Jump to content

Не може бити мучеништва ван Православне Цркве

Препоручена порука

Господо уредници, срамна је цензура коју проводите зато што је прикривена!!!

Овде видим само твоје понашање исте особине коју си упутио као поруку уредницима, поставивши себе некаквим ауторитетом и делећи лекције и пацке свима који се не слажу са твојим мишљењем, а потпуно ван контекста теме на којој си писао. Да те човек разуме да је тема о "новотарцима", "старотарцима" и прочаја... Али неиздрж који као по правилу краси вас "правоверне", није ти дозволио да пројавиш емпатију према овим на зверски начин погубљеним људима који су на начин на који то они знају и на који су научени умрли са именом Христовим на устима... Не сумњам да ју имаш, али ти је важније било на неки начин, да овде присутне поучаваш, делиш лекције и савете, па и осуђујеш, а што се, у најкраћем, према правилима овог Форума, и начину на који овај Форум "дише"-не може "до века" толерисати. Рекао си шта си имао, наравно имаш то право и даље да учиниш, али су ти поруке просто стављене на одобравање-тзв. модерацију, јер заиста нема потребе да "жваћемо" о већ "сажваканом" на овом Форуму и на другим темама свакако. Ово је тема о страдалим Коптима, коју је покренуо др Станковић, која је ето, због начина на који су то многи схватили, мало "несрећно" интерпретирана на иначе врло добром сајту центра који Станоје води, а није тема о папи, екуменизму, "новом" и "старом" начину богослужења итд...

Подели на овим сајтовима

Savest nije dovoljna za spasenje.

Апостол Павле каже другачије, Рим. гл.2 стихови12,13,14,15,16. Дакле, до оних до којих закон (Христов новозаветни закон) није дошао, њима ће се судити по закону савести њихове, који им је уписан у срцима. Ко без закона сагреши, без закона ће му се судити. Јасно каже да до оних до којих није стигло Јеванђеље њима се ни неће судити по Јеванђељу.

Zasto se pre Hrista niko nije spasavao? Zato sto van Hrista nema spasenja, jer svi ljudi su gresni i bez Svetih Tajni nece uci u Carstvo Nebesko, ma koliko bili savesni, dobri i posteni.

Пре Христоса су сви били у Аду али је Он на Велику Суботу, када је душом сишао у Ад и врата Ада развалио, повео праотаца Аврама и све праведнике у Рајска насеља. По чему су онда они били праведни, када за њихово време није било Светих тајни? Шта је било мерило њихове праведности?

Odgovor na tvoje pitanje je da.

Ако је тако како ти тврдиш, а кад би повукли паралелу са временом од настанка Цркве и слања Апостола на њихов пут, онда су сви људи по аутоматизму одлазили у пакао, а само се јако мали број срећковића (до којих су Апостоли успели да стигну) спасио. По твом тумачењу предуслов и да неко поверује је да има невиђену срећу и да се нађе неком од Апостола на путу (још плус у оно време где су пешке требали да обиђу целу васељену) и да чује Благу вест па да поверује. Мој једини закључак је да је такав бог неправедни тиранин, а ја Га таквог нисам доживео читајући Нови Завет.

Са друге стране да је тако како ти кажеш, врло је неправедно од инославних тражити да сами истражују Истину када је нашем народу неко дошао ''на ноге'' и проповедао му праву веру. Значи да је неко дужан да све неправославне научи Православљу, а тај неко може бити само Православац. Дакле драги брате, ти, ја а и сви остали православни сносимо кривицу за пропаст хиљада милијарди оних до којих вест о правој вери никад није стигла.

Подели на овим сајтовима

Апостол Павле каже другачије, Рим. гл.2 стихови12,13,14,15,16. Дакле, до оних до којих закон (Христов новозаветни закон) није дошао, њима ће се судити по закону савести њихове, који им је уписан у срцима. Ко без закона сагреши, без закона ће му се судити. Јасно каже да до оних до којих није стигло Јеванђеље њима се ни неће судити по Јеванђељу.

Пре Христоса су сви били у Аду али је Он на Велику Суботу, када је душом сишао у Ад и врата Ада развалио, повео праотаца Аврама и све праведнике у Рајска насеља. По чему су онда они били праведни, када за њихово време није било Светих тајни? Шта је било мерило њихове праведности?

Ако је тако како ти тврдиш, а кад би повукли паралелу са временом од настанка Цркве и слања Апостола на њихов пут, онда су сви људи по аутоматизму одлазили у пакао, а само се јако мали број срећковића (до којих су Апостоли успели да стигну) спасио. По твом тумачењу предуслов и да неко поверује је да има невиђену срећу и да се нађе неком од Апостола на путу (још плус у оно време где су пешке требали да обиђу целу васељену) и да чује Благу вест па да поверује. Мој једини закључак је да је такав бог неправедни тиранин, а ја Га таквог нисам доживео читајући Нови Завет.

Са друге стране да је тако како ти кажеш, врло је неправедно од инославних тражити да сами истражују Истину када је нашем народу неко дошао ''на ноге'' и проповедао му праву веру. Значи да је неко дужан да све неправославне научи Православљу, а тај неко може бити само Православац. Дакле драги брате, ти, ја а и сви остали православни сносимо кривицу за пропаст хиљада милијарди оних до којих вест о правој вери никад није стигла.

Ако је тако, чему онда Христов долазак? Могао је наставити судити према закону који је уписан у срца. Онда је читава Црква бесмислена. И онда боље да се никада нисмо родили у Православљу, у Крштењу, јер нам је оно Суд.

Не кажем да се нико неће спасити сем православних, јер не знам. Боље је рећи не знам, него знам да хоће. А још горе је рећи знам да неће. Ја само верујем да неће. И то верујем зато што је Христос дошао. Веруем да није залуд дошао, и оставио нам себе у Цркви. Ако верујем да има спасења ван Цркве, негирам Цркву, негирам Апостолску улогу Цркве. Боље онда да се затворимо, и чувамо Христа за себе, него да незнабошце уводимо у Завет Божији, када већ имају свој "Завет" уписан у срце.

Да брате, сносимо кривицу што не проповедамо, и речима и делима, Нови Завет онима који нису чули за њега. То ће сваког од нас питати Христос на суду, и због тога се морамо замислити већ сада, да не буде тада касно.

Подели на овим сајтовима

Браћо (а и сестре) и господо (како вели она пјесма), читам тему и не могу вјеровати шта читам. Значи испаде да се они што се не одрекоше Христа и пострадаше за Њега неће спасти и нису мученици, али се хоћемо ми православни Срби спасти нашим разглабањима о новотаријама, екуменизму, отвореним, затвореним дверима, бла, бла, тућ, трућ? Дајте, људи, у памет се. Људи су пострадали за Христа, хало!? Они знају о Њему онако како су учени. Баш ме занима колико је теолошки образован био свети Вукашин из Клепаца, моижда ни он није мученик, ко ће знати да ли је човјек уопште и знао симбол вјере.

Подсјети ме на онај виц када Свети Петар неким новопридошлим праведницима показује рај и када дођоше до једног мјеста опасаног високим зидом рече им да буду тихо. Када они упиташе зашто, он им рече: "Пст, тамо су православни Срби, они и даље мисле да су једини у рају". :)

Гледајмо ми себе, срећни смо што се од нас тражи много мање од страдања, мученици испунише своје, како ми своје да испунимо?

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Ако је тако, чему онда Христов долазак? Могао је наставити судити према закону који је уписан у срца. Онда је читава Црква бесмислена. И онда боље да се никада нисмо родили у Православљу, у Крштењу, јер нам је оно Суд.

Не кажем да се нико неће спасити сем православних, јер не знам. Боље је рећи не знам, него знам да хоће. А још горе је рећи знам да неће. Ја само верујем да неће. И то верујем зато што је Христос дошао. Веруем да није залуд дошао, и оставио нам себе у Цркви. Ако верујем да има спасења ван Цркве, негирам Цркву, негирам Апостолску улогу Цркве. Боље онда да се затворимо, и чувамо Христа за себе, него да незнабошце уводимо у Завет Божији, када већ имају свој "Завет" уписан у срце.

Чему Христов долазак? Да испуни закон и пророке. Да се покаже као истинит Бог, а не празно слово на папиру. Да нема других богова осим Њега. Да помири људе са Богом. Да се као једини Човекољубац искупи за грехе људи. Да им да заповести како треба живети, и то пренети свим људима до краја васељене...

Нигде нисам рекао да је закон уписан у срцима довољан, већ да постоји мерило (као што сам навео део посланице Рим.) по ком ће се судити људима до којих није стигло Јеванђеље, а не њиховом кривицом. 

Сво моје писање се односи на људе до којих није стигла право учење (тренутно не улазим у другу тематику, јер је ово стварно широка тема), а таквих има, и било је у енормним цифрама. Да ли стварно мислиш да ће Бог да одбаци оног који није следио нешто што није ни знао да треба да следи? Мени је то скроз нелогично. Овде се присећам и приче о талнатима, где се и каже колико ти је дато толико ће се и тражити од тебе. Како ће дакле тражити нешто од неког што му није дао?

Да брате, сносимо кривицу што не проповедамо, и речима и делима, Нови Завет онима који нису чули за њега. То ће сваког од нас питати Христос на суду, и због тога се морамо замислити већ сада, да не буде тада касно.

Знам да је сваки Хришћанин, па самим тим и ми, позван да мисионари и проповеда. Овде сам написао у другом контексту. Ако је то тако како тумачи ГрешанЧовек, где је строго све записано, онда ни нама нема спасења јер нисмо испунили Његову заповест да све људе упознамо са Православљем.

едит за болдовано:

Ако тако гледаш, онда је већ касно и то одавно. Ко зна колико неправославних умре сваке секунде у свету, који никад нису чули ни за Православње а камоли за његово учење, док нас двојица пишемо на овом форуму.

Подели на овим сајтовима

Овде се толеришу писанија инопопова а који желе пливати у чистим водама Православља њих се не толерише. Адио господо екуменисти, одох ја лепо у Епархију у егзилу. Тамо имају љубави према свима, па и према иновернима, а Православљем не тргују! Објавите ову поруку па банујте Ел Џија до века.

Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing

Подели на овим сајтовима

Мораћеш ми дати тачна имена и презимена ко те занима.

Montezuma? :)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Мораћеш ми дати тачна имена и презимена ко те занима. Не могу овако генерално, било их је свакаквих веруј ми.

Pa recimo Indijanci u Juznoj i Severnoj Americi?Da li su oni mucenici?

Подели на овим сајтовима

Pa recimo Indijanci u Juznoj i Severnoj Americi?Da li su oni mucenici?

Опет ти кажем нећу одговарати на овако неозбиљна питања, реци ми име и презиме ко те занима па ћу ти рећи.

Montezuma? :)

:gleda: 

ево, ово је и више него што смем да ти кажем. Ако си прави Православац разумећеш скривену шифру коју показује мој асистент са шајкачом :)  

Подели на овим сајтовима

већ јасно учење Лаодикијског Сабора као и древног учитеља и Оца Цркве, Светог Кипријана Картагинског
Јасна учења сваког сабора, када би се спроводила баш онако како јасно пише, Црква би нестала. Буквално спровођење канона би избрисало Цркву са лица земље.

Нема човека да се није огрешио о каноне а нема канона који те не рашчињава, свргава, одваја од причешћа, анатемише итд...

Подели на овим сајтовима

A sta ce biti sa paganima koji su mucenicki stradali od strane propovednika jevandjelja?Da li su oni mucenici ili se mucenicima smatraju samo oni koji stradaju iskljucivo za Hrista?

Zavisi kako su ti pagani slušali glas savesti i sa koliko su slobodne volje učestvovali u gresima...a "propovednici" evanđelja, ako su činili smrtni greh, greh koji potpuno okreće leđa Bogu, kao što je ubistvo i pljačka ili šta god drugog tog tipa, već su sami sebe tim činom osudili i anatemisali i nisu bili već tokom činjenja članovi Crkve bez obzira što ih niko "službeno" nije anatemisao.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Веруем да није залуд дошао, и оставио нам себе у Цркви. Ако верујем да има спасења ван Цркве, негирам Цркву, негирам Апостолску улогу Цркве. Боље онда да се затворимо, и чувамо Христа за себе, него да незнабошце уводимо у Завет Божији, када већ имају свој "Завет" уписан у срце.

Vidiš, to je Jonin sindrom :) Nema spasenja van Crkve, ali štos je u tome što Crkvu prečesto smatramo IDENTIČNOM sa Pravoslavnom (katolici su shvatili da je to problem na II Vatikanskom) Crkvom. Pa zar stvarno mislite da je Bog mogao da bude tako kratkovid da misli samo na vidljivi deo Crkve na zemlji, na instituciju i da kaže ko nije član kluba, taj je gotov, ma kakav bio? Setimo se da je Glava Crkve rekla: 

"Otac vaš, koji je na nebesima, neće da propadne ni jedan od ovih malenih. “ (Mt 18,14) ili "Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni. (Jv 17,12)

I sad Onaj koji je to rekao da dopusti da SAMO oni koji su ČLANOVI zemaljski vidljive institucije budu spašeni!?!?!?!  A reče da NI JEDAN NE PROPADNE?! A posle ih sam gurne u propast vrlo žestokim filterom? Neće biti, ili onaj ko tako misli ima zaista nekakvog drugačijeg boga na umu. 

Isus reče, "Ko nije protiv nas, za nas je"(Mk 9,40) ...Neko će da kaže, da ali je rekao i "Ko nije samnom, protiv mene je" (Lk 11,23; Mt 12,30) - I to je tačno. Zato što se kod Marka govori o Crkvi (obrati pažnju na uporebljenu množinu), temaljskoj, vidljivoj, kojoj mogu da budu prijatelji, pa čak i braća i oni koji nisu članovi ali imaju ljubavi u srcu i žive kao da jesu članovi Tela Hristovog, a u drugom slučaju Isus govori o tome da se ne može spasiti niko ko nije upravo u takvoj ljubavi sjedinjen sa njime (upotreebljena jednina) i po slušanju glasa savesti. Da takav može da bude deo Tela Hristovog, Crkve, a da nije član institucije - da li je to moguće? Pa, pogledajte odlomak o Rimskom kapetanu, o Zakeju, o Kanaanki koja je išla za Isusom... Sve sam "neprijatelj" a ipak - “Kažem vam, ni u Izraelu na nađoh tolike vjere." (Lk 7,9)

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Кад мученик за Христа дође на онај свет они му прво дају упитник да попуни и штиклира тачне одговоре за све каноне и правила помесних и васељенских сабора. А онда иде усмени део на ком мора да одбрани православно учење од разних јеретичких заблуда. Па ако све уради и одговори како треба онда га примају за "члана", иначе не може.

Само да приметим да такав тест 90% православних не би могло да прође...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...