Дуња Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 А зашто је смислено бити послушан ауторитету, кад је сваки ауторитет у најбољем случају исти такав човек као што си ти? Rekla sam smisleno biti poslusan autoritetu koji je pravedan, a kao takav je samo deo sistema, kao sto sam i ja deo sistema. S tim sto takav autoritet podrazumeva i vecu odgovornost prema meni. Ako je taj autoritet onaj koji me stiti i radi za mene dobro jedino je smisleno da smo u dobrim odnosima - on dobar meni, ja njemu (kako i jeste u normalnim, zdravijim drzavama od nase). "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Čale89 Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Па наш народ нажалост нема превише развијену свест о систему/држави, нити улози појединца у њему. Што је и разумљиво, јер се предуго живело у тоталитарној држави, а онда уследио "распад система" који ево још увек траје... Наравно, да је тако. А колико се ми трудимо да своју децу научимо томе, то је ипак наш проблем! Јер породица је основна ћелија друштва! Треба кренути од свог дворшта, комшилука..итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Треба кренути од свог дворшта, комшилука..итд. Форума... Ево радимо на томе. Čale89 је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Moje kritikovanje stava da treba boti poslusan i pokoran svakoj vlasti, jer je svaka vlast od Boga, koji sam inace citao na vise mesta. Poslesnji put u poukama starca Siluana, koji mi je inace jedan od "omiljenih" otaca. Ne, razlikuje se vlast koja je data po Bozijoj volji od one koja je data po Bozijem dopustenju. A po delanju ih razlikujemo. Tako da su razlicite stvari biti poslusan drzavi tj. vlastima koja je delatno hriscanska, za razliku od one koja je mafijaska. Nisi pozvan da trpis maltretiranje, ne bazira se hriscanstvo na mazohizmu ili dopustanju vlastima da prave od tebe plastelin. Deki992 and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Samo da dodam da sam ja Hristosa uvek dozivljavao kao buntovnika, revolucionara i "smekera" da tako kazem, zato ga i volim i ne uklapam u neke price u koje se neretko uklapa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Nego mene interesuje da li je uopste hriscanski buniti se. Posto je ono obicno klasicna izreka da hriscanstvu uci pokornosti i poslusnosti kao i smirenosti, da li je bunt sve suprotno od toga? Pa brate Istina ume po nekad baš da se buni i bude revolucionarna! Možeš misliti kakva revolucija se desila u režiji Boga, ovaploćenjem Reči, Logosa. Fariseji i Književnici koji su do tada drmali svetom su ostali zabezeknuti i postali svesni svoje nemoći. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Ne, razlikuje se vlast koja je data po Bozijoj volji od one koja je data po Bozijem dopustenju. A po delanju ih razlikujemo. Tako da su razlicite stvari biti poslusan drzavi tj. vlastima koja je delatno hriscanska, za razliku od one koja je mafijaska. Sa tim stavom se slazem, ali nije tako pisalo ovo sto sam citao i naveo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 А зашто је смислено бити послушан ауторитету, кад је сваки ауторитет у најбољем случају исти такав човек као што си ти? Obey! Juanito, Човек Жоја and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 доако :1503348ufz3z4yl5d: Volim kada se okrnji rec, ali "doako" bez a! Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 И краљеви законодавци су уводили Хришћанство као основ за поједине своје законе. Држава није проблем да буде секуларна, али говорити да политичари не узимају нормативе само зато што се у нечему преклапају са Хришћанством, такође није баш нормално. Приметио сам да се то тако транспарентно не говори али се увек потеже као аргумент, за разно разна питања у вези државног уређења. Ух тек сад видим отишао сам потпуно ван теме.. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Ево, да се вратимо мало ка извору и почетном линку: јуче се окупило око 150 људи... "Београде, Београде, на ушћу двеју река испод Авале..." Од рецимо 1,500 000 дошло 150 то му дође... 0,1 ПРОМИЛ !!! "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Ево, да се вратимо мало ка извору и почетном линку: јуче се окупило око 150 људи... "Београде, Београде, на ушћу двеју река испод Авале..." Од рецимо 1,500 000 дошло 150 то му дође... 0,1 ПРОМИЛ !!! Што би рекли, заинтересовани смо колико и за пола чашице ракије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Pa ovo Miskovic finansira (kazu Informer i Studio B) Iako se ovih dana u medijima provlači pitanje ko finansira ovakve i slične pokrete i udruženja, list Informer navodi da je imao uvid u u dokaze koji nedvosmisleno pokazuju da vlasnik Delte Miroslav Miskovic plaća i organizuje proteste i negativnu kampanju protiv vlasti. Poslednjih meseci učestali su napadi na premijera i aktuelnu vlast. Održan je protest pokreta Odbrani i Podrži sa 70-ak pristalica u centru Beograda koji se kako kažu zalažu za promene. http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=117032 Prepoznao narod ko stoji iza protesta pa nece da dodju. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Па да су само присталице оваквих ''револуција'' са ове теме отишли тамо, било би више људи. :-) Штета, баш леп дан за смену власти и успостављање општег ''благостања''. Ово је добра лекција за њих. Довољно је само да се баци поглед на ноздрве окупљених, и све је јасно. х-д Једна мала банда плаћеника хоће да смени супарничку банду са власти, па још терају народ да им се придружи. Насели би многи, само што људи више немају снаге, гладни су. Можда окупе критичну масу, ако се финансијери отворе и у причу убаце сендвиче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Једна мала банда плаћеника хоће да смени супарничку банду са власти, па још терају народ да им се придружи. Насели би многи, само што људи више немају снаге, гладни су. Можда окупе критичну масу, ако се финансијери отворе и у причу убаце сендвиче. To je i najveca muka kod nas brale. Sto, cim si protiv neke lose grupacije, odmah te svrstaju u pripadnike neke druge (losije) grupacije.Tipa sad da izadju ljudi na ulicu da protestuju zbog cene necega npr, odmah bi od vlasti bili okarakterisani kao demokrate i slicno.Zato i kazem, ne vredi se ovde vise zaliti jer su sve ideje i grupacije izlizane. Nema nicega novog, jakog i da nema ogromnu ljagu preko obraza.Ovako je lako suzbiti svaki glas protiv, samo ga etiketiras kako treba i zavrsio si posao... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука