Срђан Шијакињић Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Srđane, ajde malo da ne mistifikujemo, hajde da dajemo konkretne odgovore. Dakle, gde je Bog dopustio čoveku (Adamu i Evi), da okuse zlo? Gde? Ti si jasno rekao dopustio. Мислим да је проблем што различито значење приписујемо речи допустити. Дакле, терминолошка забуна. Допустио, али не у смислу одобрио, они га питали он им рекао да може, него допустио у смислу истолерисао, видео шта ће бити, али није реаговао. Ако бисмо то негирали, онда бисмо дошли до тога да је могуће да се деси нешто у свету независно од Бога. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Није желео, није утицао на то, али јесте допустио. Када кажем "допустио" не мислим да је дао одобрење него да само није ништа предузео да то спречи, иако је као Свемогућ могао. Samo malo srđane, kad kažeš dopustio je, to znači da je dopustio. Sad kažeš, da nije hteo da ga spreči. Pa brate mili, adam i eva nisu bili bebe, koje je og bacio u kontejner. Ajde sada da govorimo o slobodnoj volji, pošto smo sad i od tebe saznali da Bog nije dopustio zlo, već ga nije sprečio a to ne može biti isto. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Није желео, није утицао на то, али јесте допустио. Када кажем "допустио" не мислим да је дао одобрење него да само није ништа предузео да то спречи, иако је као Свемогућ могао. Mislim da smo bezveze upali u ptelju zbog obicne semanitke. Jednostavno rec "dopustiti" ne posmatramo isto. Ja isto ko srdjan za "dopustiti" smatram kad znas za nesto, mozes da sprecis ali to ne uradis. VSB izlgleda "dopustiti" povezuje sa "dati blagoslov" Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Samo malo srđane, kad kažeš dopustio je, to znači da je dopustio. Sad kažeš, da nije hteo da ga spreči. Pa brate mili, adam i eva nisu bili bebe, koje je og bacio u kontejner. Ajde sada da govorimo o slobodnoj volji, pošto smo sad i od tebe saznali da Bog nije dopustio zlo, već ga nije sprečio a to ne može biti isto. Допустио= није хтео да спречи. Одобрио= дао дозволу. Мислио сам да су ово стандардна значења ових речи. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Samo malo srđane, kad kažeš dopustio je, to znači da je dopustio. Sad kažeš, da nije hteo da ga spreči. Pa brate mili, adam i eva nisu bili bebe, koje je og bacio u kontejner. Ajde sada da govorimo o slobodnoj volji, pošto smo sad i od tebe saznali da Bog nije dopustio zlo, već ga nije sprečio a to ne može biti isto. Posto je sad vec sigurno da je problem bio oko znacenja reci "dopustiti" sad tek shvatam zasto te pogodilo ono sto sam rekao za Jasenovac pa zelim da se dodatno objasnim. Dakle nisam mislio da je Bog aminovao zla u logorima, nego da samo nista nije uradio da ih spreci... kao kad tvoja deca krenu da maltretiraju stene u tvom dvoristu a ti sedis i ne sprecis ih. TO ne znaci da ti se svidja to sto oni rade, nego da samo imas neke razlogge sto si im dopustio da to rade... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Допустио= није хтео да спречи. Одобрио= дао дозволу. Мислио сам да су ово стандардна значења ових речи. i ja isto... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Ja nisam rekao, da te ne volim, ali mislim da ovde činiš sebi loše. Naprotiv, ovo ovde je od izuzetnog znacaja za mene... ali tebi to nista ne znaci i udaljio bi me samo zato sto verujes da znas sta je najbolje za mene, pored mene samog... drugim recima- stvarno si hriscanin пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Допустио= није хтео да спречи. Одобрио= дао дозволу. Мислио сам да су ово стандардна значења ових речи. A da li možeš, da se snađeš sa mojim standardom razumevanja tih reči. Dopustio= dopustio. Nije sprečio= nije sprečio. Šta da spreči? Pa Adam i Eva bez Božjeg dopuštenja postaju zli a onda se isčuđavaju, još, zašto ih Bog nije sprečio, da po slobodnoj volji načine greh? Adam i Eva nisu imali Božje dopuštenje za činjenje greha. Da sagledamo još jednom Božju reč, koja kaže... Mene u đavđavu nema. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Posto je sad vec sigurno da je problem bio oko znacenja reci "dopustiti" sad tek shvatam zasto te pogodilo ono sto sam rekao za Jasenovac pa zelim da se dodatno objasnim. Dakle nisam mislio da je Bog aminovao zla u logorima, nego da samo nista nije uradio da ih spreci... kao kad tvoja deca krenu da maltretiraju stene u tvom dvoristu a ti sedis i ne sprecis ih. TO ne znaci da ti se svidja to sto oni rade, nego da samo imas neke razlogge sto si im dopustio da to rade... Ok aminovao sam ali ne sve, moramo još jednom da zaključimo, da Adam i Eva nisu bili mala deca. Ovo bi trebalo malo uzeti u obzir, bili su vrhunski strućnjaci, koji su razumeli čak i zabrane. Važi? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Adam i Eva nisu imali Božje dopuštenje za činjenje greha. Jel on znao da ce oni da pocine to delo? Naravno da jeste, ipak je bog. Jel ih sprecio iako zna? Nije. Dakle dopustio je da se to desi. E sad. ti ces reci, nije hteo da se mesa jer im postuje slobodnu volju. A ja cu onda reci a zasto onda nije postovao slobodnu volju ljudi koji su napravili zlatno tele ili slobodnu volju gradjana Sodome i Gomore? Bog igleda nije bas od reci... nekad se mesa nekad ne, kako mu se cefne... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Допустио= није хтео да спречи. Govoriš o robocapu? https://www.pouke.org/forum/topic/39269-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BC-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D0%B7%D0%B0%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D1%98%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%83-%D0%B2%D0%BE%D1%99%D1%83/page-6#entry1297213 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Ok aminovao sam ali ne sve, moramo još jednom da zaključimo, da Adam i Eva nisu bili mala deca. Ovo bi trebalo malo uzeti u obzir, bili su vrhunski strućnjaci, koji su razumeli čak i zabrane. Važi? TO ama BAS nikakve veze nema sa ovim o cemu pricamo... mogli su da budu i autisticni... to ne menja cinjenciu da je bog znao da ce da zgrese a nije ih u tome sprecio = dopustio je da se to desi. Ako ti sin (koji ima 30 godina, dakle nije dete) kaze "cale sada cu zapaliti nasu kucu" a ti slegnes ramenima i izadjes da gledas, ti si dopustio svom sinu da zapali kucu... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Мислим да је проблем што различито значење приписујемо речи допустити. Дакле, терминолошка забуна. Допустио, али не у смислу одобрио, они га питали он им рекао да може, него допустио у смислу истолерисао, видео шта ће бити, али није реаговао. Ако бисмо то негирали, онда бисмо дошли до тога да је могуће да се деси нешто у свету независно од Бога. Adam i Eva su pobogu srđane imali jasnu sliku da Bog ne dopušta , da oni okuse sa drveta poznanja dobra i zla. Kad je đavđav varao Evu ona je sve vreme znala, da nema Božje dopuštenje. Pa mi sad uklopi termin. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Ali oni jesu to uradili. Jesu uradili su i niko ih nije sprečio. Božje dopuštenje za ovu akciju imali nisu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Mislim da smo bezveze upali u ptelju zbog obicne semanitke. Jednostavno rec "dopustiti" ne posmatramo isto. Ja isto ko srdjan za "dopustiti" smatram kad znas za nesto, mozes da sprecis ali to ne uradis. VSB izlgleda "dopustiti" povezuje sa "dati blagoslov" Tako je. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука