Светолик Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Као да је њих брига за рашчињења и изопштења. Они су се оделили од "јеретичке" СПЦ и сада им је СПЦ исто што и РМК, а одлуке Сабора СПЦ им дођу једнако важне као и одлуке римског Папе, тј њих не обавезују. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Као да је њих брига за рашчињења и изопштења. Они су се оделили од "јеретичке" СПЦ и сада им је СПЦ исто што и РМК, а одлуке Сабора СПЦ им дођу једнако важне као и одлуке римског Папе, тј њих не обавезују.Срећа наша па се сви наши остали епископи придржавају саборских одлука.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Па добро брате ко се од кога одвојио и ко са ким ту неће, и ко мисли да је посебан и једини истински чувар хришћанства и православља? Јел позван, јел му ко зна колико пута пружена рука, јел се снисходило и молило онолико, и опет ништа. Неће човек и људови око њега и готово. И шта сад треба да радимо, да чучнемо и по васцели дан јаучемо и кукамо? Каже народна "запевај, ал и за појас заден Nisam napisao da treba da placemo i jadikujemo,vec da se borimo. A borba ne znaci uzmi mac pa udri samo,znas i sam,borimo se najjacim oruzijem a to je ljubav prema bliznjem svome,a vrijeme uradi svoje. A znas i za razvod je potrebno dvoje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Citam ovu temu i nesto mislim , tek je ovo pocetak sta ce sve sa crkvom da bude . Sa druge strane , kakav narod takva mu i vlast a i crkva . I neka bude sta mora da bude ne bi li se narod dozvao pameti a ako se dozove neka nestane (sto nekako mislim da je najrealnija solucija) i to je to . Srecom ima jos pravoslavnih crkava i naroda ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Тужан дан, заиста. Није ми јасно како људи проведу цео живот у Цркви, а да не прихватају да је саборност и остајање унутар граница Цркве апсолутни императив и претпоставка за било какво даље деловање, размишљање и све остало. Mилена КШ, Evgenik and Јанко је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Sad je Marko na potezu : ) Да али са неким љубичастим фигурама, које су изван и грађанског закона, тако да можемо очекивати и интервенцију полиције ако крене да игра. Присуствовао сам стварању секте први пут у животу, потпуно јавно и јасно. Шта радити сада са оволиким народом,који због своје неукости може и у вукове да се претвори. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Тужан дан, заиста. Није ми јасно како људи проведу цео живот у Цркви, а да не прихватају да је саборност и остајање унутар граница Цркве апсолутни императив и претпоставка за било какво даље деловање, размишљање и све остало. Nesto slicno se pitaju i katolici za nas sizmatike ... Zasto smo napustili jedistvo kada spas dolazi iskljucivo kroz Crkvu ... Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Mилена КШ, Плутон and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 u stvari, u originali pise / greh je isuvise glup da bi.... al mi se slep uklapa uz sliku LOL Volim_Sina_Bozjeg, Mилена КШ and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Ко ти је овај страни плаћеник и буквални рационалиста? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Nesto slicno se pitaju i katolici za nas sizmatike ... Zasto smo napustili jedistvo kada spas dolazi iskljucivo kroz Crkvu ... РКЦ признаје ПЦ као Цркву, колико ја знам. Уосталом, није иста ситуација, при расколу 1054. на обе стране су иступиле/ остале из/ у Цркви (зависно од угла гледања, нашег и њиховог) практично целокупне Цркве Истока и Запада. У овој ситуацији, а будући православан, не знам како неко може да мисли да је цела Црква спала на неколико епископа а да је читава "званична" ПЦ у заблуди, дакле све националне Цркве, плус Цариградска патријаршија итд. "Гаранција" истинитости Цркве су Христове речи да ће бити са њом до краја историје и присуство Духа Светога. Да ли би то обећање и даље стајало да је Бог допустио (како гледају искључиви) да цела ПЦ, изузевши пар епископа и неколико хиљада следбеника, падне у заблуду? Да ли је икада у историји Цркве, цела Црква генерацијама била на погрешном путу (како сматрају они који кажу да је Црква отпала од правог учења откако је почела дијалог са другим црквама)? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Svakako...dušmani mu smestili... Naravno da su mu smestili i da je zaveden samo je pitanje kako su ga zaveli i ko je tu sve umesan :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Ovo je svakako preuranjenja i ishitrena odluka od strane SPC, trebalo je jos cekati, mozda prizvati i ilovacu da i ona uradi svoj deo posla. Sad je sve na Filaretu, ako im se on prikljuci imace kvorum i eto Artemija kao paralelnog patrijarha. geronymo and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Ко ти је овај страни плаћеник и буквални рационалиста? Jel se ti to smeješ na svoj fazon? Ili bolje "fazon" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Jel se ti to smeješ na svoj fazon? Ili bolje "fazon" Смејем се томе како грах може да се изваја и нацрта. И грех и глупост и вавилонска кула, која није замјетила језике делећи их по народности, но по ономе шта човек носи у себи и то може да се нацрта, услика, види и додирне. Мени је смешна мудрост поруке коју нам је моци дао а не тај грах, да не кажем брашно и не тај грех, да ти не кажем шта. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука