Jump to content

Исус вређа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ваљда књижни српски језик...тако је исправније....

Књижници као познаваоци и проучаватељи Књиге над књигама а не они који пишу књиге.

Само је једна вера права - вера хришћанска православна!

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

Проблем са људима ваше врсте је што ви себи не можете да опростите. Не верујете да је Бог љубав. Зато нема опроста. Јер, само љубав може да прекрије грех.  

У томе је фрка, да се уличарски изразим. Сам велиш да си књижевник... Зашто си се осетио прозваним овим текстом? Само су новозаветни изводи у питању. 99% синодски превод, пребачен у екавицу и са мојим прецизацијама увредљивих речи. Нико ти не брани да будеш нехришћанин. Ово је расправа на основу НЗ, и на томе је ограничена. Нема ни свих могућих алузија на СЗ. Шта те је толико засврбело? 

Не осећам се прозваним па да се срдим, Вас прозивам због срозавања културе дијалога. А којекакве Ваше алузије уопште не желим коментирати, не тежим блату већ напротив.

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

Meni je fantastican.

Морао сам да лајкујем :))  :cheesy3:  :D  јер ниси једини. А ови старозаветници, у најбољем случају, а уствари пагани, шта да им радим. Неће да чују Реч.   

Подели на овим сајтовима

Postacete Hriscani kad onog malog brata koji nije ni razmisljao o Hristu u Hrista obucete a da mu Hristovo ime ne spomenete, nego Hristova dela ucinite.

Znate li kako je ulica puna praznih dusa koji su zeljna znanja koja vi "posedujete".?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Postacete Hriscani kad onog malog brata koji nije ni razmisljao o Hristu u Hrista obucete a da mu Hristovo ime ne spomenete, nego Hristova dela ucinite.

Znate li kako je ulica puna praznih dusa koji su zeljna znanja koja vi "posedujete".?

Зато сам ја поносан што сам уличарски поп. 

Подели на овим сајтовима

Niko ne moze razumeti kad malog koji nije ni sanjao verom zagrlis u smislu da on vidi svoju veru a tvoja ostane u Hristu, jer je Njegova.

Mrzim staklenu uvredljivost jer je masonska hrana.

Подели на овим сајтовима

Inace Hristos je doneo Mac Istine a to nikako nije ni topla ni hladna bljutava rec iako je trend u medjuljudskim odnosima, da njanjaces a nista ne kazes osim prava na to sto pricas.

Ma ovo je danas nemoguce formulisati :))

Подели на овим сајтовима

Проблем са људима ваше врсте је што ви себи не можете да опростите. Не верујете да је Бог љубав. Зато нема опроста. Јер, само љубав може да прекрије грех.  

У томе је фрка, да се уличарски изразим.

Ово треба урамити и на силу окачити на дуварове Ћирилима који не знају (уличарску) ћирилицу...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Не видимо га сада. А да нам је закувао, јесте. И то је оно што ме нервира код ових безбожника који Бога хвале, али нису са Њиме. Сви су они фини, племенити, хвале га и занју његове замисли, као што су радили Јовови другари, а онда се јави Бог и каже: Молите Јова да вас заступи да вас не бих побио сместа! А Јов "хулио". А ови "праведни". Зато је сјајна ова твоја реченица:Al nam je zakuvao svaka mu čast..., јер се ти бориш са Богом. Жив си човек и кажеш му у лице. Никад да не будеш млак, испљунуће те из уста! Видиш, зато овај мој текст има духовног смисла. Већ су се подигли фарисеји...

Ствари треба говорити и живети. Бог је наш жив, није некакав идол или имагинарни идеал. Вређа те. Хрваш се са њим. Само се Јаков хрвао са Богом? Није, него то мора свако од нас. Библија није књига која препричава митове него опис авантура твоје душе. Тиче се тебе. Ти си тамо. Ухвати се у кости!     

Pa jeste al ima i ono od apostola Pavla o lončaru i loncu gde se pita ko smo mi da preispitujemo svevišnjega Boga.I Jov sam kaže Gospod dade Gospod uze.U toj priči mi je više zanimljiv satana i njegov odnos sa Bogom.I Bog mu sve dopušta da dira ali jedno ne,dušu Jovovu.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Pa jeste al ima i ono od apostola Pavla o lončaru i loncu gde se pita ko smo mi da preispitujemo svevišnjega Boga.I Jov sam kaže Gospod dade Gospod uze.U toj priči mi je više zanimljiv satana i njegov odnos sa Bogom.I Bog mu sve dopušta da dira ali jedno ne,dušu Jovovu.

Ej ti Isuse, ako si Bog onda po veri mojoj blokiraj sve moje udarce i krenes da gruvas u prazno, dok ne zaspis u miru a kad se probudis onda naravno na Liturgiju i tako to :)

Подели на овим сајтовима

Tesko onom ko u tjaskanju ne vidi Boga nego mora da procita dusekorisnu knjigu i to od proverenog svetog oca, jer se saznalo da su i oni ponekad tjaskali :))

Подели на овим сајтовима

Хвала за ову тему. За свештенство пре свих увек актуелна тема. Кога , како и када укорити, а дефинитивно је потребно... Оно, можеш да се правиш паметан и кажеш да је свети Јован Златоусти рекао како му је боље да буде осуђен за благост него за строгоћу али је он рекао и "Опет бесни Иродијада..." 

Чини ми се да после навода на почетку овом делу из Прича Соломонових треба додатно објашњење:

"Ко учи подсмевача, прима срамоту; и ко кори безбожника, прима руг. Не карај подсмевача да не омрзне на те; карај мудра, и љубиће те. Кажи мудроме, и биће још мудрији; поучи праведног, и знаће више. "

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Непогрешивог, Савршеног неки дрско прозивају да греши, не греши Он никада. Лоше се овде тумаче Свето писмо. Релативизацијом свега, па и односа према Богу, мало-помало је и природно да се Бог почиње прозивати да греши. У средњем веку неки од Јевреји су се питали шта је са стиховима који следују према слову које недостаје из 144. (145.) псалма у акростиха. Рабини који су у својим талмудским богохуљењима Бога прогласили за грешног јер се као огрешио о Јевреје па се као каје, су избацили стихове: "Веран је Господ у свим речима својим и свет у свим делима својим". Кумрански свици су доказ наведеном преправљању. Господо, не идите рабинским путем.

Подели на овим сајтовима

Није то Сатана већ баш тако како си написао, сатана (са малим с). Ту је проблем са преводом. Он ти је у књ. о Јову део тог ЦК који већа са Богом шта и како да се ради, и он ти је ту нека врста опозиције, корективног фактора, који жели да стави на пробу све те идеје и закључке који се ту доносе. Па кад Бог каже "јес видо ти оног мог Јова каки је чоек" а овај одговара "чек да ми то проверимо, немој много да се заносиш Шефе, да видимо ми одакле потиче та морална подобност". Другим речима његова улога није она новозаветна, није то тај Сатана, код Даничића је погрешно преведено па стоји велико С а иначе је мало "с" јер нема оног одређеног члана који у хебрејском говори да се ради о властитом имену (тако кажу ови што знају). А и одакле тај СЗ писац зна за овог нашег НЗ ђавола? Па тешко да зна, као што је и змија у причи о Адаму и Еви касније, тек тамо 100тинак год. пре Хр. добила то ђаволско значење.

Пази, Јов хули на Бога и свађа се са пријатељима. Они кажу погрешио си, он каже нисам. Они бране Бога он Га критикује. И остаје потпуно доследан у томе до краја, не одступа, чак у неким деловима лудачки арлауче на Бога. И шта Бог каже на крају? Ти си Јове у праву, ови твоји пријатељи ништа не знају ко телад, ниси нигде погрешио.

Pa ko je po tebi satana iz Jova?I navedi neke stihove gde Jov huli na Boga?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...