Jump to content

Да ли нам Бог заиста даје да имамо слободну вољу?

Препоручена порука

Tako je.

Pa, zao mi je ali zaista gresis. Niko taj termin na tumaci na takav nacin... al nema veze bitno da smo skontali gde je bio problem.

Sto se tice adama i eve, bog je znao sta ce oni da  urade i nije ih sprecio, dakle dopustio im je da zgrese.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Подразумева се, да за мене није, не говоримо у заједничким догмама. :))

Него ... и ти мислиш да нисмо потпуно слободни?

O, ne... ne mislim - siguran sam da nismo slobodni. Da bismo bili slobodni treba da stojimo u istini a to je, bar za sada, nemoguće. MOžemo se u nekoj meri približiti

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Pa, zao mi je ali zaista gresis. Niko taj termin na tumaci na takav nacin... al nema veze bitno da smo skontali gde je bio problem.

Sto se tice adama i eve, bog je znao sta ce oni da  urade i nije ih sprecio, dakle dopustio im je da zgrese.

Što se tebe tiče ti tumači kako god hoćeš. 

Adam i Eva nisu pravili greh zato što im to Bog dopušta a da ih nije sprečio u tome, to jeste istina i dovodi nas do diskusije o slobodnoj volji.

Kad bi Bog dopuštao tako kako ovaj pojam i podrazumeva svoje značenje, onda On ne bi pre toga ni zabranjivao, niti bi Adam i Eva imali u sebi bilo kakvu misao, da čine upravo ono što im je Bog rekao da ne čine, dakle rade upravo ono što Bog ne dopušta!!!

Slava Bogu na postojanju slobodne volje u Božjim stvorenjima. Što nismo lutke vezane konopcima i nemamo uzde da bi nas neko zauzdao, sprečio u bilo čemu, pa i u pravljenju greha. 

Međutim meni je nešto drugo zanimljivo, budući, da čovek koji je okusio zlo po slobodnoj volji, kreće da se isćuđava, odakle postojanje zla u svet??? Pa od tebe majstore. Pa mu se onda malo prispava, pa onako bunovan hodajući kroz život, krivi Boga što ga nije sprečio, da uradi ono što je dobro znao da ne sme, pri tom zaboravljajući, da ga je sam Bog na to već upozorio pre.

Dakle ako smo razjasnili sve u vezi termina i ako prihvatite termin koji ja koristim, onda dolazimo do onog dela koje vas sve i zanima a to je: Zašto Bog nije sprečio, da Adam i Eva učine greh i ispune se ukusom zla?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

O, ne... ne mislim - siguran sam da nismo slobodni. Da bismo bili slobodni treba da stojimo u istini a to je, bar za sada, nemoguće. MOžemo se u nekoj meri približiti

Ovde pričamo o slobodi, koja nam pruža slobodan izbor a ona je valjda uvek takva i nepromenjiva.

Ni sada nismo slobodni, da imamo pravo na slobodan izbor? Kada se to ukinulo?

Подели на овим сајтовима

TO ama BAS nikakve veze nema sa ovim o cemu pricamo... mogli su da budu i autisticni... to ne menja cinjenciu da je bog znao da ce da zgrese a nije ih u tome sprecio = dopustio je da se to desi.

Ako ti sin (koji ima 30 godina, dakle nije dete) kaze "cale sada cu zapaliti nasu kucu" a ti slegnes ramenima i izadjes da gledas, ti si dopustio svom sinu da zapali kucu...

Čaroban si i van svakog Logosnog smisla života.

Ti nisi iz ovoga sveta.

Подели на овим сајтовима

Ako ti sin (koji ima 30 godina, dakle nije dete) kaze "cale sada cu zapaliti nasu kucu" a ti slegnes ramenima i izadjes da gledas, ti si dopustio svom sinu da zapali kucu..

Već vidim, kako su se Adam i Eva drali po rajskom vrtu.. Božeeee, sad ćemo da uberemo plod zla, a Bog slegao ramenima i bio Ćale. 

Подели на овим сајтовима

Dakle ako smo razjasnili sve u vezi termina i ako prihvatite termin koji ja koristim, onda dolazimo do onog dela koje vas sve i zanima a to je: Zašto Bog nije sprečio, da Adam i Eva učine greh i ispune se ukusom zla?

Uh... dobro ajde, zasto ih nije sprecio?

Подели на овим сајтовима

Već vidim, kako su se Adam i Eva drali po rajskom vrtu.. Božeeee, sad ćemo da uberemo plod zla, a Bog slegao ramenima i bio Ćale. 

Ne razumem tvoj komentar.

Ako izbacis taj pokusaj humora, zapravo se BAS tako desilo, osim sto se nisu "drali" jer nisu ni morali s obirom da je bog ipak bog i on zna mnogo toga bez da mu se deres na uvo... jel?

Подели на овим сајтовима

Za pocetak niko nas nije pitao dal zelimo da postojimo

A kako neko moze da te pita da li zelis da postojis? :D

Da bi te to neko pitao, ocigledno je da prvo moras da postojis. Jer ne moze neko da te pita u nepostojanju da li zelis da postojis zato sto jel te ne postojis :D 

Подели на овим сајтовима

A kako neko moze da te pita da li zelis da postojis? :D

Da bi te to neko pitao, ocigledno je da prvo moras da postojis. Jer ne moze neko da te pita u nepostojanju da li zelis da postojis zato sto jel te ne postojis :D

Dakle i ti uvidjas besmislenosti religijskih koncepata?  :D

Cloudking- 1

God- 0

Подели на овим сајтовима

Ne razumem tvoj komentar.

Ako izbacis taj pokusaj humora, zapravo se BAS tako desilo, osim sto se nisu "drali" jer nisu ni morali s obirom da je bog ipak bog i on zna mnogo toga bez da mu se deres na uvo... jel?

Nije se tako desilo. I ne čudi me da ne znaš.

Kasnije u rajskoj priči postoji momenat, gde Bog traži Adama i Evu i pita ih šta se desilo. Dakle sine ćale nije bio u kući.. jel?

I koliko više puta da ti kažem, da ti pojma nemaš ko je Bog a držiš se misije u kojoj nam konstantno objašnjavaš zabludu u veri o Božjem postojanju. Ne?

Подели на овим сајтовима

Nije se tako desilo. I ne čudi me da ne znaš.

Kasnije u rajskoj priči postoji momenat, gde Bog traži Adama i Evu i pita ih šta se desilo. Dakle sine ćale nije bio u kući.. jel?

I koliko više puta da ti kažem, da ti pojma nemaš ko je Bog a držiš se misije u kojoj nam konstantno objašnjavaš zabludu u veri o Božjem postojanju. Ne?

Da li je bog znao da ce adam i eva zgresiti pre nego sto su zgresili?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...