w.a.mozart Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Дакле, отварам расправу о којој је много пута жвакано. Да ли је Бог духовити у чему се огледа та његова духовитост? Не, не мислим на ово https://www.pouke.org/forum/topic/1773-da-li-se-gospod-isus-hristos-smejao/ већ на много вишу врсту духовитости ............. је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Nije,da je duhovit smejao bi se dok je bio na zemlji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Дакле, отварам расправу о којој је много пута жвакано. Да ли је Бог духовити у чему се огледа та његова духовитост? Не, не мислим на ово https://www.pouke.org/forum/topic/1773-da-li-se-gospod-isus-hristos-smejao/ већ на много вишу врсту духовитости baš sam o tome danas mislela...neki preliminarni od svetske važnosti zaključci su vaki...da li je za sve univerzalno da se smeju istim stvarima ili povodima? Nije. Da li ljudi imaju zajedničku osobinu da se smeju? Da! Dakle duhovitost je stvar ljudske kulture i načina na koji reinterpretira stvarnost dok je radost univerzalna stvar i ona je način izražavanja Božijeg bića. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Duhovit? Dokaz da Bog ima smisla za to: . Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Да! Пошто је духовитост дефинитивно нешто позитивно, мора да има извор у Богу. Уосталом и неки светитељи су знали да се лепо нашале, нпр. св. старац Пајсије. Драгана Милошевић, ivanaika, Adelaida and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 За мене лично нема лепше идеје него оне Богу, који би нас дочекао горе неком шалом, типа "шта је, зар си мислио да не постојим, опусти се, полећемо!" ivanaika је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 За мене лично нема лепше идеје него оне Богу, који би нас дочекао горе неком шалом ,,Od tebe nema ništa! Šalim se, ubogi, hodi k meni amo'' Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Duhovit? Dokaz da Bog ima smisla za to: . ko je ovo? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 aha, jasno Плутон је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Да ли је Бог духовит ?Некада и превише за мој укус Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Jeste, monasi su najduhovitiji. Zbilja, samo se smeju. Smeh nije greh. Аурор, Благовесник, ivanaika and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Nije,da je duhovit smejao bi se dok je bio na zemlji. Христ се никада није насмејао што не значи да и није био духовит . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Jeste, monasi su najduhovitiji. Zbilja, samo se smeju. Smeh nije greh. Није грех , али ако у тим шалама споменемо Бога или било кога Свеца јесте грех , ту треба да стоје јасне границе . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Ко се смеши тај пуно греши. drvce је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Христ се никада није насмејао што не значи да и није био духовит . А Христос? ............. and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука