Jump to content

Практична питања наше вере - освећење водице, стана , тамјан, кандило...

Препоручена порука

благо теби на твојој вери...ја још на жалост нисам дотле стигла... confused

шта причаш сестро, верујеш ли да је та вода освештана? confused

уосталом, колико хектолитара имаш ти те воде кад је не пијеш?

Подели на овим сајтовима

JESSY па то ти је сад света прашина, нема да бринеш gringrin

• Волим 1

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1326465918' post='559743]

шта причаш сестро, верујеш ли да је та вода освештана? confused

уосталом, колико хектолитара имаш ти те воде кад је не пијеш?

jaoj Медо, не смем више ништа да кажем...плашим се да ћеш да ме sFun_bat

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

...а нико да ми одговори на питање у вези имена.... 0205_whistling

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

jaoj Медо, не смем више ништа да кажем...плашим се да ћеш да ме sFun_bat

значи бацаш је ...

туга човече, такву драгоценост бацаш и одбијаш ...

ал добро, не разумеш шта имаш, Бог да те освести ...

Подели на овим сајтовима

Освештана вода ако се не чува, или се сипа у запрљање посуде може се покварити.

Али није то никад толико лоше да се не може испити све са труњем и прашином. :D

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ја покушавам да испијем оно што је моја мамица вредно прикупљала годинама gringrin

Извадим по једну флашу,поставим на видно место и пијуцкам свако јутро. . .

Дешава се да верници прикупљају .Ја сам себи поставила забрану на куповину икона, а моја сестра има пуну кутију крстића gringrin

Мислим да то није добро.Нарочито кад пронађем скамењену нафору у некој кутијици у витрини -_-

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

...а нико да ми одговори на питање у вези имена.... 0205_whistling

Наш свештеник каже да изговоримо имена укућана.а за покојне нисмо стигли да га питамо.

Подели на овим сајтовима

обећавам да ћу се поправити...тј. да ћу почети да је пијем...а ону претходну никад нисам бацала, заливала сам цвеће...(ако је то мањи грех)

а богојављанску и остале освећене воде( са Острога, из св.Петке) пијем..(да се мало искупим што сам многе овде саблазнила..)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1326466413' post='559752]

значи бацаш је ...

туга човече, такву драгоценост бацаш и одбијаш ...

ал добро, не разумеш шта имаш, Бог да те освести ...

Надам се да не баца.

Ја сам се једном нањупала нафоре коју је захватила буђ, зато не бих никоме препоручила да се са непажњом односи према освећеној водици,хлебу и слично, јер бацање није опција.

Ако нисам у праву било би добро да нас неко од свештеника просветли.

Подели на овим сајтовима

увек молим људе да ми не купују иконе, већ имам и дупликате а делим стално онима који немају ... и крстића имам не-зна-се.

а нафоре једем већ дуже време, некад сам их и сам скупљао, док се нисам причешћивао ... дође му 5 година нафорисања :D

Подели на овим сајтовима

обећавам да ћу се поправити...тј. да ћу почети да је пијем...а ону претходну никад нисам бацала, заливала сам цвеће...(ако је то мањи грех)

а богојављанску и остале освећене воде( са Острога, из св.Петке) пијем..(да се мало искупим што сам многе овде саблазнила..)

ја се траумирам и кад су у питању флаше од водице :D

Зато и кажем,једна флаша,једна водица,једно уље, један крстић,једна бројаница,нафору поједем у храму и мирна ми савест. :lol:

Хришћански минимализам.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

не ваља ни на силу пити, да ти се не огади светиња ... али онда замени тај босиљак са неким свежим и чистим да ти не буде на саблазан светиња.

па добро, не видим то као неку страшну ствар или грех кад се употреби на нешто иоле смислено, па и колаче, хлеб, и у нешто се умеси, скува. више је промашај не пити освећену воду и трошити је на цвеће које ће да захвално џигља а људи жеднују благодати ... и пас се храни остацима са господаревог стола а не господар или деца господарева да гладују због ниже творевине :)

мада, само оно што је употребљено, попут пепела салвета за брисање руку од уља из кандила, воде од прања кандила и слично баца на чисто место, из поштовања према светињи.

Подели на овим сајтовима

А тек календари са иконама, па салвете. . .боље да не размишљам,хвата ме параноја :lol:

Још само фале тапете с иконама.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...