Heruvim Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Е сада и званично могу да тврдим да је то чекао и сада ће себе представити као још вечег тобоже мученика... И наравно огорчени и саблажњени народ ће му похрлити.... Незнам ал мислим да ћемо ми срби да се делимо и делимо као они једночелијски организми док нас не нестане.... Туга Исократима, RYLAH, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 29, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 I sad kad je de fakto odbio,drvlje i kamenje,a toboze pre toga "Dace Bog" "Pomozi Boze" a sad sta ne uradi teologija uradice biologija,sektas Marko,price kad Marko umre,vec spremljeni posteri,avatari,samo cekali da ugledaju svetlost interneta. Тако сам ја диго руке од попова и једних и других. Само воледу да једу и да се сваде. Нема брате док ми лаици не направимо неку инквизицију то се неће смирити. Сад већ размишљам колико је ту комунизам био благотворан. МилошБГ and Heruvim је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Биће ускоро званичног саопштења СПЦ, али можемо већ рећи: Марко Радосављевић. lab_man and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Патријархово писмо ме је изненадило, јер стварно нисам мислио да Артемију треба дати другу шансу, који својим поступцима, по мом мишљењу, није је заслужио. Али понадао сам се да овакву шансу, коју је добио, можда и искористи, јер то је за њега био дар са неба, седмица на лоту. На жалост, ипак је изабрао пут раскола, и вечног проклетства. Он овим писмом изражава и погрешно учење, заблуду, а можда и јерес, а то је да Црква може постојати без заједнице са помесним црквама, и да је довољно "правилно" исповедање вере да би се било у Цркви. То је погрешно учење о Цркви, еклисиолошка "јерес". Јерес је под наводницима, јер нисам сигуран да постоји Сабор који је ово учење осудио. Али сигурно је да ово учење нема везе са светим оцима, са православљем, са вером која се у православној цркви чува од времена апостола. Ово учење је веома блиско протестантском, и води ка даљим поделама, јер по њему, свако може да тумачи веру, и да поставља себе и своје схватање канона, Светог Писма, као једино исправно. Потпуно искључује потребу сабрања и заједнице. Ако нема Сабора који је ово учење осудио, треба наш помесни Сабор да осуди ово учење, да би ствари могли назвати правим именом, а то је да Артемије више правилно не исповеда веру, и да је јеретик. Друга ствар коју Сабор треба да осуди, то је безбожни антиекуменизам. Није сваки антиекуменизам безбожни, али уздизање антиекуменизма у ниво исповедања вере, је безбожно и заблуда, коју Сабор треба да прогласи за јерес. Ја сам први антиекумениста, у смислу да се не слажем са екуменизмом како се данас води од стране православне цркве. Али то је ствар црквене политике, са којом могу да се слажем или не, али никако ствар вере. Постављање политичких питања на ниво верског исповедања је дубоко погрешно. Они су антиекуменизам увели неформално у Симбол вере. Да би био њихов члан, мораш да исповедиш да си антиекумениста. То је мењање Никејског исповедања вере. Артемије није само расколник, него је и јеретик и секташ. То Сабор мора јасно да каже, као и да свако ко иде код њих навлачи вечно проклетство на себе. Баба, Човек Жоја, Evgenik and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Људи, браћо, пријатељи...каква је ово туга.... Заиста, није се спрдати са овом ситуацијом. Није, јер није ту ријеч о неком сенилном епископу који је, ето, под старе дане, побудалио. Овде се ради о томе да (без имало шале и претјеривања) трећина крштених Срба, сматра да је он некакав нови Сава Ковачевић, Владимир Перић-Валтер, Иво Лола Рибар и штатијазнам. Стварно није шала, јер ту шупљу причу коју слушамо последње двије деценије о "издаји светог православља папистима", о "скретању са "правог пута догмата и канона"", фура сваки други ултра-мега-гига-Србин-православац који је научен да је довољно да се у Цркви крсти, вјенча и сахрани. Pa sta jos treba osim ovoga? S vremena na vreme se pricestis, ne moras ni da se ispovedas a mozes i u pidzami ako hoces u Crkvu ...ne moze biti jednostavniji i siri put u carstvo nebesko ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 4) циједимо комарца а гутамо камилу. Никакав проблем "ревнитељи" не виде у томе што се прописи за крштење не поштују (а колико се сјећам Свети Архијерејски Сабор из '92 је недвосмислено донио пропис о минимално 2-4 недјеље поста на води, катихуменској школи, причешћу уз крштење итд итд), него се појединцима дозвољава да саблажњавају народ идиотским причама о "важности" иконостаса, а очигледно нису никад ни читали Житија тог истог аве Јустина, у којег се данас толико куну, у којем он недвосмислено каже да иконостас није уведен ради "недостојног народа", него ради недостојних свештеника који су бленули у женски дио присутних те се "деконцентрисали". коме није тешко нека прелиста житије, мислим св.Василија Великог. Sva sreca pa smo se takvih resili, mislim nedostojnih svestenika, te nam je najvaznija stvar bila ukloniti ikonostas iz Crkve ... U pravo vreme, na pravom mestu je pokrenuto pitanje svih pitanja ... Uklanjanje ikonostasa kao jednog od temeljnih crkvenih problema ... feeble and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Тањуг преписује од Блица, али као и сви који преписују, а немају појма о материји, премного материјалних грешака је присутно у њиховој вести: http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/SPC-izopstila-Artemija-i-igumana-Nikolaja.sr.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 moze li neko da objasni da li je ovo tačno https://www.facebook.com/ZrullzNet/photos/a.276224695822960.56514.275381219240641/701483969963695/?type=1¬if_t=like Плутон је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светолик Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Поента... Да је бивши епископ Артемије остао у ман. Шишатовац да је имао смирења, данас би већ био умољен да се врати. Нажалост нити је имао смирења нити мира јер су га побуњивачи ( и видљиви и невидљиви) побуљивали дан и ноћ да крене путем којиm је кренуо и овако без смирења ни крв мученичка раскол неће опрати. Није мала одговорност Синода за све оно шта је проузроковало реакцију Артемијеву. Ви пишете као да је све било сасвим исправно, праведно и законито у поступцима према Артемију, па је он само изгубио смирење. Којешта. Погледајте зашто је настао преокрет, писмо из Шишатовца: http://eparhija-prizren.org/episkop/tekstovi/9-episkop-artemije-pismo-sinodu-13-9-2010.html Све то чинисмо и поднесмо у циљу мира, слоге и јединства Српске Православне Цркве. Надали смо се миру и сагласју. Да ли је Наше уступање пред Вама донело мир у Цркву? Није. Настао је хаос. Вашим деловањем нанета је ненадокнадива штета Епархији рашко-призренској. Разјурили сте њено монаштво. А сада га излажете шиканирању, уценама, претњама судом – црквеним и државним. Оспоравате му право на духовни однос са Нама, њиховим духовним оцем. Зло је наставило да се грана. У ланчаном неканонском чињењу с Ваше стране не само да сте Нас лишили трона и протерали са Косова и Метохије, него сте Нам и стадо разбили. А стадо познаје свог пастира. Словесно је и као такво самовласно се опредељује да иде за њим. Неће наметнутог туђег пастира који хоће да га држи у страху, претећи, судећи и кажњавајући. Имамо ли право да се одрекнемо сопственог стада које се нас не одриче? Какав ћемо одговор дати Христу Спаситељу Који Нас је поставио да будемо пастир словесном стаду, Коме смо и заклетву положили на верност доживотно? Видите, све се вртело тада око монаштва. Ту ситуацију је изазвао Синод, а није морало. Владика Јустин је замало изазвао нешто слично у Жичи, али му срећом не дадоше. Али у праву сте по питању суфлера и наговарача. Нажалост кренули су путем без повратка. А за њима и неки моји пријатељи и познаници. Њихова најновија "еклисиологија" је катастрофа: не могу да опште са црквама захваћеним екуменизмом, не могу да опште са расколницима старокалендарцима и осталима, иако ови исправно исповедају. Остали су значи само Бугари и Грузијска црква, који нису чланице ССЦ? Или и ту има неких препрека за најистинитије исповедање у васељени? Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Сатира. Kako kad je do detalja objasnjeno a i pise da je u 12 konferencija Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Биће ускоро званичног саопштења СПЦ, али можемо већ рећи: Марко Радосављевић. Marko Radosavljevic - Cakana (tek treba da udje u rijaliti LOL) Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Па немам појма, ја погледао какав је садржај тог налога па по томе закључујем. ma zezam se 1,10 Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 I sad kad je de fakto odbio,drvlje i kamenje,a toboze pre toga "Dace Bog" "Pomozi Boze" a sad sta ne uradi teologija uradice biologija,sektas Marko,price kad Marko umre,vec spremljeni posteri,avatari,samo cekali da ugledaju svetlost interneta Морам овде да се сложим, Свети Дух му је дао три дана, зато ћутим и молим се. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Док биологија не заврши посао. Тамо где затаји теологија проблем решава биологија. Ne bih ja prevelike nade polagaao u bologiju. Moze Artemije da bude veci problem mrtav nego ziv ... Recimo pocne da mirotoci ... Heruvim and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 29, 2015 Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 А коментари испод? Се и они зезају? Мислим да не. mi cemo slediti naseg VLADIKU BILO STA DA ODLUCI .HVALA TI BOZE Човек Жоја and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука