Zayron Написано Јануар 21, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Opet sezonska disputacija o svetoj vodici, mi te rasprave na našem hrišćanskom forumu imamo vrhunske a s expertima na svatou vodu. Šteta pa Muramasa i Cloudking ne znaju češki: http://www.granosalis.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=2469482&mode=nested&order=0&thold=0 voda svatá se nekazí https://www.google.cz/search?num=100&newwindow=1&q=voda+svat%C3%A1+se+nekaz%C3%AD&oq=voda+svat%C3%A1+se+nekaz%C3%AD&gs_l=serp.12...11100.26062.1.28521.6.6.0.0.0.0.157.712.2j4.6.0.msedr...0...1c.1.61.serp..13.7.1030.ioZuZylE4a0 https://www.google.cz/search?num=100&newwindow=1&q=voda+svat%C3%A1&oq=voda+svat%C3%A1&gs_l=serp.3..35i39j0i8i30l7.157932.159913.0.160779.10.10.0.0.0.0.229.1082.0j6j1.7.0.msedr...0...1c.1.61.serp..3.7.1078.ES89-CeQF1I Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 21, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Šteta pa Muramasa i Cloudking ne znaju češki: Pa ne znamo ni mi ostali Paradoksologija, Gordana . and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 21, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Не квари се по вери оних који верују. Нема ту никакве магије. По оној из Писма: Све је могуће ономе који верује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 21, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Pa ne znamo ni mi ostali To je tačno ali njih dvojicu to sigurno neće spriječiti da se uključe tamo u tu tako fundovanu i kompetentnu diskusiju pa makar onda na engleskom, koliko ih ja znam. Evo radi ilustracije nivoa disputacije samo dva komentara, oni su kako vidim sasvim pripremljeni i navikli takvom nivou diskusije, biće oduševljeni s tim tamo: - svatost je nemateriální povahy a jedná se o komplex duchovních emancí, které se vztahují pouze k účelům, ke kterým byly jejich prostřednictvím předměty zasvěceny. Po naplnění svého účelu, např. exorcismu, je emance vyprázdněna. Voda sama není předmětem posvěcení, je pouze symbolem jejího uskutečňování se. (CIV: 317,2) - mluví se pouze o svěcené vodě, kterýžto živel je předmětně přítomen k danému účelu. (CIV 317,4) Jiné skupenství skupenství neodpovídá kanonickému symbolu a jeho použití se nepředpokládá. - Vodu jakožto médium duchovní emance nelze odlišit od vody běžné, která podléhá působení živlů světa (CIV: 317,6) - Není známo, že by svěcená voda, Aqua Sancta, byla předmětem theologické disertace. Její podstata je však obsažena v několika středověkých i novodobých pojednáních o posvěcování. Za všechny: Isaak Faus: De sanctificatione. Disp. theol. (2012) Samozřejmě, že máš pravdu. Expirace vodných roztoků léčiv v lednici bez antimikrobiálních přísad či minimálně 20 % organických příměsí je 14 dní, zatímco při pokojové teplotě 7 dní. Dále už dochází k množení bakterií. Například 0.9 % roztok chloridu sodného, což je isotonická koncentrace (tzv. fýzák), samozřejmě bakteriím, nejen patogenním, prospívá. Nedochází v ní k plazmolýze ani plasmoptýze. Souhlasím s Tebou. No jasně, při ředění bakteriální kolonie musíš použít ten cca 0,85 - 0,9 % roztok. Taková demi voda by těm potvůrkám zatopila vlivem rozdílu v osmotickém tlaku. Já se tedy již delší dobu věnuji své druhé profesi - chemii. A tyto debaty mě přivedly na myšlenku podrobit svěcenou vodu analýze podle 252. Jen nevím, kde jí tolik seženu. Rozbor pitné vody dle Vyhlášky MZd č.252/2004Sb http://www.zuusti.cz/sluzby/hygienicke-laboratore/analyza-pitne-vody/ Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јануар 21, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Koje pitanje... Verovatno zato sto bosiljak jak antiseptik i onda onako kad svestenik grancicom bosiljka napravi krsno znamenje na povrsini bureta od 100l ono deluje kao jak antiseptik i onemoguci svih 100 litara po buretu a ima ih jos bar 7,8 u mojoj crkvi da se ne kvari. Jedna grancica bosiljka je dovoljna za otprilike 1000 litara vode da se ne pokvari,dovoljno je samo da dodirne vodu,nista vise. Bosiljak je premocna biljka,samo to jos niko ne shvata. Agaton Vuzman, Demetra, Ненад Р. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 21, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Nađoh ovo na netu pa eto...... "U svetu vodu se stavlja bosiljak. Esencijalna ulja bosiljka (Ocinum basilicum) imaju anti-mikrobno dejstvo, čak i male doze su dovoljne da zaustave razvoj velikog broja gljivica. Drugo, bosiljak ima svoj miris, koji može da "pokrije" neke druge neprijatne mirise. I baš u ovom grmu leži zec. Obična voda se kvari zbog gljivica i bakterija, sveta voda je trajna zbog bosiljka koji uništava mikroorganizme. Naravno, danas su dostupna i druga sredstva poput antibiotika." пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јануар 21, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Mrzi me da googlam ali onomad se potrovase neki ljudi u Rusiji nekakvom "svetom vodom" ako ne lazu medijumi. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 21, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Ја морам да признам да никада нисам размишљао у контексту тога да ли се квари или не. За мене то уопште није битно. Ја верујем да освештењем воде се, заправо, ми освештавамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Ja sam probao svetu vodu kod caleta na slavi i bila je bljutava i neukusna ko svaka voda. Voda ko voda... Osim toga svetenje vode bi kao proces trebalo da funkcionise i na ljudima koji su 70% vode... Ili pivu koje je 95% voda. ;-) Ozb, sta bi se desilo kad bi se obred svecenja vode umesto nad zdelicom obavio nad covekom? Mozda bi postao sveti covek (ko sveta voda)? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Ја морам да признам да никада нисам размишљао у контексту тога да ли се квари или не. За мене то уопште није битно. Ја верујем да освештењем воде се, заправо, ми освештавамо. Meni je ovo odlican odgovor. Cak mislim da je pitanje mnogo dublje od svecenja vode. Cini mi se da su svi obredi i rituali koji imaju duboku filozofsku podlogu kao simboli vremenom izvrnuti ruglu formalizma i bukvalizma od strane samih hriscana... Ja od uvek pricam da time ubijate svoju lepu veru al se uvek nadje neki pametnjakovic da mi objasni kolko ja zapravo veze nemam i kolko sam pglu :-D Ljudi se pricescuju zato sto "tako treba", pa gde ces vece nesrece od toga... Срђан Шијакињић, Volim_Sina_Bozjeg, Wu and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 21, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 Mrzi me da googlam ali onomad se potrovase neki ljudi u Rusiji nekakvom "svetom vodom" ako ne lazu medijumi. Pop je za to kriv nije je dobro osvetio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 21, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2015 А молитвени призив Светога Духа? МилошБГ, Ignjatije and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 22, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2015 Meni je ovo odlican odgovor. Cak mislim da je pitanje mnogo dublje od svecenja vode. Cini mi se da su svi obredi i rituali koji imaju duboku filozofsku podlogu kao simboli vremenom izvrnuti ruglu formalizma i bukvalizma od strane samih hriscana... Ja od uvek pricam da time ubijate svoju lepu veru al se uvek nadje neki pametnjakovic da mi objasni kolko ja zapravo veze nemam i kolko sam pglu :-D Ljudi se pricescuju zato sto "tako treba", pa gde ces vece nesrece od toga... Ово ти је леп текст,добро дошао на форум. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 22, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2015 Ово ти је леп текст,добро дошао на форум. Od kad se tebi svidja kad neko kritikuje religiju? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Јануар 22, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2015 Вода није потпуно освећена док бабе скојевке не убаце у воду десетак кованица у апоенима динар, два и пет.ПС. немојте ми замерити на коментару, али стварно је тако. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука