Jump to content

Практична питања наше вере - освећење водице, стана , тамјан, кандило...

Препоручена порука

Koje pitanje...

Verovatno zato sto bosiljak  jak antiseptik i onda onako kad svestenik grancicom bosiljka napravi krsno znamenje na povrsini bureta od 100l ono deluje kao jak antiseptik i onemoguci svih 100 litara po buretu a ima ih jos bar 7,8 u mojoj crkvi da se ne kvari. Jedna grancica bosiljka je dovoljna za otprilike 1000 litara vode da se ne pokvari,dovoljno je samo da dodirne vodu,nista vise. Bosiljak je premocna biljka,samo to jos niko ne shvata.

Jos bolje od toga je kad svestenik kod nas zagnjuri grancicu bosiljka u kamion-cisternu sa ko zna koliko hiljada litara vode, i vidi, ni kap se ne ukvari. Jak taj bosiljak, nema sta. Zanimljivo je da ga ne primenjuju u zvanicnoj medicini kao glavni antiseptik, trebalo bi neko da im ukaze na to.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Od kad se tebi svidja kad neko kritikuje religiju?

Можда критикујеш религију али моју веру јоцк,са оним што си ти написао.

Иначе време ти је,да од данас не будеш искључив,него си узми времена и твоји постови,добиће смисао и циљ.

Помоћи ће и теби и нама.

Иначе допала ми се мисао једног монаха којем се нажалост ни име не сећам,кад ми је рекао, ја ниједну мисао не одбацујем и свакој дам времена да се искаже и на светлости.

Човек је фантастичан,дао је времена самој мисли и чека да га убеди да је добра,смислена и вечна што да не.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Иначе допала ми се мисао једног монаха којем се нажалост ни име не сећам,кад ми је рекао, ја ниједну мисао не одбацујем и свакој дам времена да се искаже и на светлости.   Човек је фантастичан,дао је времена самој мисли и чека да га убеди да је добра,смислена и вечна што да не.

Upravo moja zivotna filozofija.. primecujem kroz ovaj forum da toliko slicnosti imam sa monasima i hriscanima da me to izuzetno zabavlja... steta sto i "hriscani" nisu takvi.... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Upravo moja zivotna filozofija.. primecujem kroz ovaj forum da toliko slicnosti imam sa monasima i hriscanima da me to izuzetno zabavlja... steta sto i "hriscani" nisu takvi.... 

А шта радити сад кад се окупи екипа супериорних једноумљивих атеистичких Ликова?

Први корак оптужити Цркву за једноумље.

Подели на овим сајтовима

Босиљак је толико јак антисптик да га се највише плаши фармацеутска индустрија. Чуо сам да ће се због њега забранити самостално узгајање лековитог биља. Нана, жалфија, камилица.... постаће жртве свемоћног босиљка. На крају ће свештеници бити принуђени да воду освештавају неким таблетама са екстратом босиљка. Не ваља што ми правпславци нисмо мало мање ћутали о томе, сами смо изазвали скептике да открију невероватну снагу биљке којом смо миленијумима манипулисали широким народним масама. Долази време наплате рачуна. :(

Подели на овим сајтовима

...svojim razumom ograničavate božansku silu jer ste božansku blagodat ostavili po strani. Mi u ono što se pokvarilo stavljamo osveštanu vodicu, da bi postalo dobro. Verujemo u blagodat koja osveštava i osveštanu vodicu čuvamo po dvadeset i po pedeset godina i uopšte se ne kvari...- Starac Pajsije Svetogorac

Подели на овим сајтовима

Naravno da se kvari.

Bogojavljenska voda se ne kvari. Ja sam pre neki dan, bas na praznik, popio blizu 2 litra proslogodisnje, i naravno da je odlicna.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Bogojavljenska voda se ne kvari. Ja sam pre neki dan, bas na praznik, popio blizu 2 litra proslogodisnje, i naravno da je odlicna.

Isti eksperiment sam izveo i sam i zamalo se ispovracao od buljtavosti ustajale vode... pisao sam vec na prethodnim stranama...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Koliko god pokusavali da objasnite raznim teorijama od bosiljka super kul biljke do svega ostalog cinjenica je da se Bogojavljenska vodica ne kvari. I to mi hriscani pripisujemo,cudu,svetom duhu,Gospodu Bogu,molitvi i veri.

Pouzdano znam neke ljude koji cuvaju osvecenu vodicu od pre 15tak godina i nije se za to vreme pokvarila u mojoj kuci sa Ostroga (slava mu i milost) postoji osvecena vodica koja ima sigurno 10 godina ako ne i vise. To da li je neki medij pisao da se neko otrovao negde,ja stvarno niti to znam,niti ne znam koliko je verodostojna informacija,niti da li je neko to namerno poturio nekome zbog necega,ali ovo znam.

Pripisivati bosiljku tu moc,zbog koje se ta voda ne kvari je nebulozno. Na osvecivanju u mojoj crkvi bilo je 10tak buradi od po 50 ili 100 l vode,svestenik je koristio jednu jedinu grancicu za svu burad kao sto i inace radi,dakle ne znam kako je onda moguce tako nesto. Ajde da prihvatimo da se ne kvari zbog toga,ali ta kolicina?! Pa u tom slucaju bosiljak bi bila premocna biljka,ako je dovoljno samo da pokropis vodu i napravis krsno znamenje da na 100 litara vode bude tako delovano.

Sto se flasirane vode tice,evo napravite prost eksperiment,kupite flasicu,otvorite je i zatvorite i stavite na neko mesto i za godinu dana probajte tu vodu. 

Hvala Bogu na svemu pa i na osvecenoj vodici.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

A ovo je osvećivanje studanke, izvora u šumi i slike sv. Huberta

(Na slici je jelen s krstom medu rogovima, sv. Hubert leži pred njim):

http://hr.wikipedia.org/wiki/Sveti_Hubert

Svěcení studánky Věteřov

Подели на овим сајтовима

Isti eksperiment sam izveo i sam i zamalo se ispovracao od buljtavosti ustajale vode... pisao sam vec na prethodnim stranama...

То ти верујем да је света водица теби била бљутава,да си је проследио нама била би нам и укусна.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...