Crveni Baron Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Ako bi ubacio Filioque, mogli bismo da se molimo zajedno s velikim uzajamnim uvazavanjem.Moze on da ubaci sta god hoce u Simvol Vere ... Da li bi bio jeretik u tom slucaju i kako bi mi trebali da se odnosimo prema toj eventualnoj "crkvi"? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Jedno kratko pitanje bih imao. Ako bi Artemije kojim slucajem osnovao nekakvu crkvu i promenio Simvol Vere da li bi bio jeretik i kakav odnos bi trebali da imamo prema njemu u tom slucaju i toj eventualnoj crkvi? Не разумем зашто мислиш да би мењао Символ Вере? Адвентисти 7. дана (тзв Суботари) имају исти С.В. па су ипак то што јесу. Ствар је тумачења постојећег, а не измишљање новог... Милан Ракић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Ako bi ubacio Filioque, mogli bismo da se molimo zajedno s velikim uzajamnim uvazavanjem. :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Jedno kratko pitanje bih imao. Ako bi Artemije kojim slucajem osnovao nekakvu crkvu i promenio Simvol Vere da li bi bio jeretik i kakav odnos bi trebali da imamo prema njemu u tom slucaju i toj eventualnoj crkvi? Опусти се мало... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Pa opusten sam ja, nego cisto informativno pitam, da li bi bio jeretik kada bi izmenio Simvol Vere Artemije ? U toj svojoj crkvi podrazumeva se. Ne znam kako da se ponasam ako me kojim slucajem put nanese u Ljuljake a desi se da je nedelja? D'idem na sluzbi il' jok? Koga da pitam ako ne vas skolovane teologe... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Не разумем зашто мислиш да би мењао Символ Вере? Адвентисти 7. дана (тзв Суботари) имају исти С.В. па су ипак то што јесу. Ствар је тумачења постојећег, а не измишљање новог... Pa recimo pocne da tumaci kanone tako da moze on sam da rukopolaze Episkope? I tako malo po malo ... Sta da radim ja ako se zadesim u Ljuljacima u nedelju? Mogu li na sluzbu kod Artemija? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Jedno kratko pitanje bih imao. Ako bi Artemije kojim slucajem osnovao nekakvu crkvu i promenio Simvol Vere da li bi bio jeretik i kakav odnos bi trebali da imamo prema njemu u tom slucaju i toj eventualnoj crkvi? Бог му није дао тако нешто јер је Артемије појединац, није се обратио ни једној другој помесној Цркви, а није епископ Рима, нема никога осим чудних лаика и летећих (у пуно смисла) монаха. У екуменском смислу Артемије може да има дијалог са Црквом било као појединац било да нађе друштво још епископа (расколника). Међутим, као што је то случај са екуменизмом у коме Православна Црква учествује, крајњи обавезујући степеник ка јединству је богословски - морамо се усагласити на богословком нивоу, а Артемије можда крије дубоку јерес. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Pa opusten sam ja, nego cisto informativno pitam, da li bi bio jeretik kada bi izmenio Simvol Vere Artemije ? U toj svojoj crkvi podrazumeva se. Ne znam kako da se ponasam ako me kojim slucajem put nanese u Ljuljake a desi se da je nedelja? D'idem na sluzbi il' jok? Koga da pitam ako ne vas skolovane teologe... Ако би исповедао јерес осуђену на Сабору, онда би био јеретик. С обзиром да је он сада у чину монаха, наравно да не треба ићи на литургију коју служи монах, јер само они који имају благослов Цркве, оличен у благослову надлежног епископа, и/или сабора помесне цркве, могу да врше богослужења. Што се тиче питања да ли је Артемије јеретик, и да ли је то једино битно да би се ишло на његове "службе", поставља се питање да ли је Мираш (тзв. Михаило) црногорски јеретик? Мислим да је на овом другом примеру (Мирашовом) јасно да је то небитно, да би било јасно да не треба ићи на његове "службе". Zoran Đurović and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Ако би исповедао јерес осуђену на Сабору, онда би био јеретик.". Na kom Saboru? Saboru SPC? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Na kom Saboru? Saboru SPC? Да, може и на помесном Сабору. Али углавном неко учење, које је погрешно (верска заблуда), не захвата само територију једне помесне цркве. Онда се сазива Сабор на ком учествују епископи из више помесних цркава, и такав Сабор проглашава неко учење (верску заблуду) као јерес. Мада дешава се да прво један помесан сабор прво осуди неко учење, па се то потврђује на осталим саборима. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Na kom Saboru? Saboru SPC? А б'е и ти си смешан .. па на Сабору фрулаша б'е .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Sta da radim ja ako se zadesim u Ljuljacima u nedelju? Pa ništa, kaži sebi ovako: prošao sam mnogo sveta, video sam mnogo ljudi, činio sam mnoge stvari, ali ovako nešto mi se još nije desilo, ni izbliza. I pitam sebe, zgranut nad situacijom u kojoj sam se našao, koja je verovatnoća da se sasvim slučajno nađem baš u ovom selu, baš na ovom mestu, i baš u ovo vreme. Sešću, bilo gde osim na haubu, jer mi se motor dovoljno ugrejao budući da sam bez prestanka vozio od odande do ovamo, i razmisliću šta da uradim sad. Dakle, posle odluke da ne sedam na haubu moram doneti jednu neuporedivo važniju odluku, tj. odgovoriti sebi na jedno neuporedivo važnije pitanje: šta da radim ako se zadesim u Ljuljacima u nedelju? Da li sam sa namerom došao ovde gde sam došao? Ako sam sa namerom došao ovde gde sam došao onda je moje pitanje, tj. moja nedoumica, sasvim izlišna. Tu sam jer sam hteo da budem tu. A ako nije tako onda mi je problem u organizaciji i promišljanju o svemu oko čega treba promišljati pred polazak na put. Moram da se konsolidujem u svakom smislu. Ako krećem tada i tada i do tamo i tamo mi treba toliko i toliko onda ću, da bih bio gde želim a ne gde ne želim, poći tada i tada i ići tuda i tuda... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Sta da radim ja ako se zadesim u Ljuljacima u nedelju? Da se slikas i okacis u "slike forumasa" Zoran Đurović, Mилена КШ, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 Ne znam kako da se ponasam ako me kojim slucajem put nanese u Ljuljake a desi se da je nedelja? D'idem na sluzbi il' jok? А зашто да не идеш? Поведеш са собом још неко друштво. Па понесете транспаренте на којима испишете некакве пароле . Када затворе Двери, ви крените да се буните . Тада извучете транспаренте и подигнете их у вис да сви виде шта пише на њима . Жене нека клекну и почну побожно да поју цитате из Зизјуласових текстова. А мушки нека вичу: Артемије не затварај нам врата Раја... RYLAH, feeble, Milan Nikolic and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 5, 2015 Пријави Подели Написано Мај 5, 2015 А зашто да не идеш? Поведеш са собом још неко друштво. Па понесете транспаренте на којима испишете некакве пароле . Када затворе Двери, ви крените да се буните . Тада извучете транспаренте и подигнете их у вис да сви виде шта пише на њему . Жене нека клекну и почну побожно да поју цитате из Зизјуласових текстова. А мушки нека вичу: Артемије не затварај нам врата Раја... )A obucem onu majicu "Sloboda za Seselja" posto se oni nesto ne mirisu ... RYLAH and nana је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука