Milan Nikolic Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Смета секташки дух. Макрина је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 @@Јанко, Кад неког хоћеш да прогониш, измислиш све те приче, пласираш преко медија, људи поверују, и готова ствар. Политика. Кад неко нешто зезне, па хоће да се повади, пласира причу да га прогоне по политичкој линији. Или по некој другој линији. Али никако он није крив, жртва. Шта добро очекивати од људи који су- под било којим околностима за такво нешто нема оправдања- спремни да изјаве да је цела СПЦ у заблуди (посредно са њом и све Православне Цркве). Мислим тај моменат сам по себи довољан. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 То опет не значи аутоматски да је СПЦ, њен административни део, "руковао" кризом како је требало, али колико год СПЦ, њен админ. део, хронично лоше решавао кризе и проблеме, то опет нимало не оправдава потез у коме неко може да изјави да је цела СПЦ у заблуди. Не техничкој, него истинској, суштинској, теолошкој. Тај потез је сам по себи, без обзира на све друго, непогрешив показатељ трагичне залуталости. Ламех, obi-wan, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Говорим о периоду кад је био епископ, није било доказа, на силу је отеран. Раскол долази касније као последица. Raskol ne moze da bude posledica ili opravdanje za bilo sta, jer ga "ni mucenicka krv ne opra". Tako vele Oci. Dakle, ne postoji i ne moze da postoji opravdanje za raskol. Tacka. A bivsi ep. Artemije, dr. teologije, sve to je odlicno znao. Пре бих рекао да твоји идоли седе у Сабору, па не видиш баш добро шта се ради. Ocigledno nisi do sad pratio sta mislim o ljudima koji sede u Saboru, cim mozes da napises ovakvu provalu. Pa ipak, ma sta ja mislio o njima, trenutno oni predstavljaju Sabor epsikopa, i to je to. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Како када Артемије каже да је и даље у Православној Цркви, догматику није мењао, Символ Вере му је исти... Стварно не знам шта је проблем, осим свађа, подметања, неспоразума... међу самим епископима, па онда ови што су бројно јачи смењују или рашчињавају ове, по броју, слабије. Тако ја то видим. Raskol, brate, raskol...najglavnije previđaš... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Знам те Марко кад си Артемије био Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Како када Артемије каже да је и даље у Православној Цркви, догматику није мењао, Символ Вере му је исти... Стварно не знам шта је проблем, осим свађа, подметања, неспоразума... међу самим епископима, па онда ови што су бројно јачи смењују или рашчињавају ове, по броју, слабије. Тако ја то видим. Шта је од наведеног Акакије мењао? Биће да је и он унутар Цркве, следећи твоју логику... Ја верујем Богу, а све остало преиспитујем. Ако је одбијао проверу, можда је због неких других разлога, а не због кривице, не можеш ништа да тврдиш. Ми не можемо да тврдимо ништа само на основу изреченог и пружених фотографија и скенираних докумената на суђењу на Црквеном суду, а ти можеш на основу - чега??? Љубави према дотичном? Занимљива логика. Ти чак ни не знаш да грчки суд ничега није ослободио Виловског већ се прогласио ненадлежним за унутарцрквена питања. И овамо се представљате као они који све знају и све им јасно... Рачун није мит. Много људи и фирми је уплаћивало новац на исти. Само што Црква не може добити увид у исти јер је на лично име. Проста ствар. А ти веруј како хоћеш, осим чињеница. И да, Сабор и Синод подмећу и кривотворе доказе. Политика. У каквој параноји ви живите... Није ни чудо да (ако тако видите Цркву) не желите у њој ни да будете... Срђан Шијакињић, lab_man, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Tema može slobodno da se prebaci u sekte. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Шта је од наведеног Акакије мењао? Биће да је и он унутар Цркве, следећи твоју логику... Ми не можемо да тврдимо ништа само на основу изреченог и пружених фотографија и скенираних докумената на суђењу на Црквеном суду, а ти можеш на основу - чега??? Љубави према дотичном? Занимљива логика. Ти чак ни не знаш да грчки суд ничега није ослободио Виловског већ се прогласио ненадлежним за унутарцрквена питања. И овамо се представљате као они који све знају и све им јасно... Рачун није мит. Много људи и фирми је уплаћивало новац на исти. Само што Црква не може добити увид у исти јер је на лично име. Проста ствар. А ти веруј како хоћеш, осим чињеница. И да, Сабор и Синод подмећу и кривотворе доказе. Политика. У каквој параноји ви живите... Није ни чудо да (ако тако видите Цркву) не желите у њој ни да будете... Prema njegovim rečima, najviši grčki sud Vilovskom je u utorak ukinuo ekstradicioni (kućni) pritvor u kojem je proveo više od mesec dana. Simeon Vilovski je, podsetimo, uhapšen 11. marta u Solunu, po poternici srpskog Interpola, raspisanoj po nalogu Višeg suda u Beogradu. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:292156-Oslobodjen-Simeon-Vilovski Vilovski je drzan u pritvoru mesec dana i pusten na slobodu jer nije bilo dokaza za njegovo izrucenje. Pitanje je samo koje dokaze je imala Srbija na osnovu kojih je izdala poternicu? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Tema može slobodno da se prebaci u sekte. ...јер се секта пребацила у тему. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 ...јер се секта пребацила у тему. Svojataju temu Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Немате појма, људи. ;-) А, и, наивни сте. Проћи ће ова ваша либерална струја, која глуми неко лудило, и све ће доћи на своје место. Избегавајте да осуђујете браћу и сестре и да их називате секташима. Није лепо, није домаћински, а није ни у Православном духу. Будите добри. :-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Bacanje prasine u oci i vredjanje sagovornika uvek dodju kad nema sta pametno da se kaze... Milan Nikolic and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Stav Crkve je jasan, ovde se govori o sada već jednoj sekti, pa je vreme za ključ ili da se tema prebaci. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 2, 2015 Пријави Подели Написано Јун 2, 2015 Stav Crkve je jasan, ovde se govori o sada već jednoj sekti, pa je vreme za ključ ili da se tema prebaci. auu, pa zar Artemija u sektu... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука