Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 16, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Ја сам у кући имао вату натопљену чудесним миром, и по томе знам: кад год сам живот проводио у молитвеном и смиреном расположењу, кесица са ватом је била пуна мира, а чим би у кући почеле свађе и неуредан живот, вата би се осушила и тако неколико пута. Исто искуство 1405_loveМи смо добили у Солуну вату натопљену миром из Моштију Светога Димитрија. Кад смо како треба-небески мирише и пуна је мира, кад паднемо-осуши се и нема мирис. 0442_feel ја сам код једнога нашег брата у Христу имао прилике да својим очима гледам мироточење Крста док смо певали "Свјати Боже". Испред наших очију изливало је миро на све стране Крста. То сам својим очима видео. Дакле, то чудо, као и чудо освећења богојављенске воде није чудо због чуда, већ да се прослави Бог, а нама на духовну корист да ми који пијемо од те воде и сами се освећујемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 16, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 6 година сам свештеник, и даље имам водицу о дпре 6 година када смо је свештали. Ништа јој не фали. Ух, која реклама оче. Сад ће сви Јагодинсци да нагрну у Дубоку на Богојављење. 1405_love Биће оно: Е, чуо сам, кад отац Иван освешта воду, нема да се квари десет година! А не ко овај наш попа, његова ни до следећег Богојављења не издржи! Кад плаћамо, да платимо човеку који зна знање, бре! Ајмо у Дубоку. 0442_feel Опрости оче, морао сам. Мало шале, није на одмет. :bla: kolce Нисам био сам, па није због мене... kolo2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 6 година сам свештеник, и даље имам водицу о дпре 6 година када смо је свештали. Ништа јој не фали. Ух, која реклама оче. Сад ће сви Јагодинсци да нагрну у Дубоку на Богојављење. facenew22222222 Биће оно: Е, чуо сам, кад отац Иван освешта воду, нема да се квари десет година! А не ко овај наш попа, његова ни до следећег Богојављења не издржи! Кад плаћамо, да платимо човеку који зна знање, бре! Ајмо у Дубоку. 1405_love Опрости оче, морао сам. Мало шале, није на одмет. :cheesy: Реклама за радио Богојављенски Тропар,глас 1...византијски greengrin Полако се утишава,почиње дијалог две жене -Где си пошла,Саро? -У дУБОКУ -У Дубоку? -'Шта има тамо? -Како шта има? '-Тамо је отац Иван,служи Литургију и освећује Богојављенску воду.Код њега се не квари по шест година,море -Ааааа...идем и ја море с тобом. Поново се чује део тропара онда мушки глас, Желите ли Богојављенску воду која се не квари и по шест година? Пођите код оца Ивана у Дубоку. Отац Иван-ватрени молитвеник пред Господом крај Богојављеснког тропара prstgore Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Ја сам у кући имао вату натопљену чудесним миром, и по томе знам: кад год сам живот проводио у молитвеном и смиреном расположењу, кесица са ватом је била пуна мира, а чим би у кући почеле свађе и неуредан живот, вата би се осушила и тако неколико пута. Исто искуство 1405_loveМи смо добили у Солуну вату натопљену миром из Моштију Светога Димитрија. Кад смо како треба-небески мирише и пуна је мира, кад паднемо-осуши се и нема мирис. greengrin ја сам код једнога нашег брата у Христу имао прилике да својим очима гледам мироточење Крста док смо певали "Свјати Боже". Испред наших очију изливало је миро на све стране Крста. То сам својим очима видео. Дакле, то чудо, као и чудо освећења богојављенске воде није чудо због чуда, већ да се прослави Бог, а нама на духовну корист да ми који пијемо од те воде и сами се освећујемо. Хвала Богу,оче,имали сте лепо духовно искуство :cheesy: а на Славу Божију facenew22222222 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Аууууу...какве прозивке! facenew22222222 ПС Па пустите њих оче, него шта мислите да нас двојица направимо бизнис и ту воду флаширамо и дистрибуирамо ширем тржишту? 1405_love Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Назовите је "Свежа,негазирана ЖРУ света водица" Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Назовите је "Свежа,негазирана ЖРУ света водица" "Дубока тајна, Дубоки укус - за дубоки џеп." facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Назовите је "Свежа,негазирана ЖРУ света водица" "Дубока тајна, Дубоки укус - за Дубоки џеп." facenew22222222 Ма јок тај..сувише је софистициран.Боље онај мој назив...више је у "мућке" стилу. (свежа пекамска изворска вода) 1405_love Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Znamo da su samo Sakramenti trajni, osvećenje je sakramental znači nije trajan pa zato i treba što češće svetiti kuću, vodu, stoku, automobile, radionice, njive sve ono što je na korist i u službi čoveka. Teba imati u vidu da kad bi sve vode na svetu postale osvećenje nastala bi pustoš i nestalo bi života na zemlji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Назовите је "Свежа,негазирана ЖРУ света водица" ....са гарантним роком употребе од шест година. 1405_love Ух, сад ће ови злуради љуљачани да нам кваре бизнис, тражећи, као и увек у свему симболику. Рећи ће: па да, број шест - несавршенство, недосезање пуноће. Па да, број шест - купиш три флаше и ето ти 666. Закључак: освећена вода новотарског попа Ивана подмукло народ води у унијаћење и поклоњење ономе који има жиг звери на себи (папи, наравно). Ево, упоредите:Vicarius Filii Dei Замените слова бројевима и саберите их. Добићете 666. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Teba imati u vidu da kad bi sve vode na svetu postale osvećenje nastala bi pustoš i nestalo bi života na zemlji. Не контам зашто, да ли можеш ову своју мисао да образложиш? Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Teba imati u vidu da kad bi sve vode na svetu postale osvećenje nastala bi pustoš i nestalo bi života na zemlji. Не контам зашто, да ли можеш ову своју мисао да образложиш? Ako može na poljskom lakše mi ?:Ne umem najbolje da se izrazim ponekad , kao na primer sada: Ako se sveta voda ne kvari, znači da se u njoj ne može razvijati život-odnosno zaubojča je za mikrofaunu i floru. Ako bi se sve vode na svetu zamenile u delove zaubojča za život to već ništa dobrpo ne bi iz toga izašlo. Zato nas Božja ruka brani pred takvim eksperimentima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
likica Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Meni se pokvarila Sveta voda a bila je u staklenoj boci i to za manje od nedelju dana.Svestenik je osvestao u kuci pred slavu.Inace slavim Svetog Djordja.Moram da kazem da nisam neki narocit vernik,krstena po rodjenju.Bila sam ocajna pa sam slavski kolac umesila sa uskrsnjom svetom vodom. Bas ste me nasli sa ovom temom jer i tada sam trazila nesto o tome ali nisam nasla bas nista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Ја први пут од вас чујем да постоји случај да се богојављенска вода поквари... Нама је свештеник у Берну рекао, када православни свештеник освешта водицу, она се НИКАДА не квари... Каже он би је био и ако је 100 година стара... И ваистину, свједок сам тог чуд. Имам код куће свете водице од пре неколко година (3-4) и као да сам је сада из бунара извадио То је за мене потврда да имамо благодат Духа Светога, да је наша вјера једина исправна и слично. А свету водицу која се квари имају и римокатолици Мада понекад је засоле или ставе конзерванса у њу па мало дуже траје Такође је једно велико чудо да се нико од причешћа није заразио болешћу некоме... Ја би се причестио из истог путира и ако би знао да су пре мене узимали причешће најгубавији и најзараженији људи, јер вјерујем да се од причешћа не може заразити. О томе сам читао у једном кратком тексту од владике Николаја гдје он објашњава да нема случаја гдје се неко заразио од причешћа (а то свештеници најбоље знају, јер на крају узму цјело причешће...). И видите, то су ето нека чуда у нашој вјери која потврђују благодат Духа Светога. 0110_hahaha "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 римокатолици 0102_laugh Мада понекад је засоле или ставе конзерванса у њу па мало дуже траје smej.gif ,,понекад је засоле или ставе конзерванс" :cheesy: Не лупај. Прво, не ставља се со понекад, него увек, и тако је још далеко пре несретног раскола. Друго, то је изузетно мала количина соли која не може да има икакав природни утицај на воду. Со се узима из истог разлога због којег и нпр. уље при болесничком помазању (јелеосвећењу) и сл. - ради се о символу и иконичности коју има у хришћанству. Хлеб, со, уље, вода... имају своја символична (иконична) значења... Као што се за болесничко помазање користи симболична количина јелеја, тако се пре освећења воде освећује симболична количина соли. Со је симбол јер , ,,со земљи сте ви", Црква свету пружа со божанског разума и просвећења, ,,свако ће се тело осолити" (дакле, сам Господ Цркве узима со као символ очишћења, просвећења и божанске благодати...) итд. Дакле, при освећењу водице КЦ (РКЦ) со узима и освећује мало соли коју потом стави у воду симболично (иконично). ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука