Jump to content

Вишедетне породице

Оцени ову тему

Препоручена порука

О лепоти

205512.b.jpg
Протојереј Јован Осјак и попадија Надежда

– У свести многих лик многодетне маме је лик измучене жене, која је растрзана између мужа, кућних послова, вртића и школе. А ваша жена је тако млада, дотерана, витка, тако паметна и лепа. У чему је ту тајна?– Мислим, пре свега, у нашим генима. Најважније – то је захваљујући нашим родитељима. Попадија и ја смо рођени у многодетним православним породицама. Моји родитељи су имали 18-оро деце. Ја сам био десето дете. Попадијини родитељи су исто имали много деце. Они су децу васпитавали у љубави према себи и једних према другима. И када смо нас двоје добили много деце, то је било интересантно и лако, изгледало је као да ту ништа није компликовано. Једном приликом попадија ми је рекла: „Ја живим за Бога, за тебе и за децу“. Може бити да је у томе њена тајна?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 628
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Протојереј Јован Осјак

Протојереј Јован Осјак је настојатељ Серафимовског и Свето-Тројицког храма у Ростову на Дону, архијерејски намесник парохија Западног округа Ростовске и Новочеркаске епархије, секретар Митрополита ростовског и новочеркаског и руководилац пројекта „Центар за помоћ многодетним породицама “СемьЯ”.

О. Јован је за своје заслуге пред отаџбином и за родитељски подвиг удостојен награда Владе РФ, међу којима је и орден „Родитељска слава“. Попадији Надежди је 2005. године за многодетност и харитативни рад био уручен орден Светог благоверног царевића Димитрија Угличког. Надежда Алексејевна је такође лауреат међународне награде Андреја Првозваног за веру и верност, а награду су јој уручили за мајчинску храброст и изузетан пример духовно-моралног васпитања деце.

Отац Јован се налази на челу епархијске прес службе и телевизијског студија „Православни Дон“, а духовник је друштвене организације „Ростов без наркотика“, чије се саветовалиште налази на Свето-Тројицкој парохији.

У парохији ради народна кухиња, у којој радним данима време проводи од 50-100 људи, а кад су већи празници – и до хиљаду.

Међу пројектима које би хтела да реализује Свето-Тројицка парохија јесте и отварање шиваће радионице, где би многодетне и несрећне породице и они без крова над главом могли да добију посао. За отварање радионице постоји одговарајућа просторија, али је потребно пронаћи 3 милиона рубаља. Други пројекат јесте оснивање центра за рехабилитацију људи који су пуштени из затвора , а овај предлог су о. Јовану дали сами бивши затвореници.

Отац Јован на Свето-Тројицкој парохији редовно одржава саветовања по питањима заштите живота деце. На њима се окупљају представници свештенства, добротворних фондова и организација, лекара и психолога. Парохија активно учествује у раду ростовског Центра за заштиту материнства „Возрождение“ (Препород), који се спроводи у три правца: консултативна помоћ психолога, православних лекара и правника; информативно-просветитељски рад по питању демографских проблема и противљења абортусима (укључујући и оне које се анонимно изводе у приватним клиникама, без испуњавања установљених норми предабортусног консултовања); харитативна делатност – пружање материјалне подршке трудницама које су у кризи или су малолетне, као и породицама са ниским примањима и самохраним мајкама.

Отац Јован је уверен да је данас крајње неопходно пружити материјалну и моралну подршку многодетним породицама и традиционалним породичним вредностима у средствима јавног информисања, јер ће само многодетношћу моћи да се реше социјални проблеми друштва. О томе се говорило и на конференцији одржаној у априлу „Многодетност данас“, чији су суоснивачи РОО „Родитељски комитет града Волгодонска“, РОО „Ростов без наркотика“ и ОО „Многодетне маме Ростова“. Међу питањима која су покренута на конференцији било је и питање уступања земљишних парцела многодетним мајкама, као и о њиховом комуникацијском и инфраструктурном обезбеђивању и државној подршци Агенције за стамбене програме. Причало се и о томе да у Ростовској Области постоји јединствена прилика да се реализује предиван експеримент на нивоу државе „Градић демографске будућности“ и да се тај пример прошири на целу Русију.

http://www.mitropolija.com/osamnaestoro-djece-protojereja-jovana-osjaka/

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Одлична прича
daaaaa........svaka im cast..... :0442_feel:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Добар је она прича да се молио Богу да га научи како да гради па му потом изгорела кућа и онда је свакако морао да научи да гради

Подели на овим сајтовима

Lepa prica.Nego,to je tezak zivot. Gospodja je za mene mucenik. I ne samo da zasluzuje orden,zasluzuje mnogo vise kad je sve to kao zena i majka muski izdrzala.Da ne ulazimo sad u neku prostu matematiku i biologiju...roditi toliko dece,to je nadprirodno.

:351780:

Подели на овим сајтовима

@@Arsenija, ali vidi kako ona izgleda....ne lici mi na mucenicu uopste.....naprotiv.....

na svim fotografijama ''isijava'' LJUBAV.....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Веома лепа прича.За мене је најбољи утисак оставила прича када се он молио за најмлађу децу и она се опоравила .

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

@Arsenija, ali vidi kako ona izgleda....ne lici mi na mucenicu uopste.....naprotiv..... na svim fotografijama ''isijava'' LJUBAV.....

Nisam to htela da kazem. Njen zivot je tezak.koliko god ljubavi imala,to je tesko.Ona kad ustane ,probude joj se sedmaro male dece,od 1 do 7 godina...jedna beba place,drugi tek treba da prohoda,i treci place,niko ga ne voli,cetvrti uci da vozi biciklu,peti ne zna da pise,sesti ne moze da nauci pesmicu... jedan padne i isprlja se,drugi se umaze cokoladaom... Vi kao da ne znate sta su mala deca. Moj sestric je samo 1 dan bio kod mene apsolutno sam...ja mu dam cokoladu,i dok sam se okrenula,on se vec umazao po kosi... Ceo dan juris za malim detetom,a ono te na kraju ujede za prst ..i smeje se... ali sta ces,dete je,sveto bice,bezgresno... 1324_womens

Подели на овим сајтовима

naravno da nije lako...ja licno ne bih mogla da iznesem takav podvig...ali nismo svi isti...neko zeli i moze.....a neko ne moze ni sa jednim detetom....sve zavisi od pristupa....

u svakom slucaju ovo je divno i vredno divljenja.....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

ovo je jako dobro svjedočanstvo za mlade da se ne boje imati više djece, i mogu reći da je sve točno , ja i supruga imamo 5 i najteže je bilo kad smo imali 1 i 2 i sve što ideš dalje sve je lakše , eto samo se predajte Bogu i bez brige.

Подели на овим сајтовима

ja i supruga imamo 5 i najteže je bilo kad smo imali 1 i 2 i sve što ideš dalje sve je lakše , eto samo se predajte Bogu i bez brige.
:aplauz: :aplauz: :aplauz: :good2:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Жена-херој!

Није баш то да иде све као лук и вода,да се разумемо.Осамнаест порођаја и осамнаест пост-порођајних периода и осамнаест увода у лактацију током првих четрдесет дана-то само један проценат жена би могао да издржи.Од мене има дубоки поклон и свако поштовање.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

ovo je jako dobro svjedočanstvo za mlade da se ne boje imati više djece, i mogu reći da je sve točno , ja i supruga imamo 5 i najteže je bilo kad smo imali 1 i 2 i sve što ideš dalje sve je lakše , eto samo se predajte Bogu i bez brige.

Слажем се,са једним је најтеже :)

Моја друго дете,Ангелина,Бог је поживео,сваки благослов да има,одгајала је заједно самном и треће и четврто дете.Није јој било лако,ми смо имали сем деце огромних обавеза,Црква се тада обнављала,много се радило и до дан данас је тако.

Лако није али је лепо и живот не може бити испуњенији.

Најстарије наше дете,син,пре неки дан је завршио основну школу и матурирао :)

Најмлађа има две и по године.Имали би петоро деце,нажалост,имала сам један побачај.

Одушевљена сам овом причом.Један светао пример.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ja bih sa toliko dece poludela.

Deca u mom prisustvu pomahnitaju ,a to je zato sto ja nisam stroga prema njima.To bi bio opsti haos.Kuca bi nam licila na ostavu punu pelena,posteljine ,wc papira,smece bismo izbacali ko po obicaju,kad se nakupi,morali bismo da imamo samo svoj kontejner...Svi bi bili neopeglani,prljavi,neokupani,rasplakani,tukli bi se u cetama,ujedali bi se,svasta bi radili sto im nije dozvoljeno,jer je nemoguce posvetiti se tolikom velikom broju dece.

Ja mislim da je preko 5 zaista previse. Glupo je o deci govoriti kao o brojkama...ali kad smo iskreni,da budemo iskreni do kraja.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...