-Владимир- Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Због тога што сматрају да је невино набеђен и неправедно осуђен. Па нек га рехабилитују онда , ако је тако . По чему то неког чини свецем ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Како је један такав сарадник усташа успео да остане неухапшен дуже од годину и по дана партизанске власти у Загребу? Исто како и то да су комунисти могли да иду у ркц катедрале, а нису могли у православне храмове. Исто зашто су престале да раде Земаљске комисије за утврђивање злочина 1948.е године. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Чак и вредно поштовања када се одрекао егзила у корист робије на којој је на крају и скапао. У ком затвору је робијао? Врло добро се зна како су суђене српски епископи, метак у чело. А Степинац добио кућни притвор за време комунизма, скоро као данас естрадна уметница Цеца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Па нек га рехабилитују онда , ако је тако . По чему то неког чини свецем ? Не знам, ваљда што је страдао као мученик њихове цркве, тј. што ни за привилегије, а после ни по цену живота није хтео да је изда. Али се то нас не тиче, на се тиче само да злочинац против Срба не буде нечији светац. А Срби лако праве митове, бацају кривицу на све стране, а са себе је перу. Као и ово што каже Ђорђе, о томе како су католици, а како православци живели у СФРЈ, како су партизани третирали четнике, а како усташе и сл. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Много тога се ради по дифолту. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Па нек га рехабилитују онда , ако је тако . По чему то неког чини свецем ? To da li ce biti ili ne proglasen za sveca je stvar RKC a ne nasa. Ni mi ne pitamo hrvate kada nekoga zelimo da proglasimo za sveca. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 To da li ce biti ili ne proglasen za sveca je stvar RKC a ne nasa. Ni mi ne pitamo hrvate kada nekoga zelimo da proglasimo za sveca. Да, не проглашавамо га ми за свеца. Наше је само да спречимо да у суседној држави усташки злочинци постају народни свеци. Само што се овде код нас рехабилитација од комунистичких лажи ради селективно и уопште се не бавимо тиме да ли је и на супротној страни неко неправедно осуђен у комунистичким процесима. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Нико га овде не доживљава тако како га доживљава због комунистичког монтираног процеса, него због тога шта је и како радио за време другог св. рата. Што се рехабилитације тиче, одавно су рехабилитовали најгоре усташке крвнике, по којима им и улице носе имена, и нико за ту њихову срамоту пет пара не даје. Али ако РКЦ као целина хоће добре односе са СПЦ, и ако хоће да прича о уједињењу у некој будућности, или макар о братству у различитости, он не може да буде светац. Једна од ретких паметних ствари коју су ови наши несрећни расколници рекли јесте да не могу у исто време да буду свети Вукашин из Клепаца и Алојзје Степинац. Дакле, проблем је са РКЦ, а не са онима који су усташтво одавно рехабилитовали. Дијана., Драгана Милошевић and Давор73 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Управо, ово што Риле каже. Ако неко жели братске односе, он не ради овакве ствари, нити изјављује глупости. Ич ме не занима дал је Степинац био овакав или онакав, али није у реду да се поистовећује са жртвама. Цар Душан није светац, а можда је мање брљао од овог. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Управо, ово што Риле каже. Ако неко жели братске односе, он не ради овакве ствари, нити изјављује глупости. Ич ме не занима дал је Степинац био овакав или онакав, али није у реду да се поистовећује са жртвама. Цар Душан није светац, а можда је мање брљао од овог. Pa ko kaze da RKC zeli bratske odnose? I zasto bi to zeleli? Nesto im fale srbi, rumuni, bugari? I njihove Crkve? Zabole njih uvo za nase price o bratskim isestrinskim odnosima, oni ljudi veruju u spas u Rimokatolickoj Crkvi i mi im uopste nismo potrebni. Давор73 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Ја не знам да ли се ико замлаћује РКЦом у нашој мери, мајке ми. А можда и морамо, ко ће то знати... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Ја не знам да ли се ико замлаћује РКЦом у нашој мери, мајке ми. А можда и морамо, ко ће то знати... Ma to ovi nasi nastavili po inerciji da furaju bratstvo i jedinstvo, Brozova skola, samo ga sada pakuju u ekumenizam umesto u komunizam ... Натан је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Srpsko-hrvatska folklorna mitologija: http://mp3indirse.com/daily/xc79mh/?mp3=Otvoreno+-+Alojzije+Stepinac+2%2F5 http://mp3indirse.com/daily/xc7ah2/?mp3=Otvoreno+-+Alojzije+Stepinac+3%2F5 http://mp3indirse.com/daily/xc7onb/?mp3=Otvoreno+-+Alojzije+Stepinac+5%2F5 https://goo.gl/fN8RVp Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Севастократор Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Али, проблем је о томе што кад се постави питање „Шта је то што се зна о Степинцу да је радио за време Другог светског рата?“, добијају се уопштене приче, као „Зна се“, „Добро се зна“ и сл. А то што се зна јесте да је благосиљао геноцид и покрштавао Србе. А скоро нико не зна да постоје писани трагови у којима пише државном врху и моли за престанак спровођења расних закона и убијања Срба и Јевреја, позива свештена лица да се уздрже од приступања усташама и где јасно и недвосмислено говори да Срби не могу бити покрштени, јер су као православци већ и крштени и „кризмани“ и да Католичка црква то признаје. Углавном се помиње као „занимљив податак“, али то је истина: Степинац је са 19 година био солунски добровољац у српској војсци из које је изашао са чином потпоручника, а касније је био протежант краља Александра који се лично заузео да баш он постане загребачки надбискуп, иако је имао једва нешто више од 35 година. Цар Душан није светитељ, али није ни страдао. Степинац је за своју цркву и своју веру страдао, био осуђен и умро и све то примио са трпљењем (његов говор у завршној речи и касније одбијање понуде за помиловање и егзил у Италију), иако је могао да извуче живу главу. kopitar and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Што се Степинца тиче ја некако верујем Српском Сабору, барем оном њиховом прећутном ставу.. Онако интуитивно.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука