Натан Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Ovo je sa njegove slike: Слика као слика. Каквих све слика има са епископима и свештеницима, па никоме ништа. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Bog ce ga znati . Tesko nama . Bog nas gleda . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 S'obzirom da od juce nema demanti i da su novosti objavile da je vladika Joanikije dosao u Milesevsku eparhiju,cisto sumnjam da je dezinformacija i da su novosti toliko neprofesionalne da izmisljaju vesti i ne samo vesti nego i uloge. Apsolutno mi se ne svidjaju postupci sinoda i patrijarha,pogotovo ta netransparentost i nemanje istih arsina prema svima. drakce је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Valjda ne mogu tako da se plasiraju vesti, mislim da Novosti ipak nisu tek neki tabloid Има наде да се ствари окрену на боље Глас западне Србије позвао је владику Филарета који се јавио на телефонски позив. На наше питање како коментарише вест о његовој наводној смени смирено је одговорио ,, Не желим да коментаришем сада, управо сам се вратио из Београда и веома сам уморан . Желим да кажем да има наде да се ствари ипак промене на боље, али бићу Вам на располагању у понедељак, хвала што сте позвали" рекао је Филарет. http://glaszapadnesrbije.rs/209290/FILARETA-SMENIO-SINOD/ Плутон and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Тешко да се ико на нашој тренутно акутелној црквеној сцени може, скоро у било ком контексту, упоредити са поменутим светитељима, под један, под два, сулудо би било да помислити, са друге стране, да сукоб св.Паламе са Варламом или Акиндином није имао и свој политички одраз и да није био неки допунски вид политичкој затегнутости и надгорњавању, и да некад тиши некада гласнији политички сукоб на релацији Запад - Византија није имао своју реперкусију и на плану Цркве. Тешко је поверовати да св.Сава није из примарно политичких разлога мирио браћу, или да св. Фотије, у својој одбрани православне вере, није био интегрални део и једне политичке борбе између стално агресивног наступа Ватикана и западних држава (увек у садејству са Ватиканом) којима је Византија била само "мета да одстрел" и пљачку...увек је постојала и постојаће културно-политичка спрега (духовност, у овом контексту, смештам у појам "култура") и њихово заједничко дејство је неупитно.То је одавно познато свима, осим изгледа нама...да парадокс буде већи, нико то није осетио на сопственој кожи као Срби, али ето...никако да се науче памети. Прво, не поредим наше епископе са поменутим светитељима. Навео сам их као одлуке Цркве. Нешто сасвим друго је како су те исте светитеље схватали њихови савременици. Друго, слажем се са Вама да је у свему свакако постојао државно-политички интерес. То је неминовност историје. И у погледу Паламе и Варлама, и св. Фотија и Ватикана, и на концу св. Василија и Евномијеваца. Или св. Кирила и Несторија... Само желим да нагласим да је свођење на искључиво то са црквене стране погрешно. Или, боље рећи, хришћанске. По тој логици, дејство Бога у свету умањујемо. А оно што је најгоре, умањујемо и одговорност и "кривицу" некога ко чини било шта лоше. У случају нас Срба, као што сте навели, постоји још једна ствар која транцендира све наведено. А то је лична глупост и осионост. И ту не мислим само на вл. Филарета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 И слажем се са предлогом неколицине овде. Док на сајту СПЦ не буде ништа објављено, глупо је и коментарисати ишта. А што није објављено, ако се десило и ако Синод стоји иза те одлуке... Zoran Đurović, Crveni Baron and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lore Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Имам утисак да су неке владике смењене због свог менталног склопа који какав да је, другима не прија. Е сад да ли је то разлог за смену то није моје. Не бих да коментаришем политику и клерикализам. Па ако ћемо тако Свети Сава се бавио политиком а клерикализма је пуна СПЦ. Од 2000-те смењено је чини ми се 5,6 владика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Eto, smeniše sve sveštenike koji su venčali Cecu i Arkana Crveni Baron and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lore Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 I ? Jesu li dobile vladike pare neke za svadbu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 A ko je smenjen? Radio Mileseva ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 A ko je smenjen? Radio Mileseva ... Auuu, zar Turci ponovo ovladali Mileševom? kordun, RYLAH and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 13, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 13, 2015 http://www.radiomileseva.rs/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Auuu, zar Turci ponovo ovladali Mileševom? Izgleda ... lab_man је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Ja se, lomim, da li da se slazem sa tobom.. ono.. i janiti su "delatni hriscani" ali promovisu nepravoslavno ucenje.. pa tako nekako i gresni miloje. Уопште не говорим о његовом ”учењу”, нити знам шта ”учи”. Говорим о човеку, оцу, деди и правом српском домаћину. Е сад, ако је вама ОК одбацити човека због некаквог ”учења”, као да је смеће, онда ОК, не могу ту ништа да учиним. cloudking, Срђан Шијакињић and lab_man је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Уопште не говорим о његовом ”учењу”, нити знам шта ”учи”. Говорим о човеку, оцу, деди и правом српском домаћину. Е сад, ако је вама ОК одбацити човека због некаквог ”учења”, као да је смеће, онда ОК, не могу ту ништа да учиним. Волео бих да се сетим овога увек када налетим на нету на неког ко по мом мишљењу има ненормалне ставове... Ко зна шта се крије иза аватара. lab_man је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука