Milan Nikolic Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Sto godina pishas po forumu i nisi naumchio kako se to radi. Zato pitam, da li namerno ubacuješ nepotrebna slova i praviš totalne greške? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 He, a vikarni episkopi? Kome su oni episkopi, kad nemaju narod kojem načalstvuju? Po meni, skroz kanonski i eklisiološki neutemeljena služba, pokupljena sa Zapada, preko Rusije. No, to je onda sasvim druga tema, nećemo ovde. Jos jace od toga je i "titularni episkop". Verovao ili ne, tako nesto postoji, i to u Vaseljenskoj patrijarsiji... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Sto godina pishas po forumu i nisi naumchio kako se to radi. Zato pitam, da li namerno ubacuješ nepotrebna slova i praviš totalne greške? Ja ne pishem, samo na forumu i takve greshke kao ti nikad ne pravim. Inache, nije bitno el da? Драшко је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 He, a vikarni episkopi? Сам Зизиулас крутикује богословску неутемељоност службе викарног епископа. Иако је и сам викарни митрополит. Лично сматрам да викарни епископ представља литургијски и богословски нонсенс и да то звање треба укинути. Јанко, александар живаљев, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Ali sam mislila...a to nije greh. Ili grsim. Није грех, мисли слободно. Али труди се да чујеш и шта други мисле, поготово они од којих треба учити. Јефимија Крунић and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Иначе, слажем се да ми (у српском теолошком мејнстриму) имамо проблем не са Зизијуласом (јер он јесте величина), већ са зизијолозима и зизијулаштином. Неки, прочитавши "Догматске теме" постају "стручњаци" за све и свашта. "Држе" теологију у малом прсту. То сам најбоље искусио кроз изучавање Светог Августина. Са ким год да сам причао, аргументи против Августина били су из "Догматских тема". Мало ко не да је читао Августинова дела, него тешко да зна да их наброји барем пет. Јефимија Крунић, Zoran Đurović, ИгорМ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Један мој критички осврт на Зизијуласово тумачење Августина и Григорија Богослова (њихове тријадологије). Прочитајте па процените сами: http://aleksandarmilojkov.weebly.com/1051108010951085108610891090-1080-1089109110961090108010851072-1091-1090108810801112107210761086108310861075108011121080.html ............., александар живаљев and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Ког датума си објавио тај текст? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Ког датума си објавио тај текст? Нисам га још објавио. Замољен сам да га не објављујем, али објавићу га...једном. Јанко and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Иначе, студија представља део мојих докторских студија. Рад је одбрањен пред комисијом на ПБФ-у (са веома високом оценом). Јанко, александар живаљев and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Онда да га простудирамо. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Иначе, студија представља део мојих докторских студија. Рад је одбрањен пред комисијом на ПБФ-у (са веома високом оценом). Па, то је већ докторат! И то не болоњско-григоријански Шалу на страну, на прво читање, повратак отачкој онтологији, ниужан је у ово вријеме "преласка у не-биће". Честитам! Zoran Đurović and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
............. Написано Јул 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Иначе, слажем се да ми (у српском теолошком мејнстриму) имамо проблем не са Зизијуласом (јер он јесте величина), већ са зизијолозима и зизијулаштином. Неки, прочитавши "Догматске теме" постају "стручњаци" за све и свашта. "Држе" теологију у малом прсту. Ja sam samo to i hteo da kažem Nemam ja ništa protiv Zizija, već protiv onih koji ga izvrću. Mada nisam ni njegov "fan". Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Mada nisam ni njegov "fan". Сем колико је било потребно за одговорити код Пеђе ............. and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 Ипак је потребно имати нешто, условно речено, против Зизјуласа. Пример тога је ово што наводи Александар Милојков, што се може видети у тексту који је навео. То је Александар приметио јер је ушао у истраживање Августинових текстова. На пример, колико ја знам, Зизјулас је претпостављао да Августин није био упознат са богословљем кападокијских Отаца, док Александар доказује супротно. Моја маленкост је пронашла још нешто што се може сматрати погрешно код Зизјуласа. Ради се о погрешном схватању класичне теорије Великог праска као библијског стварања, тј. тог првог почетка творевине. Изгледа да творевина има секундарни начин постојања са почетком кроз научни појам Великог праска. Ако уђемо дубље у модерну, популарну науку, такав закључак је неизбежан. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука