nishizawa Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Највећи проблем у вези са овим што си написао, по мени, и није јога, већ то што сексуалност доживљаваш као нешто животињско... anajrim, katja and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Сексуалност по својој природи није анимална,али се може претворити у анималну! Како друкчије назвати тежњу човека да задовољава своје нагон на један анимални начин који доводи искључиво до краткотрајног грчења мишића?А при томе,од Бога му је дато да доживи сједињење са божанским путем екстазе која обухвата читаво тело,од стопала до мозга. Уосталом,отворио сам тему и поставио питање,не да бих био критикован,већ да бих добио одговор на постављено питање. Да ли је по вама грешно бавити се тантром? "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Не да се не могу помирити, него су супротстављене и непријатељске једна другој. А што се тантричког секса тиче, то је, као и многе друге ствари у тантризму, обред, као што већ до сада знаш, тако да нема шансе да то задржиш, а да се сматраш православним. Уствари, уколико би желео да опет будеш православан, предстоји ти дуг пут и велика борба, а то почиње у твојој парохији, а не на Интернету. А то колико је узвишен тантрички секс, најбоље доказује то што имају сношајеве са девојчиоцама, мушкарцима, бабама, групњаке, и ко зна шта све не, и шта све раде. Пошто вероватно да ниси толико дубоко загазио, мој ти је најискренији и најтоплоји савет да се тога манеш. Ако девојка неће или не може да изађе из тога, изађи сам, док још увек ниси отишао толико далеко да не можеш да се вратиш. anajrim and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Joга се не може помирити са православљем,мислим ако се не варам да је старац Софроније (или Силуан) пре него је постао монах годинама упражњавао јогу,и када је постао монах (наравно престао је то да ради),на питања своје духовне деце да ли да се баве јогом,говорио је одрично. Сложио бих се са nishizawom,мислим да не треба гледати на сексуалност као на нешто "анимално",тако да му је потребно нешто "додати" да би било квалитетно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Сексуалност по својој природи није анимална,али се може претворити у анималну! Како друкчије назвати тежњу човека да задовољава своје нагон на један анимални начин који доводи искључиво до краткотрајног грчења мишића?А при томе,од Бога му је дато да доживи сједињење са божанским путем екстазе која обухвата читаво тело,од стопала до мозга. Уосталом,отворио сам тему и поставио питање,не да бих био критикован,већ да бих добио одговор на постављено питање. Да ли је по вама грешно бавити се тантром? Kakve veze ima sta mi mislimo ^-^ ? Je l ti se svidja, je l se svidja tvojoj partnerki - pa radi :D ! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Е која си ти контрадикторност са самим собом. Овамо православац, светосавац, јуначински ратник, поштовалац наслеђа српства, великих Немањића...а ова се бавиш зеном, јогом и ни мање ни више него тантра јогом. Да ти кажем нешто, требао би добро да преформулишеш у шта вјерујеш, јел дебело гријешиш јер мијешаш православно искуство са источњачким. Тантра јога- није никакво упражњавање љубави са вољеном особом. Тантра јога може да се обавља са било којом особом не мора са вољеном. Врхунац тантра јоге може да се постигне и са курвештијом у борделу. Поента тантра јоге је да се кроз сексуално искуство доспије у више сфере свијести. Тантра јога је према томе начин како се постиже јединство са апсолутом према источњачком учењу. Атман појединачна људска душа је еманација Брахмана врховног апсолута, космичког јаства. Кроз тантричко искуство које подразумиејва разне сексуалне позе, које се крећу од уобичајнеих до сасвим уврнутих да не помињем какве су то сад, узбуђују се тјелесне енергије и стање свијести доводи на виши ниво и наравно то се сматра врстоm просвјетљења. Узастопним увјежабавањем кроз танрту јогу, постиже се учесталија блискост док наравно не буде постигнут коначни циљ, потпуно јединство са Брахманом, утапање у космичку супу, нирвана, тотално ништавило одсуство сваке реалности. Ово није православље и не знам откуд ти да свето православно искуство повежеш са овим магијским радњама. Владан and anajrim је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Е која си ти контрадикторност са самим собом. Овамо православац, светосавац, јуначински ратник, поштовалац наслеђа српства, великих Немањића...а ова се бавиш зеном, јогом и ни мање ни више него тантра јогом. Да ти кажем нешто, требао би добро да преформулишеш у шта вјерујеш, јел дебело гријешиш јер мијешаш православно искуство са источњачким. Тантра јога- није никакво упражњавање љубави са вољеном особом. Тантра јога може да се обавља са било којом особом не мора са вољеном. Врхунац тантра јоге може да се постигне и са курвештијом у борделу. Поента тантра јоге је да се кроз сексуално искуство доспије у више сфере свијести. Тантра јога је према томе начин како се постиже јединство са апсолутом према источњачком учењу. Атман појединачна људска душа је еманација Брахмана врховног апсолута, космичког јаства. Кроз тантричко искуство које подразумиејва разне сексуалне позе, које се крећу од уобичајнеих до сасвим уврнутих да не помињем какве су то сад, узбуђују се тјелесне енергије и стање свијести доводи на виши ниво и наравно то се сматра врстоm просвјетљења. Узастопним увјежабавањем кроз танрту јогу, постиже се учесталија блискост док наравно не буде постигнут коначни циљ, потпуно јединство са Брахманом, утапање у космичку супу, нирвана, тотално ништавило одсуство сваке реалности. Ово није православље и не знам откуд ти да свето православно искуство повежеш са овим магијским радњама. Dobro sad...rekao je sa voljenom osobom. Covek hoce da experimentise, pa mi smesno sto deluje kao da trazi dozvolu 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Лично мислим да јога (не тантрички секс, него просто јога) не мора бити нешто супротно Православљу, уколико се практикује као скуп вежби којима се жели постићи неки конкретан циљ физиолошке природе, као, на пример, корекција кичме. А ако неко не може да доживи сексуалност као нешто више, дубље и лепше од краткотрајног грчења мишића без помоћи тантра јоге - то није неправославно, то је жалосно... -Владимир-, katja, Natasa. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Лично мислим да јога (не тантрички секс, него просто јога) не мора бити нешто супротно Православљу, уколико се практикује као скуп вежби којима се жели постићи неки конкретан циљ физиолошке природе, као, на пример, корекција кичме. А ако неко не може да доживи сексуалност као нешто више, дубље и лепше од краткотрајног грчења мишића без помоћи тантра јоге - то није неправославно, то је жалосно... AMIN brate http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Е која си ти контрадикторност са самим собом. Па јел сам Раскољников или нисам.Мислиш да сам џаба узео овај ник . Овамо православац, светосавац, јуначински ратник, поштовалац наслеђа српства, великих Немањића...а ова се бавиш зеном, јогом и ни мање ни више него тантра јогом. Немој да мешаш старе расправе у ово...то што ја поштујем традицију сопственог народа и што се залажем за њено очување,не значи да ја не могу да имам сопствено размишљање и лични духовни пут. У историји имаш много примера нпр.националиста атеиста који су бранили католичанство јер су у католичанству видели снагу свог народа...класичан пример је француски националиста Шарл Морас;или Мирче Елијаде који је подржавао православље и румунску Гвоздену Гарду у циљу духовне обнове свог народа,а сам је био таоиста итд итд. Али ово није тема за то предвиђена и не желим да се враћам на старе расправе.Убудуће нећу одговарати на овакве подмукле провокације. Ово није православље и не знам откуд ти да свето православно искуство повежеш са овим магијским радњама. Нисам ни рекао да је тантра православље,већ сам упитао теологе какво је њихово мишљење по овом питању. Иначе,мислим да се вараш...тантра је чиста духовност,а не магијска операција.Причам о сопственом четворогодишњем искуству. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Ово није православље и не знам откуд ти да свето православно искуство повежеш са овим магијским радњама. рекли му "Свети Оци" које тако марљиво и са разумјевањем чита sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Dobro sad...rekao je sa voljenom osobom. Covek hoce da experimentise, pa mi smesno sto deluje kao da trazi dozvolu 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh Хахаха..ма каква дозвола и од кога да је тражим?Погрешно си ти схватила мене. Само ме интересује како православље гледа на ово,с обзиром да сам нов у православној вери.Као што рекох,4 године сам се бавио зеном, а тантра јогом се бавим и дан данас. Од неколико свештеника сам добио врло строге укоре када сам проговорио о овој теми,а на мене су гледали као да се бавим ђавољом работом. Мислио сам да су ови млађи теолози нешто либералнији,али изгледа нема вајде од њих ccvige . Све у свему,како год оценили однос православне духовност и тантра јоге,ја не размишљам да напуштам свој духовни пут...барем не у скорије време. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Брате,да ли си ти дошао да ми тебе подржимо,или да чујеш наше мишљење ? Ако си дошао са идејом да је твоје мишљење у праву,и да ми треба да поштујемо твоје дугогодишње бављење тантра јогом,онда мислим да ти само желиш да се неко од теолога сложи са тобом. Што би рекао Ниши,ако се јога употребљава без медитације,тј само како корективне вежбе за кичму,онда је то у реду. Све ово што пишеш,мало ме подсећа на гностичке идеје,где постоји група "одабраних" која зна на који начин да упражњава секс,за разлику од "осталих" који су само анималне животиње,када је секс у питању. Прелест је то брате,прелест. Не знам докле мислиш да седиш на "две столице",али не верујем да можеш имати икакве користи од тога,од спајања две неспојиве ствари. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Ok...svako ima pravo na svoj stav.Ali moje misljenje je da su tantricke tehnike vodjenja ljubavi potrebne svakom coveku,bez obzira koje on veroispovesti bio,zato sto se tim tehnikama sprecava gubljenje dragocene zivotne energije. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Хахаха..ма каква дозвола и од кога да је тражим?Погрешно си ти схватила мене. Само ме интересује како православље гледа на ово,с обзиром да сам нов у православној вери.Као што рекох,4 године сам се бавио зеном, а тантра јогом се бавим и дан данас. Од неколико свештеника сам добио врло строге укоре када сам проговорио о овој теми,а на мене су гледали као да се бавим ђавољом работом. Мислио сам да су ови млађи теолози нешто либералнији,али изгледа нема вајде од њих ccvige . Све у свему,како год оценили однос православне духовност и тантра јоге,ја не размишљам да напуштам свој духовни пут...барем не у скорије време. U neku ruku, prva 2 bolda su malo kontradiktorna, mozda ti ne trazis dozvolu u bukvalnom smislu, ali definitivno, bar podsvesno, trazis podrsku. Nov si u Pravoslavlju, svestan si da tantra nema nikakvu dodirnu tacku sa Pravoslavljem, ali ipak ne zelis da je napustis. Starije svestenstvo je malo tvrdje 301 , pa se uzdas u mladje teologe da imaju sira shvatanja, ali kad je istocnjacka filosofija u pitanju - to ti je dead end, niko ti tu nece dati "podrsku". Treci bold - ko ti brani...uostalom, sta god te pali... ccvige http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука