Jump to content

Šta ste po profesiji, čime se bavite, da li ste zadovoljni svojim poslom, kako preživljavate...

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Занимање  

118 члановâ је гласало

1. 1. Занимање

• Инжењер
      28
    • Економиста
      9
    • Правник
      6
    • Теолог
      6
    • Техничар
      8
    • Доктор
      6
    • Агроном
      1
    • Музичар
      2
    • Фриленсер
      2
    • Физикалац
      4
    • Остало
      48
    • Војно лице
      1
    • Пензионер
      2
    • Просветни радник
      4
    • Социјални радник
      3

Препоручена порука

.....да.........да........да.....

захваљујем на веома опширном и исцрпном одговору.... :)

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Волим свој позив, не бих га мијењао, предности мане чине тако малим , па не бих нешто кукао.

Подели на овим сајтовима

@@JESSY,

ajd' ti prva 

добро Иване....ја сам хтела да будем добра домаћица......али кад ме већ прозиваш, да се огласим....да, ја веома волим свој посао, уосталом сама сам се определила за то, иако раније нисам мислила да ћу га радити....као и сваки посао има и предности и мана.....највећа предност је што га волим....и што могу сама да га организујем....мане углавном не зависе од мене....на пр. превоз у Београду, лоши временски услови....не шелим да га мењам.... :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Како - кад, некад се јако добро осећам на послу а некада ме баш оптерети и замрачи. За сада ипак има неког баланса, једино је проблематично што године лете јако брзо, а неки снови остају неиспуњени...

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Hmmmm.....pa nije mi baš bila životna želja da budem knjigovođa! Međutim, životne okolnosti su me natjerale da to postanem! Da li volim svoj posao.....!??? Pa volim, kad drugi nemam :D ! Moram ga voljeti, jer mi egzistencija zavisi od tog posla! :) Ne smijem se žaliti, s obzirom da je danas jako teško naći bilo kakav posao! 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ima itekako svojih prednosti - niko mi ne visi nad glavom, sama organizujem casove, ne oduzima mi previse vremena, imam vikende, raspuste. Umeju deca da me iznerviraju, ali sve manje i manje, dosta sam se navikla, ipak je moje mentalno zdravlje na prvom mestu :D.

Ne znam bas koliko bih volela da se zadrzavam u prosveti, ali nije ni tako lose :).

Подели на овим сајтовима

Ни слично ономе што сам замишљала, обућарство и спорт, нигдје везе.

Али, не жалим се, ушла сам у суштину ове гране производње па ми сад некако иде све рутински.

А још кад додам оволики број незапослених, још сам добро прошла.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Машиновођи Стамену И. који се жали на досаду свога посла

Жалиш се, да ти је досадио твој посао. Сви други послови чине ти се бољи. Па си смућен и тужан што не можеш да нађеш неко боље занимање. Дуго сам размишљао пре него сам узео перо да то одговорим. Мислима сам се уживљавао у твој положај и у твој посао. Замишљао сам себе на твоме месту, у машини, у тутњу и хуци. Сав гарав и знојав ја сам бодро гледао напред. Иза мојих леђа цео један мали народ: старци, родитељи, деца, кнежеви, дипломати, чиновници, сељаци, радници, надничари. Сви срођени силом околности, и сви стављени у зависност од мене. Разговарају међу собом, или са својим мислима. Свак управља своје мисли и чежње ка последњој станици, камо је кренуо. Но да ли ће стићи до своје станице зависи од мене, а ја само од Бога. Они и не слуте колико од мене зависе. О мени и не мисле; и не познају ме. И баш то мени чини радост. Кад смо хтели кренути из прве станице, нико није дошао да ме види и упозна. Нико се није запитао: да ли овај човек није луд, или слеп, или пијан? Гле, ми сви поверавамо животе своје њему! Он је најважнији човек у овом галопирајућег граду, чији становници ми постајемо за неко време. Нико на такву мисао није дошао; и мене баш то неисказано радује. Радује ме то што је толики народ поверио животе своје мени без испитивања; мени, сакривеноме у машини, невидљивоме, непознатоме. И у трепету од радости станем славити Бога:

