Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 С моје стране не,јер имам свој став,а он није уопште важан у овом случају јер се ради о болесном момку.Дакле,ставила сам себе испред овог проблема и жао ми је због тога. Cekaj stani malo, nemoj da sebe dovodimo u glupost da su ove rasprave bile van postavljaca teme. To nikako nije istina. eto toliko. Макрина је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 I molim vas javno objasnjenje, jer da ima gluposti na postovima bili bi vec obrisani. Лично нисам пратио тему јер сам био заокупљен другим обавезама, тек што је пријављено да је дошло до нереда на теми па рекох да размотримо... То је све за сада, хвала на евентуалном разумевању. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Лично нисам пратио тему јер сам био заокупљен другим обавезама, тек што је пријављено да је дошло до нереда на теми па рекох да размотримо... То је све за сада, хвала на евентуалном разумевању. Ako smo nered bili Makrina i ja onda vidis da to nije onaj destruktivni slucaj. Lepo je sto se ljudi brinu ali ovde nema negativnosti van stavova. Cestitam i Makrini na pokazanom dobrom duhu, sve je pod kontrolom Никола Поповић, Данче* and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Који сестро,манастири? Света Петка изворска, монахиње брину о 92 штићенице које су тешко ометене у развоју, половина су непокретне. Volim_Sina_Bozjeg, Orthophill, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Е тако... видите како све може лепо. Мир, мир, мир, нико није крив.. Ајде, мало мир Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Мир, људи! Ишчитах на брзину вашу преписку. Мучно је и довољно тешко дати икакав савет, јер немамо довољно информација о болесном. Ту је крај сваке расправе! Кад будемо сазнали више наставићемо. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Па наравно, неће сигурно да прими наркомана у сред кризе, па и "Земља живих" не прима на лечење по "хитном поступку". Pa naravno da ne mozes da odes tamo da se prvo ufiksas na vratima manastira. Naravno da treba da imas sopstvenu volju za tako nesto i da to nije zatvor i kaznena ustanova nego dobrovoljna. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Мир, људи! Ишчитах на брзину вашу преписку. Мучно је и довољно тешко дати икакав савет, јер немамо довољно информација о болесном. Ту је крај сваке расправе! Кад будемо сазнали више наставићемо. Нисмо ми представници нит лекарске комисије, нит манастира. Поента је да манастири немају капацитете да лече болесне, тј. негују болесне. Али исто тако многим манастирима је потребна радна снага, па се може десити да приме неког ко има психичких проблема, на радну "терапију", али уз дебелу препоруку. -Владимир- and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Братијо и сестре! Тема је мучна и веома комплексна. Прво постављач теме је питао за просту информацију гдје може да одведе болесну особу, гдје су вољни и кадри да је приме. Нисмо знали ни каква је болест у питању, ни да ли је лијечена медицински (а вјероватно јесте) па смо изнијели разне претпоставке и у смјеру својих претпоставки развијали дискусију. Десиле су се и генерализације појединачних сазнања или искустава... Наравно да треба користити средства лијечења која пружа званична медицина, и наравно, да треба тражити лијек и од Љекара, а манастири (некад бијаху и буквално болнице) а и данас би требали бити духовна љечилишта. Мјесто молитве је мјесто благодати, гдје болници могу наћи лијека и спокоја (по мјери своје вјере или вјере љубави њихових ближњих ако су сами нејаки у вјери или нису умно прибрани да би могли да се моле). Незнање, предрасуде и генерализације нису добар основ за квалитетну дискусију. Кад се уплету и (негативне) емоције ето чвора у комуникацији и раздора и сукоба. Мислим да је неразумијевање довело до неспоразума... Сваки случај је појединачан, човјек је бескрајно комплексно, широко и дубоко биће. На славу Богу има мјеста гдје могу да оду и болесни и наркомани и ђавоимани; наравно да је помагање таквим људима врло тешко бреме, за које је потребно и знање и духовна сила и нису стога сви манастири опремљени за тако нешто... Зато је и питано '"који". Немојмо се уплетати у врзино коло инсистирања на свом ставу и неслушања другог... Углавном је све речено било на мјесту у одређеном аспекту. Хајде да разумијемо другог зашто тако говори како говори и да му не приписујемо лоше намјере. Најчешће намјере нису лоше и у питању је само неспоразум. Хајде да бар ми хришћани станемо кад видимо да инсистирање на нечему неког раздражује и повређује... -Владимир-, Данче*, Galija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Moram reci da sam jako neprijatno iznenadjena komentarima na pravoslavnom forumu. Procitajte bar neki pamflet o psihicki bolestima pa onda komentarisite. Oboleli od dusevnih bolesti su zrtve nasilja, a ne prouzrokovaci istih. Ima manje prekrsaja nego medju zdravom populacijom. Stigmatizacija psihickih bolesnika, cak i medju kolegama lekarima. Joj Srbijo, zlo li si. Psihicki bolesnici su najcesce pokoseni od ovog nakaradnog sveta i od tananijeg i osetljivijeg materijala. Psihicke bolesti se lece u bolnici, samo dok je stanje akutno pogorsano. Ostalo vreme su ljudi kuci, zive rade... nije ovo 19 vek. I svakako da bi trebalo da su u crkvi i manastiru. Bilo bi dobro da postoji ta varijanta da ljudi u kriznim trenucima mogu doci i provesti neko vreme u manastiru da se napoje i nahrane Bogom. I to je jedini pravi lek. Mnogi ljudi su me pitali da li ovakva mogucnost postoji, znaci ne samo jeloosvecenje, vec mogucnost boravka na neko vreme. Ako saznate odgovor recite ovde. I jos jednom... nekih od vas ovde da bude sram... Данче*, Дијана., Volim_Sina_Bozjeg and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Moram reci da sam jako neprijatno iznenadjena komentarima na pravoslavnom forumu. Procitajte bar neki pamflet o psihicki bolestima pa onda komentarisite. Oboleli od dusevnih bolesti su zrtve nasilja, a ne prouzrokovaci istih. Ima manje prekrsaja nego medju zdravom populacijom. Stigmatizacija psihickih bolesnika, cak i medju kolegama lekarima. Joj Srbijo, zlo li si. Psihicki bolesnici su najcesce pokoseni od ovog nakaradnog sveta i od tananijeg i osetljivijeg materijala. Psihicke bolesti se lece u bolnici, samo dok je stanje akutno pogorsano. Ostalo vreme su ljudi kuci, zive rade... nije ovo 19 vek. I svakako da bi trebalo da su u crkvi i manastiru. Bilo bi dobro da postoji ta varijanta da ljudi u kriznim trenucima mogu doci i provesti neko vreme u manastiru da se napoje i nahrane Bogom. I to je jedini pravi lek. Mnogi ljudi su me pitali da li ovakva mogucnost postoji, znaci ne samo jeloosvecenje, vec mogucnost boravka na neko vreme. Ako saznate odgovor recite ovde. I jos jednom... nekih od vas ovde da bude sram... Slazem se sanja sa tobom od reci do reci. Postoji naravno mogucnost boravka u manastirima. sanja84 and Galija је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Врло ми је непријатно што и даље примећујем да се не прави разлика између психијатријских болесника - људи лечених у психијатријским установама, оних који имају постављену дијагнозу и "психијатријских болесника" - људи којима смо ми лаици офрље, налепили етикету. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Moram reci da sam jako neprijatno iznenadjena komentarima na pravoslavnom forumu. Procitajte bar neki pamflet o psihicki bolestima pa onda komentarisite. Oboleli od dusevnih bolesti su zrtve nasilja, a ne prouzrokovaci istih. Ima manje prekrsaja nego medju zdravom populacijom. Stigmatizacija psihickih bolesnika, cak i medju kolegama lekarima. Joj Srbijo, zlo li si. Psihicki bolesnici su najcesce pokoseni od ovog nakaradnog sveta i od tananijeg i osetljivijeg materijala. Psihicke bolesti se lece u bolnici, samo dok je stanje akutno pogorsano. Ostalo vreme su ljudi kuci, zive rade... nije ovo 19 vek. I svakako da bi trebalo da su u crkvi i manastiru. Bilo bi dobro da postoji ta varijanta da ljudi u kriznim trenucima mogu doci i provesti neko vreme u manastiru da se napoje i nahrane Bogom. I to je jedini pravi lek. Mnogi ljudi su me pitali da li ovakva mogucnost postoji, znaci ne samo jeloosvecenje, vec mogucnost boravka na neko vreme. Ako saznate odgovor recite ovde. I jos jednom... nekih od vas ovde da bude sram... Психички болесницу су што им име каже болесни људи .Хоћемо ли особу са срчаном декомпензацијом да шаљемо у манастир , где нико не зна како да се брине о њему и како да му помогне или ћемо да га шаљемо лекарима ? Хвала Богу , 20. је век и медицина је узнапредовала, па за већину стања постоји одговарајући лек ако пацијент има довољно смирења и дисциплине да сарађује са лекаром . Психички болесници свакако треба да бораве у манастирима али не у кризним ситуацијама јер може бити јако штетно по самог болесника, и беспотребно се оптерећује манастирско братство или сестринство . А верујем да се већина манастира не би противила да прими стабилизованог психијатријског болесника . Смирење, послушност лекару и молитва могу да направе право чудо . Arsenija, Снежана and Galija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Психички болесницу су што им име каже болесни људи .Хоћемо ли особу са срчаном декомпензацијом да шаљемо у манастир , где нико не зна како да се брине о њему и како да му помогне или ћемо да га шаљемо лекарима ? Хвала Богу , 20. је век и медицина је узнапредовала, па за већину стања постоји одговарајући лек ако пацијент има довољно смирења и дисциплине да сарађује са лекаром . Психички болесници свакако треба да бораве у манастирима али не у кризним ситуацијама јер може бити јако штетно по самог болесника, и беспотребно се оптерећује манастирско братство или сестринство . А верујем да се већина манастира не би противила да прими стабилизованог психијатријског болесника . Смирење, послушност лекару и молитва могу да направе право чудо . Vladimire vrlo sam razocaran, nisam nikad ni pomislio, da si toliko odsutan od realnog sagledavanja psihicki obolelog coveka. Ti vladimire nemas pojma a i ostali sa tobom koji dele ovakvo nerealno sagledavanje. Ne znam sto si dajete za pravo da komentarisete a da pri tom nemate pojma kako izgleda psihicki oboleo covek. Ovo boldovano me je pogodilo pravo u srce. Procitaj jos jednom sta je sanja imala da napise. sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Cak je i onaj nesrecni bivsi vladika artemije, dozvoljavao boravak ljudima koji se bore protiv sizofrenije. Primer su Sopocani. Zasto govorite kako izgleda psihicki oboleo covek i koristite svoje fantamozgarije? Ja vas ovde necu uciti kakav je psihicki oboleo covek, dovoljno je da posetite par foruma medicinskog karaktera i da se postidite. Ovakva stigmatizacija dugo nije vidjenja, sa sve nozevima i preklanim monasima. Da li se zapitate ikada, da postoje vaznije i ozbiljnije stvari i da ih ne treba hraniti vasim dostojnim djavdjava fantamozgarijama. Ovo je ozbiljan sajt a tema izgleda nije za vas. Galija and sanja84 је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука