведника, 30. И говорите: Да смо ми били у време отаца својих, не бисмо с њима пристали у крв пророка. 31. Тиме сами сведочите за себе да сте синови оних који су побили пророке. 32. Испуните и ви меру отаца ваших (Мт 23).

Не капираш где си упао? Не капираш шта значи "укапирати"? Па ти би био способан и моју песму да изнесеш против мене... То је механизам, пријатељу...  

Подели на овим сајтовима

I gde je tu Bog koji je ljubav?Al nam je zakuvao svaka mu čast...

Не видимо га сада. А да нам је закувао, јесте. И то је оно што ме нервира код ових безбожника који Бога хвале, али нису са Њиме. Сви су они фини, племенити, хвале га и занју његове замисли, као што су радили Јовови другари, а онда се јави Бог и каже: Молите Јова да вас заступи да вас не бих побио сместа! А Јов "хулио". А ови "праведни". Зато је сјајна ова твоја реченица:Al nam je zakuvao svaka mu čast..., јер се ти бориш са Богом. Жив си човек и кажеш му у лице. Никад да не будеш млак, испљунуће те из уста! Видиш, зато овај мој текст има духовног смисла. Већ су се подигли фарисеји...

Ствари треба говорити и живети. Бог је наш жив, није некакав идол или имагинарни идеал. Вређа те. Хрваш се са њим. Само се Јаков хрвао са Богом? Није, него то мора свако од нас. Библија није књига која препричава митове него опис авантура твоје душе. Тиче се тебе. Ти си тамо. Ухвати се у кости!     

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li pratite ljude oko sebe ali pravo pitanje jeste ko se to tako stakleno vredja pa vristi do sedmog neba, kako mu je zivot ugrozen?

Nazalost, danasnjica.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Какве ти имаш везе са Дучићем? 

Већ сам навео: 29. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што зидате гробове пророцима и красите споменике праведника, 30. И говорите: Да смо ми били у време отаца својих, не бисмо с њима пристали у крв пророка. 31. Тиме сами сведочите за себе да сте синови оних који су побили пророке. 32. Испуните и ви меру отаца ваших (Мт 23).

Не капираш где си упао? Не капираш шта значи "укапирати"? Па ти би био способан и моју песму да изнесеш против мене... То је механизам, пријатељу...  

Са Дучићем никакве. Исправније је књижници од књижевника. Не знам уличарски речник, познајем само књижевни српски језик. Не сећам се о чему говорите. Ако сам шта пре и огрешио се према Вама, Ви као хришћанин и свештеник сте то до сада сигурно опростили.

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

... јесте, оче, али је Бог јачи од тога... ко истрпи до краја... па да истрпимо до краја, није Бог крив, сами смо криви... било ми је задовољство да комуницирам са Вама... свако добро... :)

Знам све, Алах је велик, а ја сам тако мали...

Подели на овим сајтовима

Не знам уличарски речник, познајем само књижевни српски језик.

Ajaj nema no sta se nije culo u ulici.

Подели на овим сајтовима

Iskreno mislim da o.Zoran ne znam iz kog razloga ali poznaje mnostvo prica koje drugi ljudi nikada nisu culi niti ce.

Ne da se ograniciti i to mu je Krst gde prevodi ulicu u strogu sustinu, jer sta ce ulici rijec ako je nema u svetome pismu...

Подели на овим сајтовима

Iskreno mislim da o.Zoran ne znam iz kog razloga ali poznaje mnostvo prica koje drugi ljudi nikada nisu culi niti ce.

Ne da se ograniciti i to mu je Krst gde prevodi ulicu u strogu sustinu, jer sta ce ulici rijec ako je nema u svetome pismu...

ОТАЦ Зоран је помешао уметничку слободу са свештеничким позивом па мало покасно повлачи ручну.

Подели на овим сајтовима

ОТАЦ Зоран је мало помешао уметничку слободу са свештеничким позивом па мало покасно повлачи ручну.

Meni je fantastican.

Подели на овим сајтовима

Са Дучићем никакве. Исправније је књижници од књижевника. Не знам уличарски речник, познајем само књижевни српски језик. Не сећам се о чему говорите. Ако сам шта пре и огрешио се према Вама, Ви као хришћанин и свештеник сте то до сада сигурно опростили.

Проблем са људима ваше врсте је што ви себи не можете да опростите. Не верујете да је Бог љубав. Зато нема опроста. Јер, само љубав може да прекрије грех.  

У томе је фрка, да се уличарски изразим. Сам велиш да си књижевник... Зашто си се осетио прозваним овим текстом? Само су новозаветни изводи у питању. 99% синодски превод, пребачен у екавицу и са мојим прецизацијама увредљивих речи. Нико ти не брани да будеш нехришћанин. Ово је расправа на основу НЗ, и на томе је ограничена. Нема ни свих могућих алузија на СЗ. Шта те је толико засврбело? 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...