- О Боже велики и дивни! Слава Теби и хвала, што си ми дао живот и разум и овако важан посао! Дао си ми посао, који веома личи на Твој посао, Боже. Јер и Ти, Господе мој, као сакривен, невидљив и непознат, управљаш једном машином Духом Својим Светим. Твоја је машина огромна; Твоји су путници безбројни. Ти си машиновођ васцелога света. Многи, многи путници не мисле о Теби, не испитују тајну бића Твога, него с поверењем улазе у Твоја кола, и возе се, возе. И то мора да Тебе радује, неисказано радује. Ти знаш, где ћеш дати одмор Твојим путницима, где их нахранити, и где кога скинути с воза. Они истина слабо шта знају о почет-ној и крајњој станици Твога пречуднога воза, али с поверењем улазе, с поверењем се возе, с поверењем излазе - с поверењем у Тебе скривеног, невидљивог, непознатог. Хиљаде и хиљаде пута ја Те славим и хвалим, и клањам Ти се, свевидећи и свемоћни Створитељу мој и Машиновођо мој. У тебе јединога се уздам у свима опасностима, пред којима лебди овај мој воз. Ти ћеш ми помоћи, да га доведем до крајње станице са свима путницима на број.

Пријатељу мој млади, какав бољи посао ти желиш? Зар има бољега посла од твога? Апостол Петар ловио је рибу, а Павле плео асуре. Помисли како је велики и важан твој посао према њиховоме. Па се поклони Провиђењу, које ти је поверило баш тај посао.

Од Бога ти здравље и благослов.

Св. Николај Велимировић, Мисионарска Писма, 45. Писмо

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Najveći broj ljudi provodi najmanje 8 sati dnevno, 5 dana u nedelji na
svom radnom mestum, t.j. barem polovinu vremena koje provede u budnom
stanju. Ukoliko je to vreme utrošeno na posao kojim osoba nije
zadovoljna i u kome se ne pronalazi nužno će postojati negativne
posledice, ne samo po njegovu produktivnost na poslu, već i po njegovo
opšte mentalno stanje i opšte zadovoljstvo životom.

Osobe koje nisu zadovoljne poslom koji rade imaju mnogo više šansi da
dožive burn out, imaju sniženo samopoštovanje i imaju veću verovatnoću
da dožive napade anksioznosti i depresivna stanja. Ipak, veliki broj
ljudi na posao idalje gleda samo kao na nužno zlo koje im omogućava
egzistenciju pokušavajući da potisne značaj osećanja koje posao u njima
budi.

Nemoguće je biti srećan i uspešan ukoliko nismo svesni svojih
prednosti i mana. Teško je biti zadovoljan radeći nešto za šta nemamo
potrebne kvalitete. U takvim situacijama ljudi umeju da okrivljuju sebe
za nekompetentnost i značajno umanjuju svoje samopoštovanje. Umesto
toga, bolje je pronaći poslove koji zahtevaju ono u čemu smo dobri i
pronaći svoju poziciju u tome.

Osobe koje su emotivno nestabilnije i imaju tendenciju da dožive
negativna osećanja poput straha i krivice ispoljavaju istu tendenciju i
na poslu te imaju značajno umanjeno zadovoljstvo poslom koji rade. Sa
druge strane, socijabilne, aktivne, pričljive osobe koje vole da se nađu
u većoj grupi ljudi (ekstraverti) imaju značajno povišeno zadovoljstvo
poslom

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

заволео сам га, иако сам мислио да то тога неће доћи

волим га на свој начин

тамо се учим и често ломим

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

ovo je jedna od najbitnijih tema, treba da volite to sto radite, tj da radite to sto volite, jer ste za to stvoreni i radicete to na najbolji moguci nacin :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

ovo je jedna od najbitnijih tema, treba da volite to sto radite, tj da radite to sto volite, jer ste za to stvoreni i radicete to na najbolji moguci nacin :)

браво, DYNA, ево од тебе и једног лепог одговора.... :0104cheesy:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